بررسي دلايل مردود شدن گل تيم السد مقابل پرسپوليس: قانون چه مي‌گويد؟
چهارشنبه 11 مهر 1397 - 2:09:33 PM
چه خبر - هوشنگ نصيرزاده: قضاوت داور بازي پرسپوليس کاملا درست بود

ديدار تيم هاي پرسپوليس و السد قطر در مرحله نيمه نهايي رقابت هاي ليگ قهرمانان آسيا، شامگاه سه شنبه در ورزشگاه جاسم بن حمد دوحه برگزار شد و با برتري يک بر صفر سرخپوشان به پايان رسيد.

تنها گل اين ديدار در دقيقه 85 توسط علي عليپور و از روي نقطه پنالتي به ثمر رسيد. البته در دو دقيقه مانده به پايان 6 دقيقه وقت اضافه که داور براي نيمه دوم اين ديدار در نظر گرفته بود تيم السد يک گل زد ولي داور آنرا مردود اعلام کرد. عليرضا بيرانوند دروازه بان پرسپوليس يک اشتباه بزرگ را مرتکب شد و درحالي که قصد داشت توپ را براي شروع مجدد بازي شوت کند «اکرم عفيف» بازيکن السد به توپ ضربه زد و آنرا وارد دروازه نماينده ايران کرد.
اين در حالي است که در تاريخ فوتبال جهان، بسياري از گل ها در موقعيت مشابه به ثمر رسيده اند. همين موضوع ابهاماتي را در مورد صحت تصميم داور سنگاپوري ديدار تيم هاي پرسپوليس و السد ايجاد کرد و اينکه گل به ثمر رسيده توسط بازيکن قطري، درست بوده يا خير؟
هوشنگ نصيرزاده کارشناس داوري فوتبال در گفتگويي تاکيد بر اينکه تصميم داور براي مردود اعلام کردن گل به ثمر رسيده توسط بازيکنان السد قطر کاملا درست و قانوني بوده است، در مورد دليل آن توضيح داد.
وي در اين زمينه گفت: تا 10 سال پيش اگر بازيکنان حريف با سر به توپ دروازه بان حمله مي کردند، داور نتايج اين حمله را پذيرفته و اجازه ادامه بازي را مي داد اما اگر بازيکنان حريف با پا به توپ دروازه بان ضربه مي زدند، داور آن را خطا اعلام مي کرد. بعد از آن اما مقررات در اين زمينه به ممنوعيت براي حمله با سر گسترش پيدا کرد.
اين کارشناس داوري ادامه داد: وقتي دروازه بان توپ را در دست دارد به نوعي مالک توپ به حساب مي آيد و اين مالکيت تا زمانيکه توپ را براي ضربه زدن به آن، رها کند ادامه دارد. يعني تا قبل از ضربه زدن به توپ، فرض بر اين است که توپ همچنان در کنترل دروازه بان است. حتي اگر آن را به جلو پرتاب کند تا به آن ضربه بزند.
«چرا در موارد مشابهي که در ديدارهاي مختلف اتفاق افتاده، داور گل هاي به ثمر رسيده را پذيرفته است؟» نصيرزاده در پاسخ به اين پرسش گفت: فقط در دو صورت مهاجم حريف مي تواند بعد از رها کردن توپ توسط دروازه بان به آن ضربه بزند و آنهم زماني است که دروازه بان توپ را با فاصله پرتاب مي کند يا توپ را روي زمين قرار مي هد.

کارشناس داوري تاکيد کرد: بر همين اساس داور سريلانکايي به درستي بازي خطرناک مهاجم السد قطر را اعلام کرد و گل غيرقانوني وي را هم نپذيرفت.
نصيرزاده در ادامه در مورد پنالتي پرسپوليس در اين مسابقه و اينکه آيا تصميم داور در اعلام ضربه پنالتي باوجود خطا روي خط محوطه جريمه، گفت: به طور حتم بعدها صحنه اي که منجر به اعلام پنالتي براي پرسپوليس در ديدار برابر السد شد، در کلاس هاي داوري نمايش داده مي شود و از شرکت کنندگان سئوال خواهد شد که اين پنالتي درست بوده يا خير؟ و قطعا همه بايد به اين پرسش پاسخ مثبت دهند.
وي در مورد دليل اين موضوع هم اينگونه توضيح داد: خط محوطه جريمه جزو همان محوطه به حساب مي آيد. اگر روي خط خطايي صورت بگيرد، گويا در خودِ محوطه انجام شده است و بنابراين بايد اعلام پنالتي شود.
هوشنگ نصيرزاده تاکيد کرد که تصميمات تعيين کننده داور سريلانکايي در ديدار تيم هاي پرسپوليس و السد درست بوده است.


منبع: mehrnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/145377/بررسي دلايل مردود شدن گل تيم السد مقابل پرسپوليس- قانون چه مي‌گويد؟
بستن   چاپ