فيفا چگونه فوتبال يک کشور را تعليق مي کند؟
شنبه 1 دي 1397 - 11:22:58 PM
چه خبر - فيفا نميتواند ايران را تعليق کند

اين روزها فوتبال ايران به دليل درگيري با اجراي قانون منع به‌کارگيري بازنشستگان، شرايط مبهم و پيچيده‌اي را پشت سر مي‌گذارد. موضوعي که باعث شده گمانه‌زني‌هاي زيادي درباره شرايط پيش روي فوتبال و احتمالات بعدي آن مطرح شود. در اين ميان سوالي که ممکن است مطرح باشد اين است که پروسه اداري تعليق فدراسيون ملي يک کشور از سوي فيفا چگونه انجام مي‌شود.
فيفا همواره بر اساس اصل "اقناع نظر و اطمينان از موضوع دخالت در امور يک فدراسيون" نسبت به تعليق فوتبال يک کشور اقدام مي‌کند. اين پروسه به دو صورت قابل تحقق است.
1- مسئولان فدراسيون ملي يک کشور يا نهادهاي دخالت کننده رسما در بيانيه، گفت‌وگو يا مکاتبه به گونه‌اي طرح موضوع کنند که معناي مستقيم دخالت در امور فدراسيون فوتبال از آن برداشت شود.
نمونه اين اتفاق در دوره رياست محمد دادگان در فدراسيون فوتبال ايران رخ داد که طي آن رئيس وقت سازمان تربيتي بدني در مصاحبه رسمي اعلام کرد که رئيس فدراسيون بايد برود و فدراسيون فوتبال نيز اين برکناري را تاييد کرد. در نهايت اين اتفاق باعث شد که فوتبال ايران تعليق شود.
در شرايط کنوني، فوتبال ايران درگير چنين جرياني نيست که طي آن مسئولان فدراسيون فوتبال رسما اعلام کرده باشند که تحت فشار دولت يا مجلس، تغييراتي در فدراسيون رخ داده است. وزارت ورزش نيز هيچ اقدامي که نتيجه آن دخالت در امور فوتبال تلقي شود انجام نداده است. بر اين اساس امکان تعليق فوتبال ايران با اين سناريو، صفر است.
2- فيفا بر اساس اطلاعات و اخباري که پيرامون اتفاقات فدراسيون ملي يک کشور در حال رخ دادن است به اين موضوع واکنش نشان مي‌دهد. در اين حالت فيفا طي مکاتبه‌اي رسمي با فدراسيون فوتبال و دولت آن کشور، درخواست مي‌کند که نسبت به اتفاقات مطرح شده پيرامون موضوع دخالت احتمالي نهاد سوم در فوتبال روشنگري کند.
در اين حالت نيز مکاتبه با فدراسيون فوتبال و دولت آن کشور قطعي و حتمي است و پس از پاسخ واصله است که فيفا اقدام به تصميم گيري درباره تعليق يا عدم تعليق فوتبال يک کشور مي‌کند.
تعليق فوتبال سيرالئون که 10 ماه از پس از آغاز چالش‌هاي دخالت در امور فوتبال اين کشور رخ داد، نمونه بارز اين رويه است؛ موضوعي که درباره فوتبال ايران رخ نداده و اجراي آن درباره فدراسيون ايران منوط به طي چرخه ياد شده است.

بر اساس دو اصل و مسير مطروحه فوق، فوتبال ايران شرايط تعليق از سوي فيفا را ندارد.
همچنين بر اساس شواهد موجود از تعليق فوتبال کشورها توسط فيفا، اين واقعيت وجود دارد که هيچ گاه فوتبال يک کشور بر اساس اخبار مطروحه در رسانه‌ها و گمانه زني‌هاي مطبوعاتي تعليق نشده و فيفا همواره پس از اقناع نظر و قطعيت رسمي درباره دخالت در امور فوتبال يک کشور، اقدام به تعليق فدراسيون ملي آن کشور مي‌کند. بنابراين نگراني درباره تعليق آني فوتبال ايران با طي مسير کنوني دور از ذهن است، مگر اين که اتفاق پنهان ديگري در حال وقوع باشد که مسئولان از آن بي‌اطلاع باشند.
درباره حضور نيافتن رئيس فدراسيون فوتبال در محل کارش نيز که اين روزها در برخي رسانه‌ها مطرح شده، مي‌توان گفت که فيفا در صورتي با اين اتفاق، اقدام به تعليق فوتبال يک کشور مي‌کند که روشن شود دستوري خارج از فدراسيون، مانع حضور رئيس فدراسيون در محل کارش شده است، در حالي که غيبت رئيس فدراسيون فوتبال ايران در محل کارش که رسانه‌اي شده قطعا با تصميم و نظر شخص ايشان بوده و نمي‌تواند ملاک عمل براي نگراني درباره تصميمات آتي فيفا تلقي شود.
اميد است همگان با درک حساسيت شرايط کنوني فوتبال ايران در مسيري حرکت نکنند که تبعات سنگين تعليق را به فوتبال ايران بار کنند؛ موضوعي که بايد خط قرمز همه مديران ورزشي کشور باشد و در تصميمات و گفتارشان به آن توجه کنند.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/148693/فيفا چگونه فوتبال يک کشور را تعليق مي کند؟
بستن   چاپ