تاجران روس و افغان رب گوجه ايران را غارت کردند
دوشنبه 2 مهر 1397 - 12:22:10 PM
چه خبر - تاجران روسي در حال خريد کنسرو و رُب ايراني

رئيس کانون صنايع غذايي ايران گفت: در بازار دو نوع رب داريم، يکي رب امسالي و ديگري اسپ تيک يا پارسالي که بيشتر براي تنظيم بازار و درست کردن سس به کار مي‌رود اما با کاهش ارزش پول کشورمان تاجران افغانستان و روسيه مقدار زيادي از اين محصول را خريداري کردند.
علي شريعتي در خصوص گراني گوجه فرنگي و برخي اقلام تره بار و تاثير آن بر روي صنايع تبديلي و کنسروجات گفت: وقتي ما در بازار دخالت کنيم و نگذاريم نظام عرضه و تقاضا بازار را کنترل کند و به جاي آن با صدور بخشنامه و ممنوعيت يا آزاد کردن صادرات بخواهيم بازار را تنظيم کنيم در نهايت اين نوسانات را شاهد خواهيم بود.
رئيس کانون صنايع غذايي ايران اظهار داشت: با توجه به قيمت ارز، توليد کنندگان تمايل دارند توليدات خود را صادر کنند هر چند با قوانين جديد ارزي و اخذ تعهدنامه از صادرکنندگان شاهد قاچاق معکوس هستيم و اين‌بار از ايران، تره‌بار، رب‌گوجه و انواع کنسروها به صورت غارت‌وار به خارج از کشور انتقال پيدا مي‌کنند.
وي ادامه داد: فروش نمايندگي‌هاي استان‌هاي مرزي در چند هفته اخير چند برابر شده است اما نظارت کافي بر روي آنها و اينکه آيا اين ارز بر مي‌گردد يا خير؟ وجود ندارد.
شريعتي تاکيد کرد: اين الزام تعهد براي صادرات به افغانستان و عراق سبب شده که کارت‌هاي بازرگاني يک روزه دوباره فعال شوند. تا پيش از اين، از اين کارت‌ها براي واردات خودرو استفاده مي‌شد اما الان براي تعهد ارزي استفاده مي‌شود.
وي در خصوص افزايش قيمت رب گوجه فرنگي گفت: اين محصول يکي از صنايع غذايي پر مصرف در ايران است ضمن آنکه بازار صادراتي خوبي دارد. در ماه هاي اخير به دليل کم آبي و سختگيري در استفاده از چاه‌ها زمينه گوجه صنعتي کم شده و گوجه مرغوب نيز صادر مي‌شود نکته بعدي بالا رفتن قيمت مواد بسته بندي است به طور مثال درب قوطي که آسان باز مي‌شود تا پيش از اين 100 تومان قيمت داشت الان 800 تومان شده است اين افزايش به حدي بوده که برخي از توليد کنندگان به سمت استفاده از بسته بندي شيشه‌اي بروند.
عضو اتاق بازرگاني افزود: در بازار دو نوع رب داريم؛ يکي رب امسالي و ديگري اسپ تيک يا پارسالي که بيشتر براي تنظيم بازار و درست کردن سس به کار مي‌رود اما با کاهش ارزش پول کشورمان تاجران افغانستان و روسيه مقدار زيادي از اين محصول را خريداري کردند.
وي تصريح کرد: دليل عمده افزايش قيمت مواد غذايي و کنسروها به خاطر بالا رفتن هزينه بسته بندي و تحريم است که تغيير قوطي نوشابه‌ها و بلندتر شدن آن به خاطر عدم فروش قوطي‌هاي قبلي به کارخانه‌هاي ايراني است.
وي ادامه داد: در بحث مواد اوليه داخلي که پتروشيمي‌ها تامين کننده آن هستند علاوه بر افزايش قيمت پلي اتيلن و پلي پروپلين کمبود آن در بازار سبب شده که توليد کننده نتواند قيمت تمام شده را محاسبه کند و حتي براي توليد خود برنامه‌ريزي انجام دهد.
شريعتي اظهار داشت: متاسفانه سياست‌هاي اقتصادي دولت همگي بر اساس آزمون و خطا است در 6 ماه اخير 30 بخشنامه صادر شده که 16 مورد آن همديگر را نقض مي‌کنند. امروز هم فعالان و توليد کنندگان ديگر به بخشنامه‌ها اعتماد ندارند و منتظر هستند که بخشنامه قبلي اصلاحيه بخورد يا حتي وزير عوض شود.
وي تاکيد کرد: مساله‌اي که امروز تاجران را اذيت مي‌کند نرخ ارز نيست بلکه نوسان و هيجان بازار است که تجارت را زمين زده است.


منبع: ilnanews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/144888/تاجران روس و افغان رب گوجه ايران را غارت کردند
بستن   چاپ