کاهش سهم کالاي ايراني از بازار عراق
يکشنبه 2 دي 1397 - 8:58:10 PM
چه خبر - کاهش سهم کالاي ايراني از بازار عراق

نايب رئيس اتاق بازرگاني سليمانيه گفت: امروز کالاهاي ايراني کمترين سهم را در بازار عراق دارند.

ياسين رحيم فرج در نشست خبري که امروز (دوم دي) در اتاق بازرگاني کرمانشاه برگزار شد در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا درباره سهم کالاي ايراني در بازار عراق، از کاهش سهم اين کالاها خبر داد و افزود: در 15 سال گذشته بيشترين اجناس خارجي موجود در بازار عراق کالاهاي ايراني بود، اما اکنون وضعيت اين‌گونه نمانده و در پاساژها و سوپرمارکت‌هاي عراق تقريبا کمترين سهم کالا مربوط به اجناس ايراني است.

وي افزود: البته اين بدان معنا نيست که عراق واردات کالا از ايران ندارد، زيرا در سال جاري حدود شش ميليارد دلار کالا از ايران به عراق صادر شده، اما اگر ايران از فرصت‌ها خوب استفاده مي‌کرد اکنون ميزان اين صادرات تا 10 ميليارد دلار هم رسيده بود.

نايب رئيس اتاق بازرگاني سليمانيه دليل کاهش سهم ايران از بازار عراق را عدم تمايل سرمايه‌گذاران ايراني براي سرمايه‌گذاري در اين کشور دانست و خاطرنشان کرد: در شرايطي که ايران از فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري عراق خوب استفاده نمي‌کند، برخي کشورهاي ديگر مانند ترکيه اين فرصت را از دست نمي‌دهند.

وي اشاره‌اي هم به مزيت‌هاي سرمايه‌گذاري در کردستان عراق داشت و يادآور شد: ما زمين را در اختيار سرمايه‌گذاران قرار مي‌دهيم، آنها از 10 سال معافيت مالياتي برخودار خواهند بود و عوارض گمرکي براي واردات و صادرات کالاهاي آنها صفر است.

نايب رئيس اتاق بازرگاني سليمانيه معتقد است، سرمايه‌گذاري در استان سليمانيه فقط مربوط به اين استان نيست و مي‌تواند 17 استان عراق را پوشش دهد.

رحيم فرج ابراز اميدواري کرد با تبادل هيات‌هاي تجاري که از سوي اتاق بازرگاني کرمانشاه برنامه‌ريزي شده وضعيت مراودات تجاري دو کشور بهتر شود.

وي همچنين با اشاره به مشکلاتي که در مرز پرويزخان وجود دارد، اظهار کرد: مسئولين استان کرمانشاه بايد وقت بيشتري براي حل مشکلات اين مرز اختصاص دهند.

احمد کلاري عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني سلمانيه نيز بر لزوم راه‌اندازي شهرک صنعتي مشترک ايران و اقليم کردستان تاکيد کرد.

وي يکي از مهمترين مشکلاتي که اکنون براي مراودات تجاري دو طرف وجود دارد را نبود حمل يکسره کالا از ايران به سمت عراق دانست و گفت: با پيگيري‌هايي که انجام شده اين مشکل به زودي حل خواهد شد.

کلاري از زمينه‌هاي سرمايه‌گذاري در عراق هم ياد کرد و افزود: حوزه کشاورزي، مواد غذايي و معدن از مهمترين اين موارد است.

منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149008/کاهش سهم کالاي ايراني از بازار عراق
بستن   چاپ