خبرنگار:FATF چيست؟ معترض مقابل مجلس: نمي‌دانم!
يکشنبه 15 مهر 1397 - 5:00:37 PM
چه خبر - شعارهاي تجمع دلواپسان مقابل مجلس در مخالفت با الحاق ايران به لايحه CFT

نمايندگان مجلس نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني امروز (يکشنبه)، لايحه الحاق ايران به کنوانسيون مقابله با تامين مالي تروريسم (CFT) را به عنوان اولين دستور مورد بررسي قرار دادند و در نهايت با 143 راي موافق، 120 راي مخالف و 5 راي ممتنع از مجموع 270 نماينده، اين لايحه را با يک ماده واحده و هفت حق شرط تصويب کردند.
همانگونه صحن علني مجلس امروز با حواشي مواجه بود، جمعي از مخالفان تصويب لايحه CFT که حدود 500 نفر مي شدند، صبح امروز مقابل مجلس با در دست داشتن پلاکاردهايي حاوي شعارهايي همچون «نه به خود تحريمي»، «برجام نمي‌خواهيم»، «FATFخيانت است به ملت» اعتراض خود را به تصويب لايحه کنوانسيون مقابله با تامين مالي تروريسم (CFT) اعلام کردند. آن‌ها شعار مي دادند که «مرگ بر منافق»، «مرگ بر ضد ولايت فقيه» و «راي نمايندگان بايد شفاف گردد». بيشتر تجمع‌کنندگان را خانم‌هاي جوان تشکيل مي‌دادند و تعداد مردان شايد به صد نفر هم نمي‌رسيد. تعداد مردان و زنان بالاي 40 سال در بين تجمع‌کنندگان بسيار محدود بود.
مرد جواني درباره دليل حضور خود در مقابل مجلس اظهار کرد: ما با آمريکا مشکل اساسي داريم و زير بار حرف زور آن‌ها نمي‌رويم.
وقتي از وي که از حوزه علميه تهران در اين تجمع شرکت کرده است درباره FATF و CFT‌مي‌پرسم مي گويد: از ماهيت اين لوايح اطلاع دقيقي ندارم اما دشمن دنبال جهاني‌سازي است و مي خواهد مسائل امنيتي و اقتصادي را يکدست کند. هدف اصلي دشمن محدود کردن قدرت نظامي ايران است. آنها مي خواهند تسلط بيشتري بر اقتصاد ايران داشته باشند.
اين جوان در پاسخ به اين پرسش که آيا FATF براي کشور منافعي هم دارد؟ بيان مي‌کند: ما يقين داريم که امريکا دشمن ماست و به چراغ سبز آمريکا اعتماد نمي کنيم. ما با آمريکا سر سازش نداريم. نمايندگاني که به اين لايحه راي موافق مي دهند، گرايش به شيطان پيدا کرده اند.
به سراغ خانمي حدودا 50 ساله که کفن نماديني به تن دارد رفتم و دليل حضورش در مقابل مجلس را مي‌پرسم. او جواب مي‌دهد: FATF موجب تسلط بر نهادهاي مالي ايران مي‌شود. ما اجازه نمي دهيم استقلال و آرمان‌هاي‌مان از دست برود.
خانم جوان‌تري به جمع ما مي‌پيوندد و وقتي مي‌گويم که تقريبا تمام کشورهاي جهان اين لايحه را پذيرفته اند به وسط بحث مي‌پرد و مي‌گويد: فقط 80 کشور عضو FATF هستند. اين‌ها کشورهايي هستند که حکومت، مجلس و نيروي نظامي ندارند.
اين خانم بعد از اين‌که از سوالات عصباني مي‌شود از چند جوان مي خواهد که مرا به نيروي انتظامي تحويل دهند. مامور نيروي انتظامي بعد از ديدن کارت خبرنگاري، از آن چهار پنج نفر مي‌خواهد اجازه دهند آزادانه کارم را انجام دهم و آن‌ها هم به وسط جمعيت مي‌روند.
با آمدن خبر تصويب CFT در مجلس، شعارها عليه نمايندگان بلند مي‌شود.
نصرالله پژمان‌فر نماينده مردم مشهد در ميان تجمع کندگان حاضر شده و بيان مي کند: راي نمايندگان بايد شفاف باشد و آنها رسما آراي خود را اعلام کنند.
او ادامه مي‌دهد که ما مطالبات خود را ادامه خواهيم داد.
فرد ديگري پشت بلندگو اعلام مي‌کند که ما کوتاه نيامده و مطالبه‌گري خود را ادامه مي دهيم.
نيروي انتظامي از ليدرهاي تجمع‌کنندگان درخواست مي کند که به تجمع پايان دهند و آن‌ها نيز از منتقدان مي‌خواهند که به تجمع پايان دهند.
در حالي‌که هماهنگي‌ها براي بازگشت از مقابل مجلس آغاز شده و تجمع در حال پايان يافتن است، به سراغ جوان ديگري مي‌روم و از وي درباره FATF و CFT و دليلي مخالفتش مي پرسم.
او پاسخ مي‌دهد: اين لوايح راه‌حل نيست. راه حل اقتصاد مقاومتي است. آيا قيمت دلار با برجام پايين آمد؟ برجام عبرت خوبي است. با پيوستن با CFTو FATF از ليست سياه خارج نمي‌شويم. خروج ما از ليست سياه به اجماع جهاني نياز دارد و عربستان و رژيم صهيونيستي اجازه اين کار را نمي‌دهند.
خانم جواني ديگري مي‌گويد:حق شرط رعايت نخواهد شد به اين دليل که عربستان و اسرائيل دو عضو ناظر در FATF هستند. ما با پيوستن به اين لايحه، اطلاعات خود را در اختيار سايرين قرار مي دهيم و اين يعني خود تحريمي. بيتشر مشکلات ما ريشه داخلي دارد و بايد اين مشکلات حل شود. اگر در تبادل بانکي به مشکل خورديم فداي سرمان. اگر مجلس دلسوز باشد براي اين مشکل راه حلي پيدا مي کند.
با مردي که در حال هماهنگ کردن براي بازگشت خانم‌هاست هم صحبت مي‌شوم. او مي‌گويد:اصلا FATF حلوا و عسل. شخص اول مملکت با اين لايحه مخالفت کرده است پس چرا نمايندگان اين مساله را رها نمي‌کنند؟
به او مي گويم که طبق گفته علي لاريجاني، دفتر مقام معظم رهبري در پاسخ به نامه‌ رئيس مجلس درباره‌ بررسي کنوانسيون‌هاي مرتبط با FATF اعلام کردند که ايشان با بررسي اين لوايح در مجلس مخالفتي ندارند که در پاسخ مي‌شنوم: رهبري نظر خود را قبلا اعلام کرده‌اند، حرف لاريجاني براي ما ملاک نيست. ما پيام رهبري را گرفته‌ايم. FATF اگر بهترين هم باشد، کسي نبايد روي حرف رهبري، حرف بزند.
از او درباره ماهيت FATF سوال مي‌کنم و جواب مي دهد:پزشکيان مي گويد من نمي دانم FATF چيست. بعد از من چه توقعي داريد؟ نمايندگان هم بهتر از من جواب شما را نخواهند داد. وقتي آنها از FATF اطلاعي ندارند، چگونه به آن راي مي دهند؟
حدود ساعت 12 ، تجمع پايان يافت اما تجمع‌کنندگان هنوز خط و نشان مي‌کشيدند.

http://www.CheKhabar.ir/News/145556/خبرنگار-FATF چيست؟ معترض مقابل مجلس- نمي‌دانم!
بستن   چاپ