خاتمي: رضاخان بي‌سواد و بي‌دين بود
پنجشنبه 13 دي 1397 - 3:53:36 PM
چه خبر - خاتمي: رضاخان بي‌سواد و بي‌دين بود

يک عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان بر لزوم تبيين دستاوردهاي معنوي انقلاب اسلامي تاکيد کرد.

آيت‎الله احمد خاتمي امروز 13 دي ماه در آيين اختتاميه يازدهمين اجلاسيه جامعه مدرسين و علماي بلاد در پژوهشگاه علامه طباطبايي قم اظهار کرد: وضعيت معيشت و زندگي مردم به شکلي نيست که بتوان نسبت به آن بدون موضع بود. در اين زمينه مي‌توانيم چند موضع (در مقابل ثبوت) داشته باشيم؛ نخست اين‌که اين را انکار کنيم که ناشيانه‎ترين نوع مواجهه است. برخورد دوم اين‌که روي اين حرف‎ها بنزين ريخته و آتش را داغ تر کنيم. موضع سوم، موضع منصفانه است که مي‌گويد مشکلات را قبول داريم ولي بايد دو نکته را در نظر بگيريم که اول ديدن داده‎ها و دوم، اميد به آينده است؛ البته مسئولان نيز بايد براي حل مشکلات مردم، جهادي عمل کنند.

وي بيان کرد: از جمله شيوه‎هاي اميدوار کردن مردم، ارايه آمارهاي مقايسه‏‎اي است ولي مهمتر از همه اين مسايل، عرصه هاي معنوي است که نختسين آن، حضور دين در صحنه است. نود درصد مردم و جوانان در نظر سنجي‌هاي اخير، عشق خود را به دين ابراز کرده اند؛ اگر به متدينين اين واقعيت گفته شود که چه کساني بر اين کشور حاکم بودند که بي ديني جزو هويت آن‌ها بود متوجه مسايل اصلي م‌ شوند.

وي يادآورشد: مادر شاه پهلوي در خاطرات شفاهي مي گويد که رضاشاه اهل نماز و روزه نبود و کار به جايي رسيد که به کلي منکر بهشت و جهنم شد و مي‌گفت که من نمي‌فهمم که چرا مردم براي عرب‎ها عزاداري مي‎کنند. انگليس‎ها براي پست پادشاهي به دنبال کسي بودند که چند خصوصيت داشته باشد؛ اولين آن خشونت فراوان و دوم بي سوادي است؛ همچنين کسي که بسيار بي دين باشد؛ پسر او نيز لائيک محض بود؛ کسي که روزي به او شهبانو مي‌گويند دو جلد خاطره نوشت دارد؛ در اين کتاب، حداقل 10 بار تصريح دارد که بدبختي کشور از اسلام است و اگر ديني به درد مردم بخورد، زرتشتي و بهاييت است.

وي افزود: هويدا بهايي و بهايي زاده بود و وزارت کشاورزي نيز در اختيار يک بهايي بود، وزارت آموزش و پرورش نيز 13 سال در اختيار يک زن بهايي بود، خوشبختانه اين دوران تمام شد و دين به صحنه آمد و قانون اساسي ديني با حضور 50 مجتهد به مدت 90 روز کلمه کلمه قانون اساسي را مباحثه کردند تا اين قانون مطابق با اسلام باشد؛ تنها قانون اساسي تماما اسلامي، قانون اساسي جمهوري اسلامي است.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم بيان کرد: درست است که به برخي از مسئولان عالي رتبه کشور ايراداتي وجود دارد ولي حتي يک موي پرانتقادترين مسئول کشور به تمام نظام سابق مي‎ارزد.

وي تصريح کرد: در يکي از کتب طاغوتيان بيان شده است، شاه مي گفت که اين مردم مثل گوسفند مي مانند و قادر به انجام هيچ کاري نيستند، در خاطرات علم بيشترين توهين ها به مردم از سوي شاه بيان شده است، او اعتقاد داشت که مردم ايران حتي دست و صورت خود را نمي‌شستند و رضا شاه بود که مردم را به شستن دست و صورت خود عادت داد.

وي يادآورشد: نامزدان وکالت مجلس نيز از سوي شاه و اطرافيان او دست چين مي شدند؛ اگر انتخابات نيز برگزار مي شد، حضور مردم بسيار ناچيز بود؛ اسف‌بار است که امروز افراد در فضاي باز در تهران مي‌نشينند و با بي بي سي صحبت مي کنند و مي گويند که آزادي نيست؛ آزادي قبل و بعد از بيان وجود دارد و عده اي نيز نظام را بمباران تبليغاتي مي کنند ولي نظام آنها را تحمل مي‎کند؛ البته هيچ نظامي براندازي را تحمل نمي‎‏کند.

امام جمعه موقت تهران گفت: بردگي کامل، از ديگر برگ‎هاي سياه طاغوت است؛ شاه در کتاب پاسخ به تاريخ بيان مي کند که اي کاش اين همه نوکري آمريکا را نکرده بودم؛ رضاخان و محمد رضا را انگيسي ها بر سرکار آوردند و مشخص است؛ فردوست نيز بر اين مساله کاملا تصريح دارد.

وي افزود: ايران ،امروز مستقل ترين کشور جهان است و راز اين همه شيطنت در مقابل ايران، همان است که ايران اسلامي را به بردگي بگيرند؛ اگر اين داده‏‎هاي معنوي را به مردم بگوييم از صميم جان شاکر خداوند مي شوند ولي مطمن باشند که اين نظام، نظام اسلامي و الهي است و مشکلات نيز با عنايت الهي رفع خواهد شد.

وي بيان کرد: شکر نعمت نسبت به روحانيت و اعلام داراي چند مرتبه است؛ اولين شکرانه، ماندن در صحنه است؛ برخي‎ها به شدت در تلاش هستند که در يک حوزه بي طرف نسبت به اصل انقلاب و نظام اسلامي بخزند؛ البته اين افراد کم تعداد هستند زيرا اکثريت مردم و علما و طلاب در 9 دي و سالگرد آن‌ها خود را ثابت کرده‎اند.

امام جمعه موقت تهران تصريح کرد: گروه بي طرف به اصل نظام بايد بدانند که کار آن‌ها ناسپاسي است و چوب آن را هم خواهند خورد؛ همراهي صميمانه با ولايت از مسايل مهم ديگر در شکرانه انقلاب است؛ به حمدالله اکثريت حوزه با ولايت بوده، هستند و خواهند بود؛اين محبت نيز متقابل است.

وي يادآورشد: سومين شکرانه، مساله بصيرت‎افزايي است؛ امروز بيش از گذشته، نيازمند بصيرت افزايي هستيم؛ دشمن در پي براندازي است و اين واقعيت را نيز بايد به مردم به شکل شفاف بيان کنيم.دشمن پس ار روي کار آمدن ديوانه جديد در آمريکا، تلاش در عرصه براندازي را به شکل شفاف بيان مي کند؛ روحانيت است که بايد ابزار اين صيانت را بيان کند و از آن استفاده کند.

وي افزود: چهارمين شکرانه شکر که وظيفه روحانيت است، وظيفه دعوت مردم به حضور در صحنه است؛ با اين چهار کار، مي توانيم بخشي از شکر نعمت انقلاب را ادا کنيم.

منبع: ISNa.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149529/خاتمي- رضاخان بي‌سواد و بي‌دين بود
بستن   چاپ