به اين دليل مهم اصلا نبايد به نوزاد آب بدهيد!!
دوشنبه 16 مهر 1397 - 10:56:22 AM
چه خبر - چرا نوزادان نبايد آب بنوشند؟

بدن يک بزرگسال سالم، از 55 تا 60 درصد آب تشکيل شده است اما بدن يک نوزاد معمولي، تقريبا 75 درصد آب در خود جاي داده است. در نتيجه، نوزادان پيش از رسيدن به سن شش ماهگي نبايد آب بنوشند.

کليه‌هاي هر انساني، محدوديتي براي ميزان آبي که درون خود جاي مي‌دهند، دارند. اگر ميزان آب مصرف شده، بيش از اين محدوديت باشد، مقدار اضافي آن به جريان خون راه مي‌يابد و نمک و سديم خون را کاهش مي‌دهد.
هنگامي که سطح خوني يون سديم در بدن کاهش يابد، انسان در معرض خطر ابتلا به "کم‌سديمي خون" يا "هيپوناترمي"(Hyponatremia) قرار مي‌گيرد. اين شرايط هنگامي پيش مي‌آيد که سلول‌ها تلاش مي‌کنند با جذب آب اضافي، سطح سديم را به شرايط معمولي بازگردانند. اين فرآيند، پيامدهايي مانند گيجي، تهوع و اسپاسم عضلاني را در پي دارد.
ابتلا به هيپوناترمي در دوندگان ماراتن که بيش از حد آب مصرف مي‌کنند و با سرعت مي‌دوند، متداول است. اگر نوشيدن آب به همين شکل ادامه پيدا کند، آب اضافي نهايتا به سلول‌هاي مغز مي‌رسد و فرد به مسموميت با آب دچار مي‌شود. در اين شرايط، سلول‌هاي مغز متورم مي‌شوند و فشار داخل جمجمه را بالا مي‌برند. افزايش فشار جمجمه مي‌تواند به تشنج، آسيب مغزي و در موارد شديدتر، مرگ منجر شود.

گفتني است که مرگ ناشي از مسموميت با آب، براي يک انسان بالغ، به سادگي پيش نمي‌آيد زيرا براي پيش آمدن چنين شرايطي، يک بزرگسال بايد 2.5 تا پنج گالن را در هر چند ساعت بنوشد اما اين موضوع در مورد نوزادان متفاوت است. اندازه کليه‌هاي نوزاد، به نيمي از کليه‌هاي يک بزرگسال مي‌رسد؛ در نتيجه نمي‌توانند آب زيادي را در خود جاي دهند و حتي مقدار کمي آب، پيامدهاي منفي به همراه دارد.
کليه‌هاي نوزاد، آنقدر رشد نکرده‌اند که از عهده تصفيه کامل آب برآيند؛ در نتيجه، آب وارد شده به بدن، به سيستم گردش خون منتقل مي‌شود و خون را رقيق مي‌کند.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/145600/به اين دليل مهم اصلا نبايد به نوزاد آب بدهيد!!
بستن   چاپ