پشت پرده استعفاي جنجالي عارف
چهارشنبه 25 مهر 1397 - 9:11:03 AM
چه خبر - تاجرنيا:در مورد خبر استعفاي احتمالي آقاي عارف اطلاعي ندارم

محمدرضا عارف از ترکيب جديد شوراي عالي اصلاح طلبان دفاع مي کند. آنقدر که تا حاضر است استعفا داده اما شاهد تغيير اين ترکيب نباشد. فعالان سياسي اصلاح طلب اما اين برخورد او را نداشتن روحيه تشکيلاتي و نگاه دموکراتيک مي خوانند. ويژگي هايي که نتيجه اي غير از افزايش انتقادات به عملکرد عارف نخواهد داشت.
هيچ يک از اصلاح طلبان تاييد يا تکذيب نکرده اند اما آنطور که در خبرها آمده، محمدرضا عارف رئيس شوراي سياست گذاري اصلاح طلبان حسابي پشت سه عضو جوان اين شورا درآمده و حتي تهديد کرده که در صورت تغيير ترکيب شوراي عالي استعفا مي دهد.
اينکه حضور فرشيد گلزاده مديد فروشگاه رفاه و دست پرورده آقاي عارف، عماد بهاور يا پرستو سرمدي در شوراي عالي اصلاح طلبان چقدر موثر يا در هفته هاي گذشته چقدر اختلاف آفرين بوده است؛ بحث ديگري است و موضوع مهم تر (به فرض صحت خبر) بحث استعفاي احتمالي عارف است. قاعدتا تهديد به استعفا شيوه صحيحي از سياست ورزي در اينگونه موارد و موقعيت ها نيست.
مساله مهم تر و قابل تامل تر هم مي شود اگر فرد تهديد کننده همان محمدرضا عارف باشد که پنج سال قبل به خواست جمعي اصلاح طلبان تن داد و از شرکت در رقابت هاي انتخاباتي رياست جمهوري صرف نظر کرد. سوال اينجا که در اين پنج سال چه اتفاقاتي افتاده و شهر چقدر شلوغ شده که عارف حاضر به تسليم در مقابل خواست جمعي اصلاح طلبان نباشد؟
فعالان سياسي اصلاح طلب نه انتقادات موجود بر عملکرد شوراي عالي را ناديده مي گيرند و نه زير بار اينگونه تهديد کردن ها مي روند، بر همين اساس است که علي تاجرنيا، نماينده پيشين مجلس مي گويد: « شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات، شوراي عالي اصلاح طلبان يا هيچ ساختار ديگري وحي منزل نيست و بايد تلاش کنيم که هر ساختاري بتواند بيشتري کارآمدي را در راستاي تصميم گيري هاي جامع و کامل داشته باشد».
وي با تاکيد بر اينکه «هيچ ساختاري بدون نقص نيست و بايد براي کاهش نواقص آن تلاش کرد» گفت: «خروجي شوراي عالي اصلاح طلبان تاکنون از جوانبي مورد انتقاد بوده است و طبيعتا روش برخورد با اين انتقادات بايد شايسته جريان اصلاح طلب باشد. به هر حال اصلاحات يک جريان دموکراسي خواه است و بايد در چنين مسائل درون جرياني نيز نگاه دموکراتيک داشته باشد».
اين فعال سياسي اصلاح طلب با تاکيد بر اينکه «راي و نظر اکثريت در مورد ترکيب و عملکرد شوراي عالي مهم است» گفت: « افراد وقتي تبعيت خود از تشکيلات را نشان خواهند داد که نظرات مخالف خود را بپذيرند و به تصميم جمع احترام بگذارند. اگر قرار باشد با يک حزب و جبهه سياسي تا زماني که منويات خودمان را انجام مي دهد، همراهي کنيم و به محض بروز موارد اختلافي استعفا داده يا رفتارهايي از اين قبيل انجام دهيم يعني روحيه کار تشکيلاتي نداريم».
تاجرنيا افزود: « من در مورد صحت خبري که در مورد استعفاي احتمالي آقاي عارف منتشر شده اطلاع ندارم اما به طور کلي معتقد هستم که بايد روحيه تشکيلاتي داشت و نظر جمع را پذيرفت. مساله آقاي عارف يا شوراي عالي نيست. قطعا شوراي عالي و جريان اصلاحات نيازمند انجام اصلاحاتي در درون خود است و همه فعالان سياسي اصلاح طلب بايد با نگاه دموکراتيک و روحيه تشکيلاتي در راستاي تحقق اصلاحات مورد نياز تلاش کنند».
پذيرفته نبودن تهديد به استعفا به عنوان يک کنش سياسي تنها يک بخش از اين ماجرا است. وجه قابل توجه ديگر اين است که استعفا يا عدم استعفاي عارف چه تاثيري بر شوراي عالي دارد؟ رئيس شوراي عالي اصلاح طلبان درحالي حرف از استعفا را پيش کشيده که عملکرد او طي سال هاي گذشته همواره مورد انتقاد بوده است. او رئيس شورايي است که از آزمون تهيه فهرست اميد سربلند بيرون نيامد و با انتخاب هاي خود زمينه بروز خطاها و ناکارآمدي هايي بسياري را در شوراهاي شهر و روستا يا حتي مجلس شوراي اسلامي فراهم کرد.
عارف حتي به عنوان يک فرد حقيقي و خارج از چارچوب شوراي عالي هم عملکرد قابل توجه و قابل دفاعي نداشته است. او به عنوان نماينده تهران کاري بيش از سکوت نکرده و بارها به خاطر همين بي تفاوتي و سکوت مورد نقد قرار گرفته است.
شايد عارف همان طور که پسرش مدعي شد ژن خوب داشته باشد اما نماينده، رئيس فراکسيون و رئيس شوراي عالي خوبي نبوده است و بعيد است که خود اين واقعيت را نداند، لذا بايد ديد که هدفش از تهديد به استعفا چه بوده است؟ بسياري از اصلاح طلبان از استعفاي عارف استقبال مي کنند و با اين منطق تهديد او نه تنها جاي پاي اعضاي جوان را سفت نمي کند بلکه جايگاه خودش را نيز به خطر مي اندازد.


منبع: namehnews.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/146020/پشت پرده استعفاي جنجالي عارف
بستن   چاپ