فوتباليست زن سرشناس افغاني در پاري سن ژرمن؛ نجات يافته از دست طالبان
چهارشنبه 19 دي 1397 - 9:57:12 AM
چه خبر - زندگي عجيب ناديا نديم فوتباليست زن

تيم فوتبال زنان پاري‌سن‌ژرمن ناديا نديم را به خدمت گرفت؛ هافبک - مهاجم تيم ملي فوتبال دانمارک با اصالتي از افغانستان که زندگي بسيار پرفرازونشيبش مي‌تواند سوژه بسياري از داستان‌ها و فيلم‌هاي سينمايي شود.

ناديا 30 ساله در شرايطي اولين خريد زمستاني تيم فوتبال زنان پاري‌سن‌ژرمن است که آمده تا به همراه پاريسي‌ها علاوه بر ليگ فرانسه بتواند نقشي هم در بردن ليگ قهرمانان اروپا براي اين باشگاه داشته باشد. ناديا که فصل پيش در تيم زنان منچسترسيتي بازي مي‌کرد بعد از شکست و حذف از گردونه ليگ قهرمانان اروپا توسط اتلتيکومادريد قراردادش را با اين باشگاه انگليسي فسخ کرده و حالا به عنوان بازيکن آزاد قرار است با پيراهن شماره 10 پاري‌سن‌ژرمن به ميدان برود. البته قرارداد او فعلاً 6 ماهه است که در صورت رضايت طرفين مي‌تواند تمديد هم شود.

«از اينکه به پاري‌سن‌ژرمن يکي از بزرگترين باشگاه‌هاي اروپا پيوستم، خوشحالم. اميدوارم بتوانم در اين باشگاه جام‌هاي زيادي ببرم». ناديا که به همراه دانمارک در رقابت‌هاي يورو تا فينال هم رفته حالا چهره بسيار سرشناسي در فوتبال زنان است؛ هم به خاطر شم بالايش در گلزني و هم البته به خاطر زندگي سختي که سپري کرده است.


گريز از چنگ طالبان

زندگي ناديا و 5 خواهرش در افغانستان بسيار سخت‌تر از چيزي بود که يک دختر نوجوان بتواند تحملش کند. پدر او يکي از ژنرال‌هاي سابق ارتش افغانستان بود و روزي براي حضور در يک جلسه دعوت مي‌شود، اما پدر هرگز به خانه برنمي‌گردد. مادر ناديا، اما چند روز بعد متوجه مي‌شود طالبان او را به بيابان‌هاي اطراف برده‌اند و کشته‌اند. مرگ پدر در 9 سالگي ناديا اولين ضربه سختي بود که به او وارد شد. 3 سال بعد و زماني که او 12 ساله مي‌شود درگير دومين و مهم‌ترين چالش زندگي اش مي‌شود؛ مادر خانواده تصميم مي‌گيرد به همراه ناديا و بقيه خواهرانش از طريق پاکستان راهي اروپا شوند و آنجا زندگي کنند.
به اين اميد که روز‌هاي روشن‌تري در انتظار دخترانش باشد. مقصد آن‌ها قرار بود ايتاليا باشد ولي کاميوني که پناه‌جويان را مي‌برد بين راه خراب مي‌شود و از همه پناه‌جويان از جمله خانواده ناديا مي‌خواهند پياده شوند و همين‌طور به مسير ادامه دهند.
به آن‌ها مي‌گويند اينجا ايتاليا نيست بلکه انگليس است. برويد و خودتان را معرفي کنيد. نزديک‌هاي صبح خانواده ناديا به مردي مي‌رسند که براي پياده‌روي از خانه بيرون آمده است؛ آنجا تازه متوجه مي‌شوند که جايي که پياده شده‌اند انگليس نيست بلکه دانمارک است! ناديا به همراه خانواده اش به کمپي در دانمارک فرستاده مي‌شوند تا امورات‌شان را سپري کنند.


زندگي در کمپ آوارگان

براي مادر و دختران شرايط سختي بود؛ تعداد پناه‌جويان در کمپ مورد نظر زياد نبود و دولت دانمارک هم چندان علاقه‌اي براي رسيدگي به وضع آن‌ها نشان نمي‌داد. ولي درست از همان کمپ بود که زندگي فوتبالي ناديا شکل گرفت. او به همراه خواهرانش در همان کمپ بازي را شروع کرد و خيلي زود متوجه استعداد بي‌شمارش در فوتبال شد.
خودش در صحبت‌هايي که پيش‌تر با لس‌آنجلس تايمز داشته در اين مورد مي‌گويد: «سپاسگزارم که شانسي براي شروع مجدد در زندگي نصيبم شد و اين شانس مجدد را تبديل به فرصتي کردم که مي‌خواستم. براي من در آن کمپ همه چيز خيلي سريع پيش رفت. واقعاً شيفته فوتبال شده بودم و همان عشقم به اين ورزش بود که من را به اينجا رساند. آن روز‌ها با هر چيزي که مي‌شد به آن ضربه زد و شوتش کرد، بازي مي‌کردم. همان سرگرمي‌هاي دوران کودکي بود که من را عاشق فوتبال کرد. ما در آن زمان نمي‌توانستيم به زبان ديگري حرف بزنيم و لباس‌هايي هم که به تن داشتيم هيچ شباهتي به لباس بقيه کودکان نداشت ولي هر زمان که بازي مي‌کرديم، اين تفاوت‌ها ديگر براي کسي مهم نبود.»
همان بازي‌کردن‌ها بود که باشگاهي نزديک کمپ پذيرفت از ناديا و دو خواهرش تست بگيرد و بعد هم اسم ناديا را وارد فهرست بازيکنان کرد. وقتي خانواده ناديا کمپ پناه‌جويان را ترک کردند تا براي زندگي در يک آپارتمان ساکن شوند، تيم ديگري پذيرفت که اين دختران را با هزينه خودش به کمپ تمرين ببرد و برگرداند. بعد‌ها وقتي که ناديا جوان‌تر شد درخواست تابعيت دانمارک را داد و هشت سال بعد از فرارش از افغانستان، دانمارکي شد.

ستاره تيم ملي دانمارک

رشد در دنياي فوتبال براي ناديا سريع‌تر از چيزي بود که تصور مي‌شد. او خيلي سريع راهش براي رسيدن به تيم ملي دانمارک را باز کرد و حالا هم يکي از باسابقه‌هاي اين تيم محسوب مي‌شود. ناديا 30 ساله فعلاً با 85 بازي ملي و 29 گل زده کارنامه پر و پيماني در تيم ملي دانمارک دارد. البته از اين موارد گذشته او در سطح باشگاهي هم افتخارات قابل توجهي دارد؛ جديدترين آن‌ها قهرماني با تيم پورتلند در ليگ آمريکا در سال 2017 است. در واقع قبل از اينکه او پيراهن سيتي و حالا پاري‌سن‌ژرمن را بپوشد علاوه بر بازي در ليگ دانمارک، در دو نوبت راهي تيم‌هاي آمريکايي شد که آخرين بارش با يک عنوان ارزشمند قهرماني همراه بود.


جراح و چند زبانه

درست است زندگي ناديا بيشتر حول فوتبال چرخيده ولي استعداد بي‌نظير او باعث شده در عرصه‌هاي ديگر هم موفق شود. او علاوه بر مهارت در دنياي فوتبال يک جراح بسيار ماهر است و مي‌تواند به 7 زبان زنده دنيا هم صحبت کند. اتفاقات خوبي که قطعاً اگر قرار بود در افغانستانِ عصر طالبان ماندني مي‌شد به هيچ کدام از آن‌ها نمي‌رسيد. ناديا به لس‌آنجلس تايمز مي‌گويد: «قبول دارم باهوش هستم. با اين حال فکر مي‌کنم زنان بايد همان حق و حقوقي را داشته باشند که مردان دارند. زنان هم بايد براي‌شان شرايطي فراهم شود که مردان دارند. چطور مي‌شود ٥٠ درصد جامعه را ناديده گرفت؟ اين کار واقعاً ديوانگي است. اميدوارم زنان بيشتري پيدا شوند و نشان دهند مي‌توانند همان کار‌هايي را بکنند که مردان انجام مي‌دهند. زن‌هايي که بيايند و الگويي براي بقيه باشند»


منبع: خبرورزشي

http://www.CheKhabar.ir/News/149763/فوتباليست زن سرشناس افغاني در پاري سن ژرمن؛ نجات يافته از دست طالبان
بستن   چاپ