سيد حسن: هيچ تضميني وجود ندارد که ما بمانيم
شنبه 8 دي 1397 - 3:59:57 PM
چه خبر - سيد حسن: هيچ تضميني وجود ندارد که ما بمانيم

يادگار امام با تأکيد بر اينکه زيربناي يک جامعه احساس رضايت مردم است، گفت: بايد قواعد رفتار انسان ها و علل سقوط و ثبوت را به دست بياوريم تا در زندگي رعايت کنيم؛ و الّا هيچ تضميني وجود ندارد که ما بمانيم و ديگران بروند. اگر قواعد را رعايت نکنيد، عرصه را از شما مي گيرند.

حجت الاسلام و المسلمين سيد حسن خميني در مراسم دهمين سالگرد ارتحال آيت الله جمي در حسينيه جماران، با اشاره به روايتي از پيامبر اکرم(ص) در خصوص ثابت بودن روند زندگي بشر، بر توجه به سنّت هاي تاريخي تأکيد و اظهار کرد: بايد قواعد رفتار انسان ها و علل سقوط و ثبوت را به دست بياوريم تا در زندگي رعايت کنيم؛ و الّا هيچ تضميني وجود ندارد که ما بمانيم و ديگران بروند. اگر قواعد را رعايت نکنيد، عرصه را از شما مي گيرند.

وي ادامه داد: يکي از اين قواعد فرمايش اميرالمؤمنين(ع) در مورد 4 دليل فروپاشي حکومت هاست؛ اولين دليل مورد اشاره ايشان، «تضييع اصول» (ضايع کردن اصول اساسي) است. اگر ملتي به سراغ تمسّک به فروع رفتند، از بين خواهند رفت. اگر ديديد در جامعه اي به جاي اصول جامعه و امّهات مشکلات و زير بناي روابط اجتماعي، فقط به ظواهر پرداخته مي شود به فرموده اميرالمؤمنين(ع) اين مسيري است که به بداقبالي دولت ها مي انجامد؛ البته اين بدان معنا نيست که اصلا به فروع توجه نکنيم.

وي با تأکيد بر اينکه زيربناي يک جامعه اخلاق و احساس رضايت مردم است، گفت: طبق روايتي از پيامبر(ص)، «کسي که بيشتر مدارا را مي کند بيشترين عقل را دارد»؛ اجتماع بشري بر اساس وفق شکل گرفته است. پاره پاره کردن مداوم جامعه، پخش مکرّر کينه، انتشار مرتب نفاق، اينکه افراد در جامعه مجبور شوند شخصيت دوگانه داشته باشند و اينکه تک تک ما از صداقت دور شويم از نشان هاي بداقبالي دولت ها است. اگر ديديم اصول ما از دست رفته و به فروعات مي چسبيم زنگ خطري است که اين جامعه دچار مشکل شده است.

سيد حسن خميني ادامه داد: در زبان ائمه(عليهم السلام)، «ظلم» به عنوان مشکل اصلي جوامع عنوان شده است. احساس رضايت مردم از اصول جامعه است. مردم به هر ترتيبي بايد احساس رضايت کنند و تحميل جايي در جامعه نداشته باشد. همانگونه که قرآن خطاب به پيامبر(ص) با آن شأن و منزلت مي فرمايد، «اگر تندخو بودي مردم از اطراف تو پراکنده مي شدند».

يادگار امام، «تقديم الاراذل وتاخير الافاضل»(فرومايگان را مقدم داشتن و فرزانگان را مؤخر قرار دادن) را از ديگر عوامل فروپاشي حکومت ها از نگاه اميرالمومنين(ع) خواند و گفت: اميرالمؤمنين(ع) مي فرمايد اگر ديديد جامعه اي که از داشته هاي خود در حوزه نيروي انساني و افاضل بهره نمي برد و آنها را عقب مي اندازد، از علائم فروپاشي، مشکل دار بودن و بداقبالي است.

وي افزود: يکي از توفيقات دفاع مقدس همين بحث است که در آن مقطع ما اصول جامعه را فراموش نکرده و فروع را جايگزين اصول نکرده بوديم.

سيد حسن خميني اظهار داشت: نقش بي بديل آيت الله جمي و توفيقي که در آبادان پيدا کرده بودند به همين بر مي گردد که در آن لحظات اصل مسأله گم نشده بود؛ ايشان جزو کساني بود که در حوزه مسئوليت خود فضيلت محوري را در نظر داشت.

وي در فراز پاياني سخنان خود اظهار کرد: بايد از روزي ترسيد که جايگاه ها به هم بريزد و نقش ها دگرگون شود.

منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149265/سيد حسن- هيچ تضميني وجود ندارد که ما بمانيم
بستن   چاپ