اگر چاي را براي کاهش وزن و خواص درماني آن مي نوشيد, به دم کردنش توجه کنيد!
21 دي 1394 - 09:04:07 ق.ظ
دم کردن صحيح چاي سبز, چاي سياه و چاي سفيد

تحقيقات نشان مي دهد که، چاي يکي از سالم ترين نوشيدني ها است. اما فقط به خاطر اينکه نتيجه تحقيقات در يک آزمايشگاه تاثير مفيد يک ماده غذايي را نشان مي دهد، لزوما به اين معني نيست که وقتي شما آن را مي خوريد و يا مي نوشيد از مزاياي آن بهره مند مي شويد. اين بار مي خواهيم در مورد يک نوشيدني محبوب صحبت کنيم. آنچه شما مي خوانيد در مجله علوم و صنايع غذايي منتشر شده است. دماي آبي که استفاده مي کنيد و زماني که براي دم کشيدن چاي صرف مي کنيد، تاثير زيادي در حفظ عملکرد آنتي اکسيداني چاي دارند.

اول مزايا: نتايج تحقيقات از برخي قابليت هاي انواع چاي به خصوص چاي سبز و سفيد (چاي سفيد نوعي چاي است که از جوانه ها و گلبرگهاي تازه گياه چاي به دست مي آيد. براي جلوگيري از اکسايش ،اين گلبرگهاي تازه را در نور طبيعي آفتاب خشک کرده و سپس مراحل بعدي تهيه چاي را طي مي کنند. نام گذاري چاي سفيد بدين نام ناشي از پرزهاي سفيد نقره اي جوانه هاي نشکفته گياه چاي است که به آن ظاهري سفيد مي دهد، هر چند دم کرده آن به رنگ زرد کم رنگ است.)، مانند کاهش احتمال ابتلا به بيماري ها پشتيباني مي کند. چاي در درمان ديابت، عوارض مربوط به بيماري آلزايمر، کاهش خطر سکته مغزي و بيماري هاي قلبي و عروقي موثر است. چاي حتي مي تواند در کاهش وزن شما موثر باشد.

اما همين تحقيقات نشان مي دهد که، نحوه آماده سازي يا دم کردن چاي که باعث اين تاثيرات مثبت مي شود، کمي نامعلوم است. براي کمک به رفع اين ابهام، جهت حفظ ويژگي آنتي اکسيداني چاي، تحقيقات گسترده اي بر روي دو برند معتبر انواع چاي ( سفيد، سياه و سبز) انجام شده است. براي اندازه گرفتن فلاونوئيدها (رنگدانه)، پلي‌فنل‌ها (نول به طور معمول قابل انحلال در آب مي‌باشد و خاصيت اسيدي ضعيفي دارد .فنول به عنوان يک گند زدا استفاده مي شود.)، کاهش قدرت آنتي اکسيداني آهن، فعاليت مهار کردن راديکال هاي آزاد در کوتاه مدت، اجزايي که آب را بسيار سلامت مي سازند، هر دو برندها سرد و داغ آماده شدند.


چاي سبز از حداقل ساقه گياه تهيه مي شود، و بيشتر از جوانه‌ها و گلبرگهاي تازه گياه چاي به دست مي‌آيد، اين ويژگي باعث افزايش آنتي اکسيدان مي شود. لازم به ذکر است، چاي سياه حداقل آنتي اکسيدان را دارد.


براي اينکه بيشترين ميزان ممکن از آنتي اکسيدان را در فنجان چاي خود حفظ کنيد. به توصيه هاي زير براي تهيه چاي توجه کنيد:

چاي سبز

تحقيقات نشان مي دهد، زمان و دما در آماده سازي چاي دو مسئله مهم هستند. براي فلاونوئيدها تفاوت ندارد،اگر در آب سرد براي 5 دقيقه و يا دو ساعت غوطه ور بماند، بيشترين مقدار آنتي اکسيدان را در خود نگه مي دارد. بيشترين مزاياي چاي سبز در اين روش از تهيه گزارش شده است: در آب سرد 2 ساعت و در آب داغ 5 دقيقه دم بکشد.
نکته:براي استفاده از بالاترين ميزان آنتي اکسيدان چاي سبز، آن را با آب سرد بنوشيد.



چاي سفيد

اين نوع چاي بيشتر تحت تاثير زمان است، نه دما. و بيشترين مقدار آنتي اکسيدان را از طريق دم کردن در آب داغ به مدت طولاني حفظ مي کند، يا به عبارت ديگر با غوطه ور شدن به مدت 2 ساعت در آب داغ.
نکته: اجازه دهيد چاي سفيد شما مدت بيشتري دم بکشد.


چاي سياه

برخلاف چاي سفيد، چاي سياه هرچه بيشتر در آب داغ باقي مي ماند، بيشتر آنتي اکسيدان از دست مي دهد.
نکته: چاي سياه را با آب داغ آماده سازيد، اما نه به مدت طولاني.




منبع: سيمرغ


http://www.CheKhabar.ir/News/14665/اگر چاي را براي کاهش وزن و خواص درماني آن مي نوشيد, به دم کردنش توجه کنيد!
بستن   چاپ