آيا قرص لاغري واقعا باعث کاهش وزن مي شود؟
شنبه 15 دي 1397 - 9:51:39 AM
چه خبر - قرص لاغري چقدر در کاهش وزن موثر است

اگر شما هم درصدد کاهش وزن و تناسب اندام هستيد حتما تاکنون تبليغات قرص لاغري را شنيده ايد. آيا واقعا قرص هاي لاغري تاثير مثبتي در کاهش وزن دارند؟ براي پاسخ به اين سوال بايد بدانيم قرص هاي لاغري چگونه عمل مي کنند و چه عوارضي دارند؟
آيا به اندازه ورزش و تغذيه سالم، قرص لاغري هم موثر است؟ در اين مقاله با ما همراه شويد تا علاوه بر پاسخ به سوالات ذهني شما تمامي جوانب قرص لاغري را بررسي کنيم.

چرا قرص لاغري؟

بر اساس تحقيقات سال 2017 از هر چهار فرد سه نفر چربي اضافي دارند. برخي از کساني که اضافه وزن دارند به سراغ قرص ها و مکمل هايي مي روند که کاهش وزن را به سادگي خوردن يک قرص مي دانند. قرص هاي لاغري ادعا مي کنند که متابوليسم را افزايش مي دهند، احساس سيري را بالا مي برند و يا جلوي اشتها را مي گيرند.

قرص لاغري واقعا لاغر مي کند؟

معمولا وقتي مي خواهيم تصميمات جديدي براي سلامتي بگيريم کاهش وزن در اولويت قرار مي گيرد. در دنيايي زندگي مي کنيم که بسياري از مردم هدف هاي ارزشمندي براي کاهش وزن دارند. در اين فضا، محصولاتي که ادعاي لاغري سريع دارند، فروش بالا و توجهات بسياري را به خود جلب مي کنند. بين مکمل هاي عجيب و غريب کاهش وزن و داروهايي که توسط FDA ( سازمان غذا و داروي آمريکا )تاييد شده اند، تفاوت بسياري وجود دارد. بعضي از افراد تحت نظر پزشک و رعايت برنامه غذايي سالم و ورزش ممکن است از داروهاي تاييد شده FDA نتيجه بگيرند. در ادامه مي خواهم آنچه بايد درباره قرص هاي لاغري بدانيد را در اختيارتان قرار دهيم.

قرص لاغري دروغ يا واقعيت

بسياري از پزشکان متخصص بر اين باورند که سالم ترين راه کاهش وزن، استفاده از يک رژيم غذايي سالم و انجام ورزش به صورت مرتب است. ايجاد تغيير در سبک زندگي نيز براي کاهش وزن بسيار ضروري است. بر اساس تحقيقات انجام شده در آمريکا ترکيبي از رژيم غذايي سالم ، افزايش فعاليت بدني و رفتار درماني به افراد کمک مي کند در همان شش ماه ابتدايي درمان خود 5 تا 10 درصد وزن بدن خود را کاهش دهند.اما براي بعضي افراد اين مقدار کافي نيست. پزشکتان تعيين مي کند که شرايط شما براي دريافت دارو يا همان قرص هاي لاغري مناسب است يا خير. بر اساس اطلاعات به دست آمده، قرص لاغري در چنين شرايطي براي فرد مناسب است:
نماد توده بدن يا BMI فرد 30 يا بالاتر باشد.
BMI فرد 27 يا بالاتر از آن باشد و اضافه وزنش هم مربوط به مشکلات سلامتي باشد.
فرد پس از 6 ماه رژيم غذايي، ورزش و رفتار درماني هفته اي نيم کيلو کم نکند.
براي سنجش مقدار BMI خود سايت دکتر کرماني ابزاري ساده محاسبه BMI را در اختيار شما قرار داده است که پيشنهاد مي کنيم حتما سري به آن بزنيد.

محاسبه BMI – شاخص توده بدني

البته اگر بدني عضلاني داريد شاخص BMI ممکن است به اشتباه اعلام کند که اضافه وزن داريد. حتما قبل از استفاده اين ابزار حجم بافت عضلاني خود را در نظر بگيريد. در بيشتر موارد، خانم هاي باردار، نوجوان ها و کودکان نبايد از قرص هاي لاغري استفاده کنند.

جنجال قرص لاغري

داروهاي کاهش وزن يا همان قرص هاي لاغري فوق العاده بحث برانگيز هستند. يکي از بدنام ترين اين قرص ها Fen-Phen ( ترکيبي است از فنفلورامين و فنترمين ) است. اين دارو باعث مشکلاتي نظير فشار خون ريوي و آسيب به رگ هاي قلبي و در نتيجه مرگ و مير شد. با دستور FDA توليد کنندگان اين قرص لاغري مجبور به جمع آوري و حذف آن از بازار شدند.
سابقه بد و عوارض اين قرص ها، باعث مي شود بسياري از پزشکان قرص لاغري را تجويز نکنند. دکتر رومي بلاک متخصص غدد درون ريز مي گويد: « من گاهي قرص هاي لاغري تجويز مي کنم اما خودم درباره آنها ترديد دارم. عوارض جانبي بسياري از جمله فشار خون ، ضربان قلب و خلق و خو وجود دارد که بايد همگي تحت نظر قرار بگيرند. بسياري از مردم با مصرف قرص هاي لاغري تنها 2.5 تا 5 کيلو کم مي کنند. اين مقدار براي جامعه پزشکي عدد بسيار بالايي است اما براي بيماران ناچيز و نااميد کننده است. متاسفانه همين مقدار کاهش وزن نيز بلافاصله پس از توقف مصرف دارو برگشت پذير است.»

ادعاهاي قرص لاغري براي تناسب اندام

هيچ گونه مدرک علمي ادعاهاي اين محصولات را ثابت نمي کند. براي اينکه افزايش آگاهي در ادامه مي خواهيم درباره ادعاهاي دروغين قرص لاغري ، صحبت کنيم

کاهش وزن بدون رژيم!

سازندگان اين داروها و مکمل ها ادعا دارند مي توانيد با خوردن يک قرص، دمنوش و يا حتي ماليدن يک لوسيون، چربي هاي خود را آب کنيد. متاسفانه نتيجه گرفتن در اين مورد نيازمند تلاش است. يعني در آشپزخانه انتخاب هاي هوشمندانه تري داشته باشيد نه در انتخاب داروها. هيچ متخصص تغذيه اي تا به حال مراجعي نداشته که بدون ايجاد تغيير در رژيم غذايي، توانسته باشد لاغر شود. هيچ قرص لاغري ، دمنوش و يا کرمي به اندازه تاثير رژيم غذايي اثر بخش نيست.

قرص لاغري بدون ورزش اثر دارد؟

قرص لاغري

بسياري از قرص هاي لاغري ادعاي کاهش وزن بدون ورزش را دارند. بعد از اصلاح رژيم غذايي، ورزش به عنوان دومين اولويت کاهش وزن قرار دارد. کاهش وزن بدون برنامه غذايي و ورزش غير ممکن است و هرگونه ادعايي مبني بر عدم نياز به آنها از نظر علمي اشتباه است. در انتخاب هاي غذايي خود تغييرات سالم ايجاد کنيد و زماني را براي انجام فعاليت هاي ورزشي چه در خانه چه بيرون خانه تعيين کنيد. قرار نيست سريعا تبديل به فردي ورزشکار شويد که همه وعده هاي غذايي اش اصولي است.
اين ادعا زماني مطرح شد که توليد کنندگان محصولات لاغري به مکمل هاي خود اپدرا اضافه کردند.سازمان غذا و دارو در سال 2004 اپدرا را به دليل مشکلاتي که براي سلامت به وجود مي آورد، ممنوع کرد. پس از آن مواد ديگري مانند چاي سبز، سينافين و کافئين سعي کردند جاي اپدرا را بگيرند. در تحقيقات انجام شده هيچکدام از اين ترکيبات نتوانستند موجب کاهش وزن چشم گيري شوند.

آيا واقعا قرص لاغري باعث احساس سيري مي شود؟

پروتئين، فيبر و چربي مي توانند باعث ايجاد احساس سيري شوند نه مکمل ها. مهم اين است که هر کدام از اين مواد غذايي را چگونه به وعده هاي اصلي و ميان وعده ها اضافه کنيد تا بهترين نتيجه را بگيريد.براي مثال نان و پنير خامه اي صبح را با تخم مرغ ( چربي و پروتئين ) و ميوه ( فيبر ) جايگزين کنيد. با خوردن آجيل ( پروتئين، فيبر و چربي ) ميان وعده هاي ناسالم را کنار بگذاريد. سالمون ( پروتئين ) سبزيجات ( فيبر ) و سيب زميني پخته ( فيبر ) را براي شام امتحان کنيد.

جلوگيري از جذب کربوهيدرات

اگر به دنبال کاهش وزن هستيد، کربوهيدرات را جايگزين غذاهاي مغذي کنيد. استفاده از مکملي که از جذب کربوهيدرات جلوگيري مي کند، روشي اشتباه است چون اين ادعا اثبات نشده است. برخي بررسي ها نشان داده اند بيشتر مسدود کننده هاي کربوهيدرات تاثيري روي بدن ندارند و ممکن است مشکلاتي براي سوخت و ساز به وجود بياورند.
قرص هاي لاغري به شيوه هاي مختلفي در بدن تاثير مي گذارند. بسياري از آنها باعث کاهش اشتها مي شوند و يا قابليت بدن از جذب چربي غذاها را کاهش مي دهند. برخي از داروهاي ضد افسردگي، ديابتي و ضد تشنج نيز گاهي جهت لاغري تجويز مي شوند.
قرص لاغري مورد تاييد FDA
سازمان دارو و غذاي آمريکا قرص هاي لاغري را براي استفاده کوتاه مدت مجاز اعلام کرده است که عبارتند از:
فنتيمترازين (Bontril )
دياتيل پروپيون (Tenuate )
بنزفاتامين (Didrex )
فنتروم (Adipex-P, Fastin )
براي استفاده طولاني مدت نيز موارد زير مجاز اعلام شده اند:
ارليستات (Xenical، Alli)
لورکاسرين (Belviq)
فنتريم / توپيرامات (Qsymia)
نالترکسون / بوپروپيون (Contrave)
ليگرگلوتيد (ساکسندا)

آيا بايد از قرص هاي لاغري استفاده کنيم؟

حواستان به محصولاتي که ادعاي کاهش وزن سريع و آسان را مي دهند، باشد. مخصوصا داروهايي که بدون نياز به نسخه به فروش مي رسند. سازمان غذا و داروي آمريکا بيشتر اين محصولات را بي فايده و خطرناک اعلام کرده است. حتي در برخي از اين داروها مواد مخدر پيدا شده که استفاده از آنها عوارض جدي براي مصرف کننده به همراه دارد.
متاسفانه در باشگاه هاي ورزشي تجويزهاي بدون نظارت پزشک خصوصا براي خانم ها زياد است. اين را بدانيد که يک مربي ورزشي تخصصش تجويز دارو نيست. اگر يک روش لاغري براي فردي نتيجه داده، دليل نمي شود براي همه نيز جواب دهد. اگر اضافه وزن داريد، با صبر و حوصله نسبت به کاهش وزن اقدام کنيد.

قرص لاغري موثر تر است يا رژيم غذايي

رژيم غذايي شايد به مرور وزنتان را کاهش دهند، اما اين مزيت را دارد که سبک زندگي تان را تغيير دهد. با يک برنامه غذايي سالم و مشاوره مناسب شما ياد مي گيريد که انتخاب هاي غذايي سالمي داشته باشيد و ورزش مرتب نيز به دليل ترشح هورمون هاي شادي آور، روحيه تان را در رسيدن به هدف تقويت مي کند.
حتي به فرض اگر قرصي جادويي وجود داشت که موجب کاهش وزن مي شد، اما اين روند با قطع قرص لاغري ادامه دار نيست. زيرا شما هنوز موفق به تغيير سبک زندگي تان نشده ايد. اين دقيقا همان اتفاقي است که با جراحي هاي لاغري براي فرد پيش مي آيد، چون بدون هيچ تمريني وزن ناگهان پايين آمده ( که در مورد قرص هاي لاغري وزن چنداني هم کم نمي شود ) در فاصله کمي نيز همان وزن و حتي بيشتر از قبل باز مي گردد. پس اصولي ترين راهکار براي تناسب اندام و کاهش وزن استفاده از رژيم غذايي براي اصلاح سبک زندگي و تناسب اندام است.

بيشتر بدانيد : هشدار درباره يک داروي لاغري مرگبار

بيشتر بدانيد : لاغري با دارو؟!

بيشتر بدانيد : مصرف داروي لاغري چه خطراتي دارد


منبع : kermany.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149573/آيا قرص لاغري واقعا باعث کاهش وزن مي شود؟
بستن   چاپ