علايم مسموميت غذايي + عوامل مسموميت غذايي
سه شنبه 10 مهر 1397 - 10:02:54 PM
چه خبر - علايم مسموميت غذايي ، چه عواملي مسموميت غذايي ايجاد مي کنند

به گزارش کلينيک مايو Mayo Clinic علايم مسموميت غذايي بسته به علت آلودگي غذا کاملا متفاوت است.
کودکان و سالمندان سيستم ايمني ضعيفي دارند همچنين افراد يکه مبتلا به بيماري هاي مزمن هستند بيشتر در معرض خطر مسموميت غذايي هيتند.
چند ساعت و يا حتي چند روز بعد از مصرف غذاي آلوده ممکن است با يک يا چند علامت زير روبرو شويد:

تهوع يا از دست دادن اشتها
گرفتگي شکم
استفراغ
اسهال
تب
خستگي
نشانه هاي کم آبي بدن مثل تشنگي، خشکي دهان يا سرگيجه
عوامل شايع مسموميت غذايي

شايد نتوانيد با توجه به نشانه هايي که داريد علت ايجاد مسمويت را تشخيص دهيد ولي مي توانيد بر اساس کارهايي که در روز گذشته انجام داده ايد علت مسموميت خود را پيدا کنيد.

غذايتان را در دماي مناسبي نگهداري نکرده ايد

سالاد پاستا،، سالاد ماکاروني، سالاد الويه

برخي خوراکي ها ماند سالاد ماکاروني و تخم مرغ ، مرغ گريل شده خاصيت فساد پذيري بالايي دارند و اگر در دماي مناسب نگه داري نشوند بيماري زا خواهند شد.
اين خوراکي ها نبايد بيشتر از 2 ساعت بيرون از يخچال نگهداري شوند و اگر مطمئن نيستيد چه مدت بيرون از يخچال ماده اند دور ريختشان بهتر از مصرف کردنشان است.

استفاده از يک تخته گوشت براي برش قبل و بعد از پخت

تخته گوشت،گوشت مرغ،خرد کردن گوشت

حتي اگر گوشت را کامل بپزيد ( دماي داخلي براي مرغ 165 درجه و براي گوشت قرمز 145 درجه ) کاري که بعد از پخت انجام مي دهيد اهميت بالايي دارد. اگر گوشت را بعد از پخت يا گريل کردن روي همان تخته اي که قبل از پخت از آن استافده کرده ايد بگذاريد احتمال ابتلا به باکتري اشرشيا کلاي را بسيار بالا مي بريد.
بهتر است از تخته هاي جدا براي خرد کردن گوشت خام و حتي سبزيجات استفاده کنيد. آب خارج شده از گوشت خام مي تواند ساير مواد غذايي را در يخچال آلوده کند بنابراين حتما آن ها را در پلاستيک يا ظروف در دار بسته بندي کنيد.

در مکاني نامناسب آب نوشيده ايد

آب ليمو،دتوکس،نوشيدن آب،آب و ليموترش،شربت آبليمو

آب آشاميدني برخي مناطق خطر بالقوه آلودگي باکتريايي دارد. در مناطقي که آب بهداشتي براي استفاده ندارند احتمال آلوده بودن سالادها، ميوه ها و سبزيجات خام بسيار بالاست.
بنابراين در مسافرت بايد مراقب مصرف نوشيدني ها و مواد غذايي خام باشي.

بخشهايي از غذاي مانده، درست گرم نشده است

گرم کردن غذا، مايکروفر

غذاهايي که قبلا پخته شده اند و در يخچال نگهداري مي شوند ممکن است در طول شب باکتري هاي يخچال را به خود جذب کرده باشند. بنابراين غذاي مانده را براي مصرف مجدد بايد کاملا گرم کنيد. دماي لازم براي از بين بردن باکتري ها حدود 165 درجه فارنهايت و بالاتر است.

در صورت مسموميت غذايي چه زماني بايد به دکتر مراجعه کنيم؟

اغلب موارد مسموميت غذايي شديد نيست و يکي دو روز طول مي کشد. نوشيدن مقدار زيادي مايعات و خوراکي هاي زود هضم مانند نان تست و استراحت مي تواند به بهتر شدن حالتان کمک کند.
ولي اگر نمي توانيد مايعات را در بدنتان نگه داريد يا در مدفوعتان خون وجود دارد، احساس ضعف عضلاني و تاري ديد دارد، تب شديد و احساس کم آبي شديد در بدن داريد يا اينکه اسهال شما بيش از 3 روز طول کشيد زمان مراجعه به پزشک است.
پزشک با نتيجه آزمايش مدفوع شما مي تواند علت بيماري را تعيين کرده و براي از بين بردن سموم بدنتان، داروهاي مورد نياز را تجويز کند.

بيشتر بدانيد : مسموميت هاي غذايي را در خانه درمان کنيد

بيشتر بدانيد : بعد از مسموميت غذايي بايد چه بخوريم؟

بيشتر بدانيد : مسموميت با 9 خوراکي سالم!

تهيه و ترجمه
منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/145339/علايم مسموميت غذايي - عوامل مسموميت غذايي
بستن   چاپ