تورم هفت ماهه به 20.3 درصد رسيد
شنبه 1 دي 1397 - 5:33:30 PM
چه خبر - نامه‌ قطعه‌سازان به رييس‌جمهور براي جلوگيري از بروز فاجعه

تورم هفت ماهه به 20.3 درصد رسيد/ نامه‌ قطعه‌سازان به رييس‌جمهور براي جلوگيري از بروز فاجعه/ چرا عربستان صادرات نفت به آمريکا را کاهش مي‌دهد؟پيمانه اقتصادي، هر روز بسته‌اي خبري از مطالب اقتصادي با اهميت و مهم ايران و جهان، همچون تغييرات در بازار انرژي، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رويداد‌هاي جذاب اقتصادي را گردآوري مي‌کند.

اين پيمانه تيتر‌هايي همچون ريزش بيش از 5 هزار واحدي شاخص کل بورس، بازار اوراق مسکن؛ حبس ماهانه اوراق زير کانال 60 هزار توماني، واردات خودنويس به 1 تن رسيد/ چين بزرگترين صادرکننده به ايران، شمار دکل‌هاي حفاري نفت آمريکا براي پنجمين هفته پياپي افزايش يافت، چين 13.7 ميليارد دلار از اوراق قرضه آمريکايي خود را فروخت و بانک‌هاي خارجي به سامانه جايگزين سوئيفت ايران متصل شدند را در بر دارد.

شاخص کل بورس با بيش از 5 هزار واحد سقوط، به کانال ابتداي پاييز ريزش کرد

شاخص کل قيمت و بازده نقدي بورس اوراق بهادار تهران در پايان معاملات روز يکشنبه، با کاهش 5261 واحدي معادل 2.94 درصد به رقم 173 هزار و 557 واحد رسيد. اين در حالي است که در روزهاي ابتداي مهرماه امسال، شاهد جهش نماگر به کانال 173 و 174 هزار واحد بوديم. همچنين شاخص قيمت (وزني-ارزشي)، با کاهش 1532 واحدي معادل 2.94 درصد به رقم 50 هزار و 546 واحد رسيد. شاخص کل هم وزن نيز با افت 553 واحدي معادل 1.96 درصد، عدد 27 هزار و 751 واحد را به نمايش گذاشت. شاخص قيمت (هم وزن) نيز با کاهش 390 واحدي معادل 1.96 درصد به رقم 19 هزار و 573 واحد رسيد. همچنين شاخص سهام آزاد شناور نيز، 5892 واحد کاهش معادل 3.09 درصد را رقم زد و به سطح 184 هزار و 994 واحد رسيد. همچنين شاخص بازار اول، با 4350 واحد کاهش معادل 3.27 درصد به رقم 128 هزار و 505 واحد رسيد و شاخص بازار دوم نيز، با 8186 واحد کاهش معادل 2.33 درصد همراه بود و عدد 342 هزار و 618 واحد را به نمايش گذاشت.

تورم هفت ماهه به 20.3 درصد رسيد

بانک مرکزي تازه‌ترين آمار خود را از شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي تا پايان مهرماه سال جاري منتشر کرده که اين آمارها حاکي از آن است که شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران (شاخص تورم) در مهرماه 1397 به عدد 148.4 رسيده که نسبت به ماه قبل معادل 4.6 درصد افزايش داشت. شاخص مذکور نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل 36.9 درصد افزايش يافت و همچنين ميزان تورم در دوازده ماه منتهي به مهرماه 1397 نسبت به دوازده ماه منتهي به مهرماه 1396 معادل 15.9 درصد است. شاخص کل بهاي کالاها و خدمات مصرفي در مهرماه 1397 پس از حذف نوسانات فصلي نسبت به ماه قبل 4.7 درصد افزايش و شاخص کل بهاي کالاها و خدمات مصرفي در مهرماه 1397 نسبت به ماه قبل در تمام اسـتان‌هاي کشور هم افزايش داشت. بيشترين ميزان افزايش متعلق به استان سيستان و بلوچستان معادل هشت درصد و کمترين آن مربوط به استان تهـران معادل 3.3 درصد بود. به گزارش ايسنا، تورم هفت ماهه نخست سال جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 20.3 درصد رسيد.

مرغداران: با قيمت 9800 توماني مرغ راضي نمي‌شويم

رييس کميسيون کشاورزي و صنايع غذايي اتاق بازرگاني ايران گفت: شواهد حاکي از آن است که ستاد تنظيم بازار قيمت مصوب مرغ براي مصرف‌کننده را 9800 تومان در نظر گرفته است تا در جلسه بعدي تنظيم بازار اعلام کند. وي در گفتگو با تسنيم اظهار داشت: اما اين قيمت حتي هزينه‌هاي توليد ما را نيز پاسخگو نيست. گفتني است سقف قبلي قيمت مصوب مرغ 8175 تومان در برابر هر کيلو تعيين شده بود. وي افزود: پيشنهاد ما براي سقف هرکيلوگرم مرغ در خرده‌فروشي و براي مصرف کننده 11500 تومان و در کشتارگاه 10800 تومان است.

بازار اوراق مسکن؛ حبس ماهانه اوراق زير کانال 60 هزار توماني

روز گذشته اوراق تسهيلات مسکن اسفند 95 با رشد اندک 6/ 0 درصدي به قيمت 58 هزار و 304 تومان مبادله شد و بخشي از افت روز قبل خود را جبران کرد. رشد تسه 9512 در حالي رخ داد که اکثر سررسيدهاي ديگر روند کاهشي را تجربه کردند. رکود در معاملات ملک به‌خصوص در تهران از عوامل کم‌نوساني اين بازار شناخته مي‌شود. کاهش تقاضاي مسکن با پايان تابستان و همزماني با ايام محرم و صفر شدت گرفت. ضمن اينکه بروز قيمت توهمي در خانه‌هاي نقلي به خانه‌هايي با متراژ 100 تا 150 متر گسترش يافته است و قيمت‌هاي پيشنهادي شکاف قابل توجهي با انتظار و قدرت خريداران دارد. به نقل از دنياي اقتصاد، با توجه به قدرت کم اوراق مسکن در مقايسه با بهاي کنوني املاک در کشور و ادامه رکود معاملات احتمال مي‌رود نوسانات کم‌رمق تسه‌ها ادامه داشته باشد و چشم‌انداز هيجاني در اين بازار دور از انتظار باشد.

واردات خودنويس به 1 تن رسيد/ چين بزرگترين صادرکننده به ايران

آمار مقدماتي گمرک از تجارت خارجي 6 ماهه نخست سال 97 نشان مي‌دهد که در اين مدت بيش از 1 تن خودنويس از 4 کشور جهان وارد ايران شده است. واردات 1 هزار و 874 کيلوگرم خودنويس باعث خروج 17 هزار و 571 دلار يا به عبارتي 738 ميليون و 811 هزار و 478 ريال شده است. واردات از کشور‌هاي آلمان، چين، سوئيس و هنگ کنگ صورت مي‌گيرد. به نقل از ميزان، بيشترين واردات از کشور چين به حجم 1 هزار و 743 کيلوگرم و به ارزش 8 هزار و 383 دلار يا به عبارتي 352 ميليون و 83 هزار و 284 ريال صورت مي‌گيرد.

شمار دکل‌هاي حفاري نفت آمريکا براي پنجمين هفته پياپي افزايش يافت

شرکت‌هاي انرژي ايالات متحده براي پنجمين بار پياپي در 6 هفته گذشته بر شمار دکل‌هاي حفاري خود افزودند. به اين ترتيب تعداد دکل‌ها به بالاترين رقم ظرف سه سال گذشته رسيد و نفت خام توليدي از حوضه‌هاي شيل رکورد جديدي را ثبت کرد. بيکر هيوز، شرکت ارائه دهنده خدمات انرژي و زيرمجموعه شرکت جنرال الکتريک، روز جمعه (25 آبان‌ماه) در تازه‌ترين گزارش هفتگي خود اعلام کرد: مجموع شمار دکل‌هاي حفاري نفت شرکت‌هاي آمريکايي در هفته منتهي به جمعه 25 آبان ماه به 888 دستگاه رسيد. پس از آن که رقم دکل‌هاي اضافه شده در سه ماه سوم امسال از پنج دستگاه فراتر نرفت؛ شرکت‌هاي حفاري تا کنون 25 دکل را در سه ماهه جاري ميلادي اضافه کردند. تعداد دکل‌هاي حفاري ايالات متحده، که شاخصي اوليه از توليد آينده به شمار مي‌آيد؛ امسال بيش از رقم 738دستگاه در سال گذشته ميلادي است، زيرا شرکت‌هاي انرژي آمريکا امسال تصميم گرفتند با صرف هزينه بيشتر، توليد را افزايش دهند تا سطح قيمت‌هاي نفت را که در سال 2018 بالاتر از سال گذشته ميلادي بوده است؛ پايين بياورند.

چين 13.7 ميليارد دلار از اوراق قرضه آمريکايي خود را فروخت

وزارت خزانه داري آمريکا اعلام کرد که مجموع اوراق قرضه خزانه داري آمريکايي در نزد چين در ماه سپتامبر در مجموع 1.151 تريليون بود که در مقايسه با ماه قبل از آن 13.7 ميليارد دلار کاهش پيدا کرده است. با اين وجود چين همچنان بزرگترين خريدار خارجي اوراق قرضه خزانه داري آمريکايي است. آمار وزارت خزانه داري آمريکا نشان مي دهد که مجموع اوراق قرضه خزانه داري آمريکايي در نزد ژاپن در ماه سپتامبر از رقم 1.03 تريليون دلار به 1.028 تريليون دلار کاهش پيدا کرده است. ژاپن به عنوان دومين خريدار بزرگ اوراق قرضه خزانه داري آمريکا محسوب مي شود. البته برزيل به عنوان سومين دارنده بزرگ اوراق قرضه خزانه داري آمريکا است و در ماه اوت ميزان اين نوع از دارايي هاي خود را 18 ميليارد دلار افزايش داد و مجموع آن به 317 ميليارد دلار رسيد. در اواسط ماه اکتبر، بلومبرگ گزارش کرد که چين 3 ميليارد دلار از اوراق قرضه خزانه داري آمريکايي خود را به دليل جنگ تجاري پکن-واشنگتن فروخته است.

نامه‌ قطعه‌سازان به رييس‌جمهور براي جلوگيري از بروز فاجعه

انجمن صنايع همگن قطعه‌سازي کشور با ارسال نامه‌اي به رييس‌جمهوري خواستار حل مشکلات اين صنعت شد. متن نامه انجمن تخصصي صنايع همگن نيرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور به رييس‌جمهوري به شرح زير است:"

با سلام. احتراما همانگونه که مستحضريد صنعت قطعه‌سازي خودرو کشور در شرايط حاد به سر مي‌برد و بحران حاضر در صورت عدم اقدام عملي و عاجل مسئولان به زودي به دليل بيکاري وسيع پرسنل اين صنعت و توقف توليد، به فاجعه‌اي جبران ناپذير و زيان‌بار براي اقتصاد کلان کشور و امنيت ملي تبديل خواهد شد که اثرات خسات‌بار آن گريبان‌گير ملت و مسئولين مي‌شود. بدينوسيله اعلام مي‌گردد چنانچه چهار مشکل زير ظرف مدت حداکثر يک هفته حل نشود، جلوگيري از بروز فاجعه حتي با تلاش چند برابر و هزينه‌هاي گزاف بعيد به نظر مي‌رسد:

1. حل مشکل قيمت فروش قطعات که در گرو اصلاح قيمت فروش خودرو مي‌باشد.

2. حل مشکل کسري نقدينگي که بدليل مطالبات معوق از خودروسازان و افزايش نرخ نهاده‌هاي توليد، گريبانگير قطعه‌سازان شده است.

3. دشواري تامين مواد اوليه داخلي (که عمدتاً توليدکنندگاني دولتي دارد) و مواد اوليه خارجي (که به دليل مشکل تبادلات ارزي، مشکلات گمرکي و تحريم با بحران مواجه شده است) شاهرگ ورودي قطعه‌سازان را به سختي مي‌فشارد.

4. تسويه خريدهاي اعتباري و مدت‌دار ارزي قطعه‌سازان که قبل از افزايش نرخ ارز نسبت به تامين مواد اقدام کرده بودند و در حال حاضر بايستي به نرخ روز تسويه شود. در حالي‌که فروش محصول در زمان تامين به نرخ ريال بوده است، بسياري از قطعه‌سازان را ورشکسته خواهد کرد.

بانک‌هاي خارجي به سامانه‌ جايگزين سوئيفت ايران متصل شدند

يک مقام آگاه در گفت‌‌وگو با خبرگزاري فارس، درخصوص راه‌اندازي سامانه‌ پيام‌رسان مالي جايگزين سوئيفت، اظهارداشت: موضوع در حال پيگيري است و در اين زمينه با برخي کشورها در حال همکاري هستيم. وي افزود: بانک‌هاي خارجي در حال اتصال هستند و دانه دانه به اين سامانه جايگزين متصل مي‌شوند. اين مقام مسئول با تاييد اينکه همه بانک‌هاي ايراني به اين سامانه متصل شده‌اند، در پاسخ به اين سوال که اين سامانه در چارچوب سپام است، گفت: بله تقريبا در همان چارچوب است. وي تاکيد کرد: البته بستر فقط سپام نيست و بانک مرکزي در حال ايجاد بسترهاي جديد است و حتي با برخي بانک‌ها کانال‌هاي متفاوت ديگري راه‌اندازي مي‌شود. به گزارش فارس، سوئيفت به درخواست آمريکا عضويت و فعاليت بانک‌هاي ايراني به غير از 12 بانک را به حالت تعليق درآورد.

چرا عربستان صادرات نفت به آمريکا را کاهش مي‌دهد؟

عربستان سعودي صادرات نفت خود به ايالات‌متحده را کاهش مي‌دهد. به نظر مي‌رسد اين اقدام براي تقويت قيمت‌هاي نفت که به تازگي به شدت سقوط کرده‌اند، صورت گرفته باشد. اين اقدام، عربستان سعودي را در موضع مخالفت شديد با ترامپ قرار مي‌دهد که بارها خواهان کاهش قيمت انرژي براي آمريکايي‌ها شده بود و اوپک و عربستان سعودي را مسئول بالا بردن قيمت‌ها مي‌دانست. طبق تحليل داده‌هاي شرکت رديابي نفت‌کش کليپرديتا، سعودي‌ها نفت کمتري را براي کشتي‌هايي که به سوي آمريکا رهسپار شدند، بارگيري کردند. تخمين ميزان نفت بارگيري شده طبق اين داده‌ها نشان مي‌دهد که واردات نفت خام سعودي توسط آمريکا، به کمترين ميزان تاريخ خود خواهد رسيد. فرستادن نفت کمتر به آمريکا به معناي اين است که ميزان ذخاير نفت خام آمريکا به زودي افت خواهند کرد و افت ذخاير نفت، قيمت‌ها را بالا خواهد برد. اين همان تاکتيکي است که سعودي‌ها در سال گذشته براي تقويت استراتژي اصلي خود، که کاهش هماهنگ توليدات توسط اوپک و روسيه بود، به کار گرفتند و با خارج کردن نفت اضافي از بازار، قيمت‌ها را بالا بردند. مت اسميت، رييس تحقيقات کليپرديتا، مي‌گويد: کاهش صادرات به آمريکا در سال 2017 هم به خوبي براي سعودي‌ها جواب داد و علت آن هم اين بود که با توجه به اين که داده‌هاي آمريکا بسيار شفاف و بسيار سر موقع منتشر مي‌شوند، مردم مي‌توانند شاهد روند کاهش ذخاير باشند. هفته گذشته وزير انرژي عربستان سعودي در مورد مازاد عرضه جهاني در بازارهاي نفت هشدار داد و اعلام کرد که بايد توليدات کاهش داده شوند، اما اين با واکنش ترامپ در توييتر براي اعلام مخالفت با اين برنامه، روبرو شد. اما اين بار احتمالا عربستان و اوپک تحت تاثير کمپين فشار ترامپ قرار نخواهند گرفت. در روزهاي اخير، اسميت و ساير تحليل‌گران نفتي ادعا کرده‌اند که ترامپ در ابتداي سال، اوپک و متحدانش را براي افزايش توليد فريب داده است.

منبع: tabnak.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/147341/تورم هفت ماهه به 20.3 درصد رسيد
بستن   چاپ