هواشناسي: بارورسازي ابر‌ها بر کم آبي اثر ندارد
جمعه 14 دي 1397 - 2:59:45 PM
چه خبر - هواشناسي: بارورسازي ابر‌ها بر کم آبي اثر ندارد

رييس سازمان هواشناسي کشور که معاون وزير راه و شهرسازي است، گفت: با توجه به شرايط اقليمي ايران بارورسازي ابرها به عنوان يک راه حل براي برطرف کردن کم آبي يا خشکسالي جواب نمي دهد.

داود پرهيزکار امروز (جمعه) افزود: وزارت نيرو از 20 سال پيش به موضوع بارور سازي ابرها ورود کرده است اما سازمان هواشناسي آنر ا به عنوان يک راه حل براي برطرف کردن مشکل کم آبي قبول ندارد و در اين سال ها با بررسي هاي انجام شده، آن را تاييد نکرده ايم.

وي ادامه داد: وزارت نيرو سال هاي اول ادعا داشت با بارور سازي ابرها در گيلان تا 200 درصد افزايش بارش رخ داد اما امروز پس از مخالفت هاي ما، آن عدد را تعديل کرده و به عددي که ما اعلام کرديم رسيده است.

معاون وزير راه و شهرسازي افزود: سازمان هواشناسي اعلام کرد بارورسازي ابرها در بهترين حالت موجب افزايش بارش 10 تا 15 درصدي در همان منطقه اي مي شود که عمليات در آن صورت گرفته است اما برخي مفهوم آن را درست درک نکردند و گفتند سازمان هواشناسي اعلام کرده بارورسازي موجب افزايش 10 تا 15 درصدي بارش سالانه مي شود که غلط است. البته اکنون وزارت نيرو نيز نظر ما را تاييد مي کند.

پرهيزکار اضافه کرد: گذشته از اين بارور سازي ابرها يک کار تخصصي است که بايد همه عوامل فراهم باشد، در واقع براي هر ابري نمي شود عمليات بارورسازي انجام داد؛ ابرهاي ويژه که معمولا ابرهاي «جوششي» و «کومولونيمبوس» است براي بارورسازي استفاده مي شود که چون ارتفاع آنها خيلي بالاست به دماي زير صفر مي رسند و از آنها به عنوان ابرهاي سرد ياد مي کنند که در کشور ما اين ابرها کم است.

به گفته وي، بارورسازي به شرايطي خاص نياز دارد: اول بايد ابر از نظر فيزيک شناسايي شود و به اين نتيجه برسند که نياز دارد بذرافشاني صورت گيرد. اگر به اين مرحله رسيد بذر که همان «يديد نقره» يا «يخ خشک» است روي آنها پاشيده مي شود؛ اين اقدام براي ابرهاي سرد است و براي ابرهاي گرم حتي ذرات نمک کار يديد نقره را انجام مي دهد.

رييس سازمان هواشناسي افزود: اگر ابري به هسته هاي تراکم نياز داشته باشد بايد کار بذر افشاني صورت گيرد اگر نداشته باشد نبايد انجام شود چه بسا اگر بذر افشاني صورت گيرد جواب معکوس مي دهد؛ يعني اگر بيشتر از نياز ابر به آن هسته تراکم تزريق شود بارش طبيعي نيز از بين برود؛ يعني ابر عقيم شود.

وي تصريح کرد: به طور کلي آبي که از اين روش به دست مي آيد آبي نيست که بشود روي آن سرمايه گذاري کرد اما عده اي جوسازي مي کنند؛ مثلا پارسال بسياري مي گفتند وزارت نيرو اعلام کرده است با بارورسازي ابرها خشکسالي را برطرف مي کنيم که در همان زمان سازمان هواشناسي آن را تکذيب کرد.

منبع: bartarinha.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149554/هواشناسي- بارورسازي ابر‌ها بر کم آبي اثر ندارد
بستن   چاپ