ابهامات تازه درباره آمار‌هاي عمليات کربلاي 4 و 5
پنجشنبه 13 دي 1397 - 11:58:55 AM
چه خبر - ابهامات تازه درباره آمار‌هاي عمليات کربلاي 4 و 5

پاسخ فرمانده پايان کار نبود؛ حالا باز هم جعفر شيرعلي نيا ابهامات جديدي درباره عمليات کربلاي 4 مطرح کرده است.

او همان کسي است که يادداشت پژوهشي‌اش درباره اين عمليات واکنش محسن رضايي را در پي داشت و منتهي به آن توئيت‌هاي حاشيه‌ساز شد. بعد از توضيحات روز يکشنبه رضايي در برنامه حالا خورشيد، جعفر شيرعلي نيا وعده داده بود که موارد بيشتري درباره ابهامات عمليات کربلاي چهار مطرح خواهد کرد و امروز آن مطلب را در کانالش منتشر کرد؛ مطلبي که صحت آمار شهداي اين عمليات از زبان محسن رضايي را هدف قرار داده است.

رضايي در آن برنامه تلويزيوني تأکيد داشت که کل شهداي عمليات کربلاي 4 زير هزار نفر بوده‌اند. شيرعلي‌نيا اما عددهايي را پيش کشيده که در آمار مورد نظر رضايي ترديدهاي جدي ايجاد مي‌کند؛ آماري 41 هزار نفري از شهداي سال 65 به نقل از بنياد شهيد. او نوشته اين سال در واقع خونين‌ترين سال جنگ ايران و عراق براي کشورمان بوده که به تنهايي 41 هزار و 50 شهيد براي ما برجا گذاشته است.

اين يعني 9 هزار شهيد بيشتر از مجموع آمار دو سال قبل از آن. طبق آمار ارائه شده توسط شيرعلي‌نيا که مستند به آمارهاي بنياد شهيد هستند، ايران در سال 63 مجموعاً 15 هزار و 66 شهيد و در سال 64 هم 16 هزار و 799 شهيد داشته. او از محسن رضايي پرسيده که اين 41 هزار شهيد در سال 65 در کجا و طي کدام عمليات به شهادت رسيده‌اند؟ اين پاسخ آنجا مهم مي‌شود که در سال 65 دو عمليات بزرگ توسط ايران برگزار شده بود که شامل کربلاي 4 و 5 مي‌شدند؛ دو عملياتي که آمارهاي ارائه شده توسط افرادي چون محسن رضايي حکايت از وجود کمتر از 10 هزار شهيد در طول آنها دارد.

ابهام بزرگ‌تر توسط شيرعلي‌نيا آنجا مطرح مي‌شود که او پاي سرنوشت نامعلوم چند هزار شهيد اين سال را پيش مي‌کشد؛ به گفته شيرعلي نيا، با جمع تمام آمارهاي موجود و افزودن آمارهاي مختلف همچون آمار مفقودين اين سال باز هم در بهترين حالت سرنوشت 10 تا 15 هزار نفر از شهداي سال 65 همچنان نامشخص است.

اما بخش ديگر ايراداتي که او به توضيحات محسن رضايي وارد مي‌کند، مربوط به جايي است که قطعنامه 598 به عنوان دستاورد عمليات کربلاي 5 توصيف شده است. او با اشاره به اعتراض ايران به قطعنامه 598 بر اين مبنا که قطعنامه مذکور بدون مشورت ايران نوشته شده و همين طور استناد به سخنان مقامات وقت که اين قطعنامه را پيروزي ديپلماتيک دانسته بودند، پرسيده است: «حال چگونه تصويب قطعنامه‌اي را که در زمان صدور اين گونه به آن نگاه مي‌کرديم به عنوان دستاورد بزرگ کربلاي 5 معرفي مي‌کنيم؟ قطعنامه‌اي که تير 67 و يک سال پس از تصويب آن (در تير 66) در شرايط سخت و از روي ناچاري از سوي ايران پذيرفته شد و رهبر انقلاب پذيرش آن را سرکشيدن جام زهر ناميد.»

وي افزوده است: «اگر قطعنامه 598 قطعنامه‌اي بود که خواسته‌هاي ما را تأمين مي‌کرد چرا يک سال پس از تصويب آن، همچنان از پذيرشش خودداري کرديم و جنگ را به جبهه غرب و شمال غرب منتقل کرديم؟ بر اساس آمار بنياد شهيد در سال‌هاي 1366، 21 هزار و 91 شهيد و 1367، 21 هزار و 230 شهيد داده‌ايم.»

منبع: bartarinha.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149519/ابهامات تازه درباره آمار‌هاي عمليات کربلاي 4 و 5
بستن   چاپ