تغيير تقويم ليگ قهرمانان به نفع تيم هاي غرب آسيا و ايران
دوشنبه 10 دي 1397 - 2:06:25 PM
چه خبر - طرح ايران براي تغيير تقويم ليگ قهرمانان

ليگ قهرمانان آسيا يک تورنمنت سالانه فوتبال باشگاهي قاره‌اي است که توسط کنفدراسيون فوتبال آسيا اداره مي‌شود.

اين رقابت‌ها که در سال 2002 به عموم معرفي شد، ادامه جام باشگاه‌هاي آسياست که در سال 1967 آغاز شد. اين مسابقات، مهم‌ترين مسابقات باشگاهي در سطح آسيا به شمار مي‌رود و مي‌توان آن را هم‌ارزش با جام ليبرتادورس، ليگ قهرمانان اروپا، ليگ قهرمانان آفريقا، ليگ قهرمانان کونکاکاف و ليگ قهرمانان اقيانوسيه دانست.

با اين حال ليگ قهرمانان آسيا را بايد با تمام جام‌هاي عنوان‌شده متفاوت دانست. همه جام‌هاي قاره‌هايي که در بالا ذکر شد در يک فصل مشخص فوتبالي آغاز و در همان فصل به پايان مي‌رسد اما در آسيا اين رقابت‌ها مانند اکران يک فيلم با دو بليت است. در غرب آسيا که اتفاقا کشورهاي زيادي را شامل مي‌شود، اين رقابت‌ها از يک فصل فوتبالي آغاز و در فصل بعدي فوتبالي به پايان مي‌رسد.


وجود چنين تقويم عجيبي سال‌هاست که تيم‌هاي غرب آسيايي را آزار مي‌دهد و باعث مي‌شود تيم‌هاي اين منطقه از آسيا به‌سختي فاتح اين رقابت‌ها شوند. شاهد اين ماجرا آنجايي است که از 16 سال پيش و با آغاز فرمت جديد اين رقابت‌ها فقط يک‌چهارم قهرماني‌ها به تيم‌هاي غرب آسيا رسيده و در 12 دوره ديگر شرق آسيايي‌ها اين عنوان را به خود اختصاص داده‌اند تا مشخص شود برنامه ليگ قهرمانان آسيا در فرمت جديد به سود تيم‌هاي منطقه شرق است و به همان‌اندازه که براي اين تيم‌ها چنين برنامه‌اي مفيد است، براي غرب آسيايي‌ها مضر و دست‌اندازي در راه رسيدن به موفقيت براي اين تيم‌ها.

به‌طور مثال در کشورمان سال‌هاست که مربيان ايراني فرياد مي‌زنند اين تقويم به سود تيم‌هاي شرق آسيايي است، چراکه ليگ قهرمانان آسيا با آغاز فصل جديد کشورهاي شرق آسيايي آغاز و با پايان فصل همين کشورها نيز به پايان مي‌رسد اما تيم‌هاي ايراني مانند کشورهاي غرب آسيا بايد با دو تيم و دو سروشکل متفاوت اين رقابت‌ها را آغاز کرده و به پايان برسانند. نکته جالب آنجايي است که حتي تيم‌هاي متمول عربي نيز از همين فرصت براي تقويت تيم‌هاي خود استفاده کردند و تيم‌هاي ايراني در هر فصل دو سر سوخت خواهند شد.

اما حالا فدراسيون فوتبال ايران برنامه‌اي را آماده کرده که طي آن قرار است از سال 2021 کمي تا اندکي اين برنامه به سود تيم‌هاي غرب آسيا تغيير يابد.

در همين راستا سعيد فتاحي، رئيس کميته مسابقات سازمان ليگ که به‌تازگي در جلسه کميته مسابقات کنفدراسيون فوتبال آسيا شرکت کرده بود، پيش‌نويس تقويمي را ارائه کرد که طي آن با توجه به برگزاري جداگانه ليگ قهرمانان آسيا در دو منطقه غرب و شرق، قرار است از سال 2021 ليگ قهرمانان آسيا به شکلي دنبال شود که در منطقه غرب، رقابت‌ها طي يک فصل منطبق با فصول کشورهاي اين منطقه آغاز و تا پايان مرحله نيمه‌نهايي در همين منطقه ادامه پيدا کند. اين به آن معناست که رقابت‌ها در منطقه غرب آسيا از اوايل دي‌ماه آغاز مي‌شود و تا خرداد سال بعد ادامه مي‌يابد تا فيناليست اين منطقه مشخص شود.

از سوي ديگر برنامه شرق آسيا طبق روال گذشته برگزار مي‌شود و تيم‌هاي فيناليست مثل هميشه آبان‌ماه مشخص خواهند شد.

سعيد فتاحي در گفت‌وگو با «فرهيختگان» درخصوص اينکه چه زماني اين مشکل تقويم ليگ قهرمانان حل خواهد شد، گفت: «براي دور فعلي اميدي نداريم اما امسال در جلسه کميته مسابقات که خودم حضور داشتم، طرحي را ارائه کردم تا به موجب آن برنامه مسابقات در سال‌هاي 2021 و 2022 تغيير کرده و شرق از غرب جدا شود. تا امروز مي‌گفتند امکان آن وجود ندارد اما اين‌بار تمام کشورهاي غرب آسيا از اين طرح دفاع کردند. در حال حاضر تقويم فوتبال ايران تا چهار سال آينده را آماده کرده و حتي بازي‌هاي شرق و غرب را هم مشخص کرده‌ايم. در پايان جلسه با کشورهاي غرب آسيا در جلسه ديگري مقرر شد يک تقويم واحد را به کنفدراسيون فوتبال آسيا ارائه کنيم تا ديگر ايرادي از آن گرفته نشود.»

با توجه به توضيحات فتاحي، تيم‌هاي غرب آسيا به‌خصوص تيم‌هاي ايراني مي‌توانند از سه فصل آينده با يک برنامه‌ريزي درست که منطبق با فصل فوتبالي کشورهاي خود خواهد بود، به قهرماني در مهم‌ترين رويداد باشگاهي قاره کهن بيش از هر زمان ديگري اميدوار شوند.


منبع: فرهيختگان

http://www.CheKhabar.ir/News/149375/تغيير تقويم ليگ قهرمانان به نفع تيم هاي غرب آسيا و ايران
بستن   چاپ