عرق نعنا خانگي را با اين دستور درست کنيد
شنبه 1 دي 1397 - 6:45:21 PM
چه خبر -

تهيه عرق نعناع در خانه شايد چند هفته زمان ببرد اما به صرفه و راحت است. عرق نعناع همان آب معطري است که طي فرآيند تبخير و تقطير، اسانس و رايحه گياه را بدست مي آورد.
اين آب معطر بعضي خواص برگ نعناع را نيز که براي بدن ما مفيد است را دارد. عرق نعناع مصارف مختلفي دارد. به عنوان طعم دهنده غذا يا نوشيدني از آن استفاده مي کنند.

دستور تهيه عرق نعنا

عرق نعناع داراي خواص بسياري است که ميتوان به خاصيت ضد نفخ و ضد درد آن اشاره کرد. بهتر است که عرق نعناع را دوست خود بدانيد و بعد از غذا يک ليوان از آن را براي هضم بهتر غذا و جلوگيري از دل درد و نفخ بنوشيد. همچنين ميتوانيد از عرق نعناع به عنوان دهان شويه استفاده کنيد تا از بوي بد دهان خلاص شويد.
يکي از بهترين خواص عرق نعناع خاصيت آرامش بخشي آن است که باعث کمتر شدن استرس و به آرامش رسيدن ذهن است. در ضمن افرادي که در طول روز دچار دچار خستگي مي شوند اگر مقداري عرق نعناع بخورند، حال عمومي بهتري خواهند داشت.

مواد لازم جهت تهيه عرق نعناعنعناع به اندازه کافي
آب
يک قابلمه بزرگ درب دار
ظرفي کوچکتر از قابلمه با تحمل دماي جوش بالا
شيشه‌ي رنگي
طرز تهيه عرق نعناعبراي تهيه عرق نعناع در ابتدا نعناع را همراه ساقه آن به خوبي بشوييد و در قابلمه بزرگ خود بريزيد. قابلمه بايد به قدري بزرگ باشد تا ميزان بيشتري از مايعات را بتوانيد تقطير کنيد و ظرف کوچکتر از قابلمه به خوبي در آن جا شود.
سپس به اندازه يک بند انگشت تا بالاتر از سطح نعنا آب بريزيد.
ظرف کوچکتر را بر روي نعناع ها قرار بدهيد تا هنگامي آب به جوش آمد، عصاره نعناع همراه بخار آب در آن جمع شود.
اگر درب قابلمه داراي انحنا ميباشد، آن را برعکس قرار دهيد. با برعکس گذاشتن درب قابلمه هدايت بخار آب به سمت مرکز کمک ميکند تا قطرات يک جا جمع شود و به داخل ظرف کوچک بريزد.
اجاق گاز را روشن کنيد و آب را در حال جوشيدن ملايم بگذاريد.
محتويات قابلمه بزرگ را تا آنجا که ممکن است بجوشانيد اما نگذاريد آب قابلمه تمام شود. اين فرايند چند ساعتي طول ميکشد تا بتوانيد مقدار زيادي عرق نعناع تهيه کنيد.
نکاتي که بايد هنگام تهيه عرق نعناع به آن توجه کنيددقت کنيد که هنگام شستن نعناع برگ هاي سياه و له شده آن را جدا کنيد تا بازده بهتري داشته باشيد.
اگر ميزان نعناع نسبت به آب بيشتر باشد، اسانس و رايحه بيشتري در مولکولهاي تقطير شده آب جمع مي شود که به اصطلاح به آن عرق نعناع دو آتيشه مي گويند. هرچه عرق نعناع بوي بيشتري داشته باشد، يعني اسانس بيشتري در مولکولهاي آب وجود دارد و خواص درماني بيشتري دارد بنابراين خاصيت ضد نفخ و ضد درد عرق نعناعهاي دوآتشه، به مراتب از انواع معموليشان بيشتر است.
در صورت منحني نبودن درب آن ميتوانيد با استفاده از فويل آلمنيوم به صورت منحني بر روي قابلمه قرار دهيد.
مي توانيد با قرار دادن چند بسته يخ يا آب سرد روي درب قابلمه سرعت سرد شدن بخار را زياد کنيد تا به شکل مايع دربيايد.
شيشه‌ رنگي مانع رسيدن نور خورشيد به عرق نعناع مي شود و طول عمر آن را زيادتر خواهد کرد.


منبع : زندگي ايده آل

http://www.CheKhabar.ir/News/147634/عرق نعنا خانگي را با اين دستور درست کنيد
بستن   چاپ