مصرف الکل در کدام شهرهاي ايران،بيشترين و کمترين قرباني را دارد؟
سه شنبه 10 مهر 1397 - 9:00:08 AM
چه خبر - جان‌هايي که با الکل مي‌پرد

خبر اخير «مسموميت و مرگ با الکل» کمتر از يک هفته است که در تيتر اخبار رسانه‌هاي مختلف جا خوش کرده و هر ساعت به تعداد افرادي که نامشان در «فهرست مرگ» مي‌نشيند، افزوده مي‌شود. قربانياني که مرگشان به شکل مستقيم با مصرف الکل ارتباط دارد، اما، تنها همين چندنفري که در روزهاي اخير جانشان را بر اثر استفاده از مشروبات الکلي دست‌ساز و مسموم از دست داده يا مرگ مغزي شده‌اند، نيستند، آمارها نشان مي‌دهد که در دو سال و نيم گذشته دست‌کم 343 نفر به دليل مصرف الکل در ايران جانشان را از دست داده‌اند.
علائم مسموميت با الکل، بسته به مقاومت بدني و ميزان مصرف از يک تا 24 ساعت پس از مصرف خود را نشان مي‌دهد و فرد مصرف‌کننده با علائمي چون اختلال در حرکت و راه رفتن، سرگيجه، تهوع و استفراغ، تحريک‌پذيري، افزايش فشار خون، گُرگرفتگي، رفتارهاي تهاجمي و ... روبه رو مي‌شود، با گذشت زمان کم‌کم مردمک‌هاي چشم توان تمرکز خود را از دست داده و فرد دچار بيهوشي و اختلال حواس مي‌شود و اگر اين روند ادامه پيدا کند، علاوه بر بيهوشي با افزايش تپش قلب، امکان سکته و مرگ مغزي نيز وجود دارد.
اين علائم را اما برخي جدي نمي‌گيرند و آن را با علائم و حالت‌هاي مستي اشتباه گرفته و تصور مي‌کنند که به مرور زمان حالشان بهتر مي‌شود، اما گذشت زمان براي مسموم‌شدگان با الکل دقيقا شبيه به از دست دادن زمان طلايي براي درمان است و نتيجه‌اش همين مي‌شود که اين روزها در هرمزگان، خراسان شمالي، البرز و کهگيلويه و بويراحمد براي بيش از 300 نفر ، رخ داده است.
آمار مرگ و مير و مسموميت با الکل اما تنها مربوط به روزهاي گذشته نيست و برابر آماري که سازمان پزشکي قانوني در اختيار ايسنا قرار داده، از ابتداي سال 95 تا پايان مردادماه امسال 343 نفر شامل 308 مرد و 35 زن به دليل مسموميت با الکل جان خود را از دست داده‌اند.
همچنين بررسي اين آمار نشان مي‌دهد که استان تهران با 113 مورد فوتي در دو و نيم سال گذشته بيشترين آمار قربانيان الکل در کشور را به خود اختصاص داده است. در اين استان به ترتيب در سال هاي 95، 96 و پنج ماهه 97، به ترتيب 73، 20 و 20 نفر جان خود را از دست داده‌اند.
پس از تهران، از ابتداي سال 95 تا پايان مردادماه امسال استان کرمان با ثبت 28 مورد فوتي با دو مورد در سال 95، يک مورد در سال 96 و 18 مورد در پنج ماهه سال 97 در رتبه دوم قرار دارد. رتبه سوم مشترکا مربوط به استان‌هاي آذربايجان شرقي و فارس است که هرکدام 27 مورد مرگ در پي مسموميت با الکل طي دو سال و پنج ماه در آنها به ثبت رسيده است.
پس از اين چهار استان، استان‌هاي کردستان، البرز و اصفهان به ترتيب با 19، 17 و 15 مورد در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند و استان‌هاي مازندران و کرمانشاه هرکدام با 11 مورد و آذربايجان غربي و خراسان رضوي و گيلان نيز هرکدام با 10 مورد در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند.
استان‌هاي بدون مرگ با الکل
در مقابل استان‌هايي که بيشترين مرگ در پي مسموميت با الکل در مراکز پزشکي قانوني‌شان به ثبت رسيده، استان‌هايي هم هستند که در دو و نيم سال گذشته تا پايان مرداد امسال، هيچ مورد فوتي در آنها به ثبت نرسيده که عبارتند از يزد، ايلام، کهگيلويه و بوير احمد، لرستان و خراسان جنوبي .
چهار استان کشور نيز که تنها داراي يک مورد فوتي در سال 95 بوده و پس از آن هيچ مورد فوتي تا پايان مرداد امسال در آنها گزارش نشده، استان‌هاي خراسان شمالي، قم، گلستان و مرکزي هستند.

آمار قربانيان مصرف الکل از ابتداي 95 تا پايان مرداد 97

002.jpg

پليس: برخورد مي‌کنيم
سردار «مسعود زاهديان»، رييس پليس مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي درباره اينکه آيا ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر با فروش مشروبات الکي هم برخورد مي‌کنند به خبرنگار ايسنا مي‌گويد: پليس امنيت اخلاقي مسئوليت برخورد با فروش مشروبات الکلي را دارد، اما اين معنايش اين نيست که ديگر بخش‌هاي پليس به آن وارد نشوند، بلکه در صورت رويت و اطلاع حتما با آن برخورد خواهند کرد.
زاهديان مي‌افزايد: ما هرجا که با مشروبات الکي روبه رو شويم با آن برخورد خواهيم کرد؛ چراکه اولا تکليف شرعي داريم و دوم اينکه پليس ضابط قوه قضائيه است و قانونا نيز وظيفه دارد با چنين مواردي برخورد کند.
مهدي بابايي


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/145296/مصرف الکل در کدام شهرهاي ايران،بيشترين و کمترين قرباني را دارد؟
بستن   چاپ