موافقت محيط زيست با انتقال آب خزر به سمنان
شنبه 15 دي 1397 - 3:59:52 PM
چه خبر - موافقت محيط زيست با انتقال آب خزر به سمنان

معاون رييس‌جمهور اين روزها در کانون انتقادات بسياري از سوي فعالان محيط‌زيست درباره دو موضوع مهم زيست‌محيطي يعني انتقال آب بين حوضه‌اي و انتقال آب از سواحل به داخل سرزمين به ويژه انتقال آب درياي خزر به سمنان و همچنين عدم اتمام پروژه احياي درياچه اروميه در موعد مقرر و اظهارات ضد و نقيضي در اين خصوص قرار دارد.

کلانتري: انتقال آب خزر به سمنان بلامانع است

وي در حالي‌که با انتقال آب از درياي خزر براي تامين مصرف شرب و صنعت مخالفتي ندارد، مي‌گويد: دولت و حکومت موظفند نياز آب شرب و صنعت را از هر طريق که امکان دارد براي مردم سرزمين تامين کنند، بنابراين انتقال آب از سواحل هم يکي از همين‌ راه‌هاي تامين آب است.

لهم اظهارات عيسي کلانتري؛ رئيس سازمان حفاظت محيط‌زيست:

حکومت جمهوري اسلامي و آقاي رييس‌جمهور به عنوان متولي دولت موظف است، نياز آب شرب و صنعت کشور را به هر وسيله ممکن تامين کنند، البته راه‌هاي ديگري هم وجود دارد، اما در صورتي که در منطقه آب داشته باشيم، اگر آبي وجود داشته باشد، اولويت با همان است، اما در حال حاضر آبي وجود ندارد برخي از استان‌‌ها مانند يزد و سمنان آبي ندارند، حتي براي کشاورزي و آب‌هاي کشاورزي‌شان هم خشک شده است. مخالفان انتقال آب مي‌خواهند به 500 الي 600 هزار نفر از جمعيت اين مناطق آبي داده نشود و اين جمعيت به تهران مهاجرت کنند.

در حال حاضر نيز طرح‌هايي براي انتقال بيش از 2 هزار کيلومتر آب از درياي عمان به خراسان رضوي و مشهد در دست بررسي است. انتقال و شيرين کردن آب از اين طريق مترمکعبي 70 هزار تومان تمام مي‌شود و هيچ‌کس هم مخالفتي با اين موضوع ندارد.

پروژه انتقال آب از درياي خزر به استان سمنان که آقاي رييس‌جمهور در اين باره صحبت کردند، پروژه‌اي است که از دولت‌‌هاي قبل مطرح شده است. همانطور که گفتم دولت موظف است آب شرب سالم را به مردم برساند و آب صنعت را نيز تامين کند. يک مترمکعب آب در کشاورزي متوسط 50 سنت در سال توليدات دارد، در حالي که يک مترمعکب آب در صنعت عقب‌مانده ما بيش از 30 دلار توليدات دارد.

در شرايطي که آبي براي صنعت وجود نداشته باشد به ازاي يک مترمکعب نبود آب ما 30 دلار ضرر مي‌کنيم. معتقدم براي کشاورزي نبايد آبي را منتقل کنيم، اگر به اصفهان، يزد، سمنان، کرمان و مشهد آب منتقل مي‌کنيم بايد براي مصرف شرب و صنعت باشد.

انتقال آب برعهده وزارت نيرو است و محيط‌زيست وظيفه دارد بر نحوه انتقال آب نظارت داشته باشد تا حداقل خسارت‌ به محيط‌زيست وارد شود. درياي مازندران 80 هزار ميليارد مترمکعب آب دارد؛ آبي که براي انتقال در نظر گرفته شده است در حدود 100 ميليون مترمکعب است يعني يک هشتصد هزارم آب دريا. اينکه مي‌گويند آب شور مي‌شود، اشتباه است، چراکه مقدار شوري آن 2 در 10 هزار درصد است، يعني در حدود صفر است، اما از اين آب مي‌توانيم آب شرب و صنعت را در استان سمنان تامين کنيم.

به افرادي که مدعي هستند که آب درياي مازندران به دليل انتقال آب کم مي‌شود، بايد بگويم که 100 ميليون مترمکعب در مقابل 80 هزار ميليارد مترمکعب در حد صفر است.

معتقدم ما هم بايد از آب سواحل استفاده کنيم، اما نه براي استفاده در بخش کشاورزي. انتقال آب از دريا به داخل سرزمين براي برطرف کردن نياز آبي مصرف‌کنندگان صنعتي و آب شرب و بهداشت مردم در صورت نياز و با رعايت ضوابط زيست‌محيطي از نظر من بلامانع است. متاسفانه طرفداران محيط‌زيست و مخالفان انتقال آب بدون بررسي و بسيار راحت در فضاي مجازي و رسانه‌هاي اجتماعي جوسازي مي‌کنند.

منبع:ilna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149602/موافقت محيط زيست با انتقال آب خزر به سمنان
بستن   چاپ