آيا آلزايمر ارثي است؟
يکشنبه 15 مهر 1397 - 9:59:49 PM
چه خبر - بيماري آلزايمر چه ارتباطي با ژنتيک دارد؟

هيچ کس علت اصلي بيماري آلزايمر را نمي داند، اما دانشمندان مي دانند که ژن ها در اين بيماري دخيل هستند. سالها محققان به دنبال ژن هايي بوده اند که بر روي مبتلا شدن افراد به آلزايمر تاثير مي گذارند. سرنخ هاي جالبي در اين رابطه وجود داشته، اما تحقيقات بيشتر به درک روابط ژنتيکي اين بيماري کمک خواهند کرد.

ژن ها چگونه کار مي کنند؟

ژن ها اساس چگونگي عملکردهاي شما و جنبه هاي مختلف ساختار بدن شما هستند. ژن ها طرح هاي کلي هستند که رنگ چشم هاي شما و يا بروز برخي بيماري ها را در بدن شما مشخص مي کنند. ژن ها را از والدين خود دريافت مي کنيد که به صورت گروهي و به شکل رشته هاي DNA به نام کرموزوم مي باشند. هر انسان سالم با 46 کرموزوم در 23 جفت متولد مي شود. معمولا شما هر کرموزوم را در يک جفت از والدين خود دريافت مي کنيد.

ارتباط ژن ها با بيماري آلزايمر
آلزايمر,بيماري آلزايمر

دانشمندان شواهدي در مورد ارتباط بين بيماري آلزايمر و چهار ژن به نام هاي کرموزوم هاي 1، 14، 19 و 21 يافته اند. يکي از اين ارتباط ها مربوط به ژن کروموزم 19، به نام APOE، و آلزايمر ديررس مي باشد. اين يکي از رايج ترين گونه هاي بيماري است که بر روي افراد بالاي 65 سال تاثير مي گذارد. مطالعات زيادي در رابطه با بيماري آلزايمر نشان داده که نوعي از ژن APOE به نام APOE 4 وجود دارد که احتمال گرفتن بيماري آلزايمر را افزايش مي دهد.
اما ارتباط آن خيلي واضح نيست. برخي افرادي که داراي ژن APOE 4 هستند، آلزايمر نمي گيرند. برخي ديگر نيز با وجود اينکه در DNA خود ژن APOE4 را ندارند، باز هم آلزايمر مي گيرند. به عبارت ديگر، گرچه ژن APOE بر روي آلزايمر تاثير دارد، اما يکي از علائم قطعي مربوط به اين بيماري نيست. دانشمندان بايد بيشتر در مورد ارتباط آن بدانند.

آلزايمر خانوادگي
آلزايمر,بيماري آلزايمر

بيماري آلزايمر در برخي خانواده ها زودرس بوده و محققان آن را به عنوان يک فرم جداگانه از اين بيماري مي دانند. اين بيماري، آلزايمر خانوادگي زودرس ناميده مي شود. با بررسي DNA اين خانواده ها، محققان دريافته اند که بسياري از اين خانواده ها در ژن هاي مرتبط روي کرموزوم هاي 1 و 14 دچار مشکل هستند. برخي خانواده ها داراي يک تفاوت مشترک در يکي از ژن هاي روي کرموزوم 21 هستند.
ژن کرموزوم 21، به خاطر تاثيري که بر روي سندروم دارد، يکي از علل بروز آلزايمر است. افراد داراي سندروم دان داراي يک کپي اضافه از کرموزوم 21 هستند. اين افراد وقتي پيرتر مي شوند، معمولا علائم آلزايمر را نشان مي دهند و در سنين پايين تري نسبت به بقيه دچار اين بيماري مي شوند. سلول هاي مغز اين افراد نيز دچار همان صدمه هايي شده اند که مغز يک فرد آلزايمري دچار شده است. دانشمندان هنوز سعي دارند ارتباط بين اين شرايط را درک کنند.
برخي محققان معتقدند که تحقيق براي ژن آلزايمر به پايان رسيده است. اما آنها اين مسئله را نيز مي دانند که تنها علت آلزايمر ژن ها نيستند. تحقيقات بيشتر نشان خواهند داد که DNA، سبک زندگي و فاکتورهاي محيطي نيز نقش مهمي در ابتلا شدن افراد به آلزايمر بازي مي کنند.

بيشتر بدانيد : بيماري آلزايمر به اين دلايل عجيب به سراغ تان خواهد آمد

بيشتر بدانيد : امکان ابتلا به آلزايمر در چه افرادي بيشتر است؟

بيشتر بدانيد : 10 تصور غلط درباره آلزايمر

بيشتر بدانيد : ژن بد از پدر به ارث مي رسد،ژن خوب از مادر!!


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/145563/آيا آلزايمر ارثي است؟
بستن   چاپ