کيم از ترامپ انتقام مي‌گيرد؟
دوشنبه 17 دي 1397 - 10:53:30 AM
چه خبر - کيم از ترامپ انتقام مي‌گيرد؟

يک کارشناس بين المللي معتقد است که کره شمالي ممکن است خلع سلاح اتمي را آغاز کند و در اين بين رئيس جمهور آمريکا بايد هر چه سريعتر به توافقي در اين زمينه دست يابد.

"مايکل اُهانون" مدير تحقيقات سياست خارجي موسسه بروکينگز طي يادداشتي در وب سايت يو اس آ تودي با اشاره به سخنراني اخير رهبر کره شمالي مي نويسد که وي آماده مذاکره با آمريکا است و در اين بين قابليت توليد اتمي را به عنوان قدرت چانه زني روي ميز مذاکره خواهد آورد. در ادامه بخش هايي از اين يادداشت را مي خوانيد:

کيم جونگ اون نشان داد که مي خواهد قابليت توان اتمي را به عنوان برگ برنده در چانه زني روي ميز مذاکره بگذارد و دونالد ترامپ هم بايد اين معامله را بپذيرد.

رهبر قدرتمند کره شمالي يعني کيم جونگ اون در سخنراني سنتي اخيرش در سال نو پيشنهادي تأکيد کرد که اگر آن پيشنهاد جدي باشد، ترامپ فرصتي دارد تا به يک پيشرفت غيرمنتظره تاريخي در حل بحران شبه جزيره کره دست يابد و بزرگترين ماموريتش در سياست خارجي را به عنوان رئيس جمهور ثبت کند.

سخنراني هاي کيم تاکنون به اين نرمي و ملايمت نبوده است. او هشدار دارد که صبرش بي پايان نيست و در صورت عدم دستيابي به پيشرفت ديپلماتيک، ممکن است کشورش به تاکتيک هايي تهاجمي دست بزند.

از زمان ملاقات معروف در سنگاپور که در ماه جون برگزار شد، اتفاق خاصي بين کيم و ترامپ نيفتاده است.به نظر مي رسد در مقايسه با شش ماه پيش، حتي به توافقي براي تهديدهاي نظامي کره شمالي نزديک نشده ايم. در اين بين کيم اين پيام شفاف را ارسال کرد که از تحريم هاي سخت بين المللي به شدت ناراحت است؛ تحريم هايي که دولت ترامپ با متقاعد کردن سازمان ملل براي تصويب دور تازه آن طي دو سال اخير، متعاقب آزمايش هاي موشکي و هسته اي سال 2017 اعمال شد.

کيم با اين وجود يک شاخه زيتون را نشان داد. به نظر مي رسد که او خواستار يک توافق و ديدار دوجانبه ديگري است. ظاهراً او بيش از هر زمان ديگري درباره آن چه که قصد دارد در ملاقات رو در رو به ترامپ پيشنهاد کند، صريح و قاطع است. تا اين لحظه کره شمالي تنها درباره مهلت قانوني فعاليتهاي آينده اتمي و موشک هاي دور برد پيشنهاداتي ارائه کرده است، که از قضا خوب و سازنده هم به نظر مي رسد، اما پيونگ يانگ درباره خلع سلاح اتمي موضع نامفهومي داشته و حتي ساخت بمب هاي را متوقف نکرده است. ظاهرا کيم مي خواهد قابليت توان توليد اتمي را به عنوان قدرت چانه زني روي ميز ببرد.

کارشناسان کره شمالي مانند "جاناتان پولاک" و "جونگ پاک" به طور موثق اعلام کرده اند که بعيد است کيم بخواهد قيد تمامي بمب هاي اتمي اش را بزند.( يک مقام اطلاعاتي تخمين زده است که کره شمالي 60 بمب اتمي تا کنون توليد کرده است) آن بمب ها نمايان گر دستاوردهاي مشترک والويت بندي شده برنامه پدربزرگ و پدر کيم در زمان رهبريشان بوده است، بنابراين از بين بردن همه آن بمب ها با سرعت، مي تواند بي احترامي به ياد و ميراث نياکانش باشد. شايد حتي مهم تر از همه- آن گونه که ژنرال هايش به ياد مي آورند- اشتباهي باشد که صدام حسين، معمر قذافي و طالبان مرتکب آن شدند؛ يعني شکننده و آسيب پذير کردن کشور در جنگ مقابل آمريکا، به دليل فقدان بازدارندگي هسته اي.

در اين ميان چالش اصلي احتمالا مي تواند بازرسي هسته اي باشد. ما مي دانيم برخي از تاسيسات زير ساختي اتمي کره شمالي کجا واقع شده اند، اما آدرس تمامي آنها را نداريم. براي مثال بايد به بازرسان بين المللي اجازه داده شود که به مقر "يانگ بيون" جايي که قبلا بوده اند بازگردند، جايي که کره شمالي در حال بازطراحي يک راکتور اتمي براي ساخت پلوتونيوم در کنار ساير سانتريفيوژها براي غني سازي اورانيوم است. اين بازرسان همچنين به ميزان زيادي از آزادي عمل براي کشف ديگر سايت هاي مشکوک در اطراف اين کشور نياز دارند. اين برنامه ريزي فقط مختص سوي کره شمالي نبود، براي مثال شروط مشابه اين مسئله، بخشي از توافق اتمي ايران است. از سويي ديگر کره شمالي در گذشته نگراني شديدي نسبت به اينگونه از بازرسي ها نشان داده است.

مشکل احتمالي ديگر اينکه جان بولتون مشاور امنيت ملي کاخ سفيد و مايک پمپئو وزير امور خارجه آمريکا ممکن است توافقي را در نظر داشته باشند که موجب توقف فعاليت هاي اتمي کره شمالي به جاي حذف آن شود، مثلا بگويند زرادخانه اتمي کره شمالي بر خلاف امنيت آمريکا و متحدانشان است. اما اين کافي نيست و بايد مورد ارزيابي مجدد قرار گيرد يا اينکه ترامپ آن را نپذيرد.

اگر کره شمالي اراده مي کرد تا تأسيسات هسته اي خود را براي هميشه از بين ببرد، اين سازش، چيزي فراتر از توفق اتمي ايران مي شد. بله، کيم مي خواهد تجهيزات اتمي خود را براي مدتي حفظ کند. اما او ظاهراً دلايل محکم اقتصادي و نظامي خودش را دارد. در اين صورت، بدست آوردن همين توافق نيم بند خيلي بهتر و ايده آل گرايانه تر از اين است که به توافق خلع سلاح کامل هسته اي اميد داشته باشيم؛ توافقي که به اين زودي ها حاصل نمي شود. ما بايد به سرعت وارد مذاکرات جدي شويم تا ميزان جدي بودن کيم را درباره پيشنهاد اميدبخش و جالبش ببينيم.

منبع: bartarinha.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149680/کيم از ترامپ انتقام مي‌گيرد؟
بستن   چاپ