تندگويان: «موسسه فيلترينگ» باز کنيم
دوشنبه 17 دي 1397 - 12:53:19 PM
چه خبر - تندگويان: «موسسه فيلترينگ» باز کنيم

خبرگزاري ايسنا: محمدمهدي تندگويان، با بيان اينکه فيلترينگ در کشور، بارها در مورد شبکه‌هاي اجتماعي از جمله توئيتر تا تلگرام اعمال شده و در حال حاضر نيز به اينستاگرام رسيده است، افزود: در مورد فضاي مجازي هم «شوراي فضاي مجازي» و هم نهادهاي نظارتي مثل پليس فتا و ... تشکيل شده است. سوال اساسي ما اين است که اگر اين همه نهاد براي کنترل داريم، مي توانيم با افرادي که ممکن است در فضاي مجازي مرتکب تخلف شوند برخورد کنيم و قوانين هم به قدر کافي وجود دارد، پس چرا بايد يک بستر را فيلتر کنيم؟.

وي با اشاره به اينکه در شبکه‌هاي مجاي مانند اينستاگرام و توئيتر و ... ممکن است تنها تعدادي از افراد استفاده‌هاي غير مجاز و غيراخلاقي کنند، اظهار کرد: اين همه قانون و شورا در کشور مشغول فعاليت هستند و مي‌توانند با متخلفان برخورد کنند، پس چرا بايد يک بستر را فيلتر کنيم؟ اين يک سوال اساسي است که چرا اين اتفاق در حال رخ دادن است و اين نهادها چه مسئوليتي دارند؟ اگر کاري نمي‌کنند، اين نهادها را جمع کنيم و به جاي آنها يک موسسه فيلترينگ باز کنيم و هر اتفاقي که افتاد به سرعت شبکه‌هاي مجازي را فيلتر کنيم.

معاون امور جوانان با بيان اينکه اين دست اقدامات به مثابه راه حل نيست، تصريح کرد: اين همه قانون در کشور مصوب شده و شورا و نهاد درست کرديم تا با متخلفان در جامعه برخورد شود، نه اينکه تر و خشک را با هم بسوزانيم.

تندگويان ادامه داد: اينستاگرام، توئيتر و فيس بوک و ... در عرض يکي دوماه شکل نگرفته‌اند و طي سال‌ها تشکيل شده‌اند. سوال ما اين است که در کشور و در طول همه اين سال‌ها چه قدر براي آموزش و فرهنگ سازي در مورد به کارگيري درست از آنها وقت گذاشته‌ايم؟ اين کار يعني بستري را که طي چندين سال شکل گرفته و به مرور هم رشد و تکامل يافته و تعداد کاربرانش افزوده شده و به چندين ميليون نفر در فضايي مانند اينستاگرام رسيده را يکباره فيلتر کنيم. مي‌توانستيم تمام اين مدت را صرف آگاهي، اطلاع رساني، استفاده درست و ساماندهي مناسب و ... از هر فضايي استفاده کنيم.

وي در ادامه اظهار کرد: مي‌توانيم از بسترهاي مناسبي که در فضاي مجازي توسط کشورهاي ديگر درست شده، خيلي خوب استفاده کنيم، اما چون آموزش نمي‌دهيم و به موقع با متختلفان برخورد نمي‌کنيم، حالا که اين فضا فراگير شده و اعضاي زيادي پيدا کرده است، آن را فيلتر مي‌کنيم. آسيب‌هاي اجتماعي اين کار خيلي بيشتر از پيشگيري و ساماندهي آنها است.

تندگويان افزود: با فيلترينگ فقط تعداد کاربران استفاده از فيلتر شکن را افزايش مي‌دهيم. افرادي بودند که از تلگرام در جهت کسب و کار استفاده مي‌کردند که آنها الان هم در حال استفاده از تلگرام هستند اما با فيلترشکن به اين فضا وارد مي‌شوند؛ بعضي هم بخشي از کارشان را به شبکه اينستاگرام منتقل کردند. بحث ما استفاده کنندگان درست از اين فضا است اما با اظهارات اخير در مورد فيلتر اين فضا، آنها باز هم مجبور به استفاده از فيلترشکن مي‌شوند.

وي با اشاره به اينکه اين روش نه روش درستي است، نه مديريت دارد و نه کار حساب شده‌اي است، تصريح کرد: اتفاقي که افتاده اين است که تقريبا هيچ ايراني نيست که تلفن همراه هوشمند داشته باشد، اما روي تلفن همراهش فيلتر شکن نصب نکرده باشد. اين کاري است که تصميم‌گيران فيلترينگ انجام داده‌اند. اين افراد تنها کاري که کرده‌اند اين است که تقريبا تمام کاربران ايراني فضاي مجازي يک فيلتر شکن هم دارند. آسيب اين کار خيلي بيشتر از وقتي است که اين فيلتر شکن‌ها نبود و از اين فضا استفاده مي‌شد.

منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149691/تندگويان- «موسسه فيلترينگ» باز کنيم
بستن   چاپ