مقابله با بيماري هاي مزمن با خوراکي هاي رنگارنگ
شنبه 14 مهر 1397 - 4:02:18 PM
چه خبر - مقابله و پيشگيري از بيماري هاي مزمن با خوراکي هاي رنگي

کاروتنوئيدها دسته‌اي از رنگدانه‌ ها هستند که در جذب نور در گياهان نقش بسيار مهمي دارند. از کاروتنوئيدهاي مهم مي ‌توان به بتاکاروتن، آلفا کاروتن و ليکوپن و گزانتوفيل اشاره کرد. بتا کاروتن و آلفاکاروتن مسئول رنگ نارنجي هويج، ليکوپن مسئول رنگ قرمز گوجه فرنگي و آستاگزانتين نيز عهده‌دار رنگ قرمز يا صورتي ماهي سالمون است:
جلوگيري از سرطان: از آنجا که آنتي اکسيدان ها، استرس اکسيداتيو ناشي از راديکال هاي آزاد را مسدود مي کنند و خطر ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش مي دهند. مصرف کاروتنوئيدها خطر ابتلا به سرطان سينه را تا 20 درصد کاهش مي دهد و همچنين نقش حفاظتي در برابر ابتلا به سرطان پروستات دارند.

بيشتر بدانيد : پيشگيري از سرطان با حذف ظروف پلاستيکي از آشپزخانه

افزايش طول عمر: ثابت شده که افزايش سطح آنتي اکسيدان آلفا کاروتن در خون زمان مرگ را تا 14 سال به تعويق مي ‌اندازد. پروتئين‌ ها و چربي ‌ها به دليل آسيب رساندن به مولکول وراثتي دي ان آ، نقش مهمي در بروز بيماري‌ هاي مزمن مثل امراض قلبي و سرطان ايفا مي ‌کنند. کاروتنوئيدها به عنوان آنتي اکسيدان عمل مي‌ کنند و در نتيجه مي‌ توانند با بروز اين آسيب ‌ها مقابله کنند.

بيشتر بدانيد : ميوه افزايش عمر

کاهش التهاب: مطالعات نشان داده اند که سطح بالايي از کاروتنوئيدها در جريان خون منجر به کاهش سطح سيتوکين هاي التهابي مي شود. وجود اين ترکيبات مفيد در رژيم غذايي باعث مي شود که شما کمتر از التهاب رنج ببريد. سطوح بالاي التهاب با افزايش خطر ابتلا به آرتريت و آلزايمر همراه است.

بيشتر بدانيد : خوددرماني التهاب مزمن با تغيير در رژيم غذايي!

شکست ديابت: کاروتنوئيدها آنتي اکسيدان هاي قوي هستند به طوري که ثابت شده بتاکاروتن و آلفا کاروتن مي توانند خطر ابتلا به ديابت نوع دو را تا 22 درصد کاهش دهند. شما مي توانيد با مصرف روزانه 2 هويج خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را کاهش دهيد.

بيشتر بدانيد : ديابت، 20 غذايي كه دشمن ديابت هستند

کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي: خوردن ميوه ها و سبزيجات رنگارنگ نرخ ابتلا به بيماري هاي قلبي را در شما کاهش مي دهد. کاروتنوئيدها همچنين در جلوگيري از اضافه بار قلبي و کاهش خطر ابتلا به حمله قلبي نقش دارند. سطوح بالايي از اين رنگدانه ها از شما در برابر آترواسکلروز محافظت مي کند و منجر به جلوگيري از ساخت پلاک در شريان ها و جلوگيري از تنگ شدن عروق خوني مي شود.

بيشتر بدانيد : بيماري هاي قلبي را اين گونه پيش بيني کنيد


منبع : iec.behdasht.gov.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/145504/مقابله با بيماري هاي مزمن با خوراکي هاي رنگارنگ
بستن   چاپ