سرخ کردن با تفت دادن چه تفاوتي دارد؟
چهارشنبه 18 مهر 1397 - 4:01:55 PM
چه خبر - تفاوت سرخ کردن با تفت دادن چيست؟

درس آشپزي امروز نکاتي درباره تفت دادن و سرخ کردن است. شايد در کل تفاوت زيادي با هم نداشته باشند اما نتيجه کار متفاوت است. هر دو در طعم غذا بسيار مهم و موثر هستند. پس براي شروع بايد درباره آن ها بيشتر بدانيم.

بيشتر بدانيد : شيوه صحيح سرخ کردن غذا

سرخ کردن چيست؟

سرخ کردن با تفت دادن متفاوت است. در سرخ کردن غذا ترد و متمايل به رنگ قهوه اي مي شود. بنابراين نيازي به هم زدن غذا نداريد و بايد هيچ تکاني به آن ندهيد تا سرخ و طلايي رنگ شود. در سرخ کردن روغن بيشتري مورد نياز است.
سرخ کردن در تابه هاي بزرگ و با لبه هاي کوتاه بهتر است.
هنگام سرخ کردن داخل تابه را نبايد بيش از حد پر کنيم. زيرا اگر فضاي کافي وجود نداشته باشد غذا به جاي سرخ شدن بخارپز مي شود.
فراموش نکنيد که براي جلوگيري از پاشيده شدن روغن از درپوش توري استفاده کنيد.

بيشتر بدانيد : چند نکته مهم براي سرخ کردن صحيح غذا

وسايل مورد نياز براي سرخ کردن

تابه هاي بزرگ (30 الي 35 سانتيمتري) و ترجيحا نچسب
روغن دلخواهتان
انبرک براي حرکت دادن غذا
درپوش توري
سيني توري يا دستمال براي گرفتن روغن غذا

چگونه سرخ کنيم؟

تابه خالي را روي شعله متوسط گاز گرم کنيد.
بعد از گرم شدن تاوه روغن را اضافه کنيد. وقتي روغن شروع به جلزولز کرد غذا را اضافه کنيد.
غذا را در تابه حرکت دهيد تا کاملا به روغن آغشته شود. اگر گوشت چرخ کرده سرخ مي کنيد آن را به قطعات کوچک تر تقسيم کنيد.
غذا را بدون تکان دادن اجازه دهيد سرخ شود تا زماني که رنگ متمايل به قهوه اي شود.
وقتي يک طرف غذا سرخ شد طرف ديگر را برگردانيد.
اگر وسط غذا نپخته است شعله را کم کنيد تا بپزد.
هنگام برداشتن غذا از داخل تابه فراموش نکنيد که تابه را از روي شعله برداريد چون ممکن است بيشتر سرخ شود.
اگر غذايي که سرخ مي کنيد آغشته به پودر سوخاري است آن را بعد از سرخ شدن روي دستمال قرار دهيد تا روغن اضافي گرفته شود.

تفت دادن چيست؟

تفت دادن يکي از تکنيک هاي آشپزي است که غذا را در حد پخته شدن روي شعله متوسط تا زياد دائم هم مي زنند. حرارت شعله به نتيجه کاري که مي خواهيد بستگي دارد.
تفت دادن روي شعله زياد غذا را سريع سرخ و قهوه اي رنگ مي کند. تفت دادن روي شعله متوسط باعث مي شود غذا آرام آرام بپزد و آب غذا کشيده شود. تا زماني که رطوبت غذا گرفته نشود سرخ نمي شود.
تفت دادن غذاهاي معطري مثل پياز، کرفس، فلفل، سير و هويج را نرم مي کند و طعم و رنگ اديپويه جات را بيشتر مي کند.
غذا را مي توانيد هم داخل تابه و هم داخل قابلمه تفت بدهيد البته اگر قرار است در مرحله بعد آن را سرخ کنيد در تابه بهتر است.

وسايل مورد نياز براي تفت دادن

تابه يا قابلمه بزرگ
روغن
قاشق چوبي يا پلاستيکي

چگونه تفت دهيم؟

تابه يا قابلمه را روي شعله متوسط گرم کنيد.
بعد از داغ شدن تابه روغن را اضافه کنيد. (1 يا 2 قاشق غذاخوري کافي است. اما در صورت نياز مي توانيد روغن بيشتري اضافه کنيد.)
غذا را اضافه کرده و هم بزنيد تا روغن کاملا آن را بپوشاند و به تاوه نچسبد.

بيشتر بدانيد : سرخ کردن ماهي با روغن زيتون يا روغن سرخ کردني؟ کدام بهتر است؟

بيشتر بدانيد : دو روش سرخ کردن بادمجان با کمترين مقدار روغن

بيشتر بدانيد : غذاهاي تان را با کمترين مقدار روغن سرخ کنيد


منبع : bedunim.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/145721/سرخ کردن با تفت دادن چه تفاوتي دارد؟
بستن   چاپ