فرضيه‌هايي درباره 41 مشاورِ 4 وزير روحاني
چهارشنبه 19 دي 1397 - 10:56:09 AM
چه خبر - فرضيه‌هايي درباره 41 مشاورِ 4 وزير روحاني

سعي مي‌کنم از اين فهرست نکاتي درباره ضعف ساختار اداري کشور استخراج کنم. من از شهريور 1392 تا سال 1396 مشاور وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي بودم و با آغاز دولت دوازدهم از اواخر مرداد 1396 ديگر حکمي به عنوان مشاور وزير دريافت نکردم.

من در 17 آبان 1396 همکاري با وزارت نيرو به عنوان مشاور وزير را آغاز کردم، اما نامم بدون آن‌که حکمي به عنوان مشاور وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي داشته باشم در سايت اين وزارتخانه باقي مانده است و البته از اين امر اطلاع هم نداشتم. همين سبب شده «نود اقتصادي» مرا هم در فهرست 41 مشاور ذکر کند. افراد ديگري هم در فهرست هستند که مي‌دانم زماني حکم مشاور داشته‌اند ولي چند سال است همکاري‌شان خاتمه يافته، ولي نام‌شان کماکان در سايت وزارتخانه درج شده است.

اگر دقت کنيد هر چهار وزيري که نام 41 مشاور ايشان ذکر شده، وزرايي هستند که در دو سه ماه اخير مشغول به‌کار شده‌اند. فرضيه قوي اين است که نام برخي از مشاورين از قبل در سايت باقي مانده است، و برخي مشاوران وزير قبلي بوده‌اند و وزير جديد نيز براي مشاوران جديدي حکم صادر کرده اما نام مشاوران قبلي کماکان در سايت هست بدون آن‌که واقعاً مشاور وزير باشند.

نام «سيد ميعاد صالحي» به عنوان «مشاور وزير در امور صنايع پيشرفته» وزير صنعت، معدن و تجارت و هم‌چنين مشاور علمي و فن‌آوري وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در فهرست مذکور ثبت شده است، يعني احتمالاً «سيدميعاد صالحي» مشاور محمد شريعتمداري در وزارت صمت بوده و همراه وي به وزارت تعاون منتقل شده اما بعد از سه چهار ماه، کماکان نامش در سايت وزارت صمت هم درج شده است.

احتمال زيادي هست که بررسي دقيق نشان بدهد بخش زيادي از اين 41 نفر هيچ همکاري، حکم يا رابطه مالي با وزارتخانه‌ها ندارند اما نام‌شان در سايت وزارتخانه‌ها ثبت شده است. اين بدان معناست که ارتباطي ميان بخش اداري و کارگزيني و سايت وزارتخانه‌ها برقرار نيست. مشکل به ظاهر ساده‌اي است، اما همين امر مولد شائبه چندشغلي بودن افراد و تقويت بي‌اعتمادي است.

ماجراي مشاوران البته به جهات ديگري هم قابل بررسي است. مشاور گاه سمت تشريفاتي است که بعد از کنار گذاشتن برخي افراد از سمت معاونت وزير، و براي حفظ احترام يا به خاطر رودربايستي وزير، براي برخي افراد صادر مي‌شود. گاه حکم مشاور براي مدير ارشدي صادر مي‌شود که در انتظار بازنشستگي است و دوره انتظار را با سمتي محترمانه سپري مي‌کند.

مشاور گاه سمتي است که وزير براي وارد کردن برخي افراد براي انجام پروژه‌اي خاص از آن استفاده مي‌کند، وقتي راه ديگري براي به خدمت گرفتن فرد مد نظر براي بازه زماني مشخصي در نظام اداري تعريف نشده است. مشاور گاه براي برخي سمت‌هاي سازماني به عنوان دومين سمت افراد هم صادر مي‌شود ليکن اين افراد فقط براي يکي از دو سمت‌شان حقوق دريافت مي‌کنند. مشاور وزير در چنين مواقعي، عنواني است که جايگاه ارتباطي با وزير و دسترسي فرد به او را مشخص مي‌کند.

صرف‌نظر از اين‌که بررسي نهايي نشان دهد چند نفر از ميان 41 نفر فهرست افراد ذکر شده، به‌واقع حکم مشاور وزير دارند و از دستگاه‌ها حقوق دريافت مي‌کنند، انتشار اين فهرست را به سه جهت بايد به فال نيک گرفت. اول آن‌که نشان مي‌دهد فضاي مجازي کارش را درست انجام مي‌دهد و در جهت شفافيت گام برمي‌دارد، حتي اگر نام من هم به اشتباه در ميان 41 نفر ذکر شده باشد.

دوم، انتشار اين فهرست هم‌چنين نياز به بررسي و بازنگري در قواعد و رويه‌هاي صدور حکم مشاور وزير براي افراد، و در صورت لزوم محدود کردن آن‌را نشان مي‌دهد. سوم، اين فهرست نشان مي‌دهد بخش اداري وزارتخانه‌ها و سايت آن‌ها بايد به گونه‌اي به يکديگر متصل باشند که به محض پايان يافتن تاريخ حکم مشاوران يا ساير مقامات وزارتخانه‌ها و تمديد نشدن احکام، چارت سازماني اصلاح شود. باقي ماندن نام افراد در چارت سازماني، در نگاه بدبينانه، ظرفيت سوءاستفاده را نيز به همراه دارد.

منبع: bartarinha.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149768/فرضيه‌هايي درباره 41 مشاورِ 4 وزير روحاني
بستن   چاپ