آسيب هاي شيفت شب و اختلالات خواب بر سلامت
شنبه 1 دي 1397 - 7:03:59 PM
چه خبر - آسيب هاي شب کاري و اختلال خواب بر سلامت

به گفته زينب احمدي روان شناس و روان درمانگر خواب يک جنبه مهم زندگي انسان است، بطوريکه خواب تقريبا يک سوم از زندگاني ما را تشکيل مي دهد.
مقداري که مي خوابيم، زماني که مي خوابيم و چقدر به خواب عميق و رويا ديدن نياز داريم، برحسب سن تفاوت مي کند.
مقدار خوابي که هر شخص به آن نياز دارد، يک خصيصه فردي درست مانند قد اوست. هر کسي به مقدار خواب منحصر به فرد خود نياز دارد. مقدار خواب مورد نياز، مقداري است که شما را کاملا بيدار و هوشيار نگه مي دارد.
مقدار خواب نوزادان، کودکان، نوجوانان، جوانان، ميانسالان و سالمندان متفاوت است و به طور کلي مقدار خواب با افزايش سن کاهش مي يابد. ميزان خواب REM نيز با افزايش سن کاهش مي يابد، بنابراين کيفيت خواب در افراد متفاوت است.
سوماتوتروپين هورمون رشد در نوزادن به هنگام خواب ترشح مي شود که در سالمندان با کاهش خواب REM اين اتفاق نمي افتد.
وي با عنوان اين مطلب که تغييرات زيست شناختي در دوران قاعدگي، حاملگي و يائسگي بر خواب زنان تاثير مي گذارد، گفت: کيفيت و مقدار خواب زنان و مردان هم مي تواند متفاوت باشد.
هورمون خواب به نام ملاتونين در تاريکي شب ترشح مي شود، لذا، اين هورمون در بدن افراد شب کار ترشح نمي شود.
اين هورمون در بالا رفتن سروتونين تأثير دارد، بنابراين افرادي که کم خوابي دارند دچار اختلالات رواني، به خصوص افسردگي مي شوند.
در ترشح هورمون «لبتين» تأثير دارد و ترشح نشدن لبتين باعث مي شود انسان يا ساير جانداران احساس سيري نکنند. يکي از دلايل چاقي افراد پرخور کمبود هورمون لبتين است، به همين دليل علم جديد، خواب در تاريکي را براي لاغر شدن تجويز مي کند.
احمدي به اختلالات ناشي از کمبود خواب اشاره کرد و افزود: هورمون خواب اگر ترشح نشود باعث سرطان هاي گوناگون و نيز پيري زودرس مي شود. کمبود خواب باعث اختلال در هوش، حافظه و تمرکز انسان شده و باعث اختلال در هورمون هاي جنسي مي شود.

شيفت شب،شب کاري

بعضي دردهاي جسمي و گوارشي از جمله يبوست به دليل کمبود خواب است. با توجه به اين نکته ها دانشمندان طب توصيه مي کنند افراد به توالي طبيعت توجه کنند و با تاريکي بخوابند و با طلوع خورشيد بيدار شوند. خواب در روز انرژي را از انسان مي گيرد، زيرا هورمون ملاتونين ترشح نمي شود.
احمدي گفت: به افرادي که شب کار هستند، توصيه مي شود روزها اتاق را به حد شب تاريک و سکوت شبانه را در خانه حکمفرما کنند. بهتر است شب ها چراغ خواب روشن نباشد. همچنين به هنگام خواب روز از چشم بند استفاده کنيد.
وي افزود: بيدار شدن از خواب بهتر است با زنگ ساعت نباشد. اگر به بدن ساعت بيداري و خواب بدهيد، يعني به مدت يک هفته سر ساعت معين بخوابيد و سر ساعت معين بيدار شويد، مي تواند بدون زنگ ساعت بيدار شويد. اين همان ساعت فيزيولوژي بدن است که فعال کرده ايد.
همچنين موقع بيدار شدن زود از رختخواب بلند نشويد. بعضي از خستگي هاي روزانه و سردردها به همين علت است، در واقع به محض باز شدن پلک ها با شتاب و عجله از رختخواب بلند مي شويد.
هنگام خواب، هيجانات قبل از خواب تعديل شوند و بدون افکار مزاحم به خواب روند.

بيشتر بدانيد : درمان اختلال خواب در بهار با 10 نکته براي درمان بي خوابي

بيشتر بدانيد : رابطه بين اختلال خواب و اختلالات مغزي

بيشتر بدانيد : عجيب ترين و ترسناک ترين اختلالات خواب


منبع : mehrnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/147790/آسيب هاي شيفت شب و اختلالات خواب بر سلامت
بستن   چاپ