قيمت ظروف يکبار مصرف در آستانه تاسوعا و عاشورا
دوشنبه 2 مهر 1397 - 8:23:37 AM
چه خبر - کاهش تقاضاي ظروف يکبارمصرف

بر اساس گزارش ميداني ايسنا، امروز (سه‌شنبه)، يک ‌روز مانده به تاسوعا، بازار خريد ظروف يکبار مصرف شلوغ‌تر از قبل است. اما فروشندگان مي‌گويند نسبت به سال‌هاي گذشته تقاضاي ظروف يکبار مصرف در اين ماه کاهش جزئي داشته است که علت اصلي آن افزايش قيمت چشمگير محصولات پلاستيکي است.
فروشندگان همچنين مي‌گويند اين مدت شاهد کاهش دوره‌اي انواع محصولات پلاستيکي در بازار بودند و در هر دوره بعضي از محصولات را به سختي در بازار پيدا مي‌کردند. از سوي ديگر افزايش چشمگير قيمت اين محصولات، مغازه‌داران را نيز براي تهيه ظروف پلاستيکي دچار مشکل کرده است؛ موضوعي که دبير انجمن توليدکنندگان ظروف يکبار مصرف هم آن را تاييد کرده و مي‌گويد "به دليل کاهش عرضه مواد اوليه و ترس از اتهام احتکار، قيمت اين محصولات دو تا سه برابر افزايش يافته است".
در آستانه تاسوعا و عاشوراي حسيني، مشاهدات از قيمت ظروف يکبار مصرف در بازار حاکي از اين است که هر قطعه ظروف «تک پرس آلومينيمي» بيش از سه برابر ظرف «تک پرس فومي» فروخته مي‌شود. به طوريکه بسته 300 تايي ظرف «تک‌پرس فومي» 62 هزار تومان به فروش مي‌رسد؛ يعني هر عدد 206 تومان. همچنين هر عدد ظرف «تک پرس آلومينيمي» 700 تومان است که به گفته فروشندگان، ‌ هر چه تعداد بيشتري خريداري شود قيمت ظرف آلومينيومي ارزان‌تر حساب مي‌شود.
‌ «ليوان يکبار مصرف پلاستيکي» که پرمصرف‌ترين ظرف يکبار مصرف در اين ايام است در بسته‌هاي 500 تايي به قيمت 28 هزار تومان به فروش مي‌رسد؛ يعني دانه‌اي 56 تومان. همچنين «ليوان‌هاي يکبار مصرف کاغذي» که به گفته دست‌اندرکاران زيان کمتري نيز براي محيط زيست دارد، دانه‌اي 230 تومان و در بسته‌هاي 50 تايي 11 هزار و 500 تومان است.
«قاشق و چنگال پلاستيکي»، هر کدام در بسته‌هاي جداگانه 100 تايي 8000 تومان قيمت دارد که براي اين محصولات جايگزين گياهي به قيمت بسته‌اي 2500 تومان در بازار عرضه مي‌شود که در هر بسته آن 12 عدد موجود است.
بشقاب يکبار مصرف نيز که معمولا استفاده کمتري در اين ايام دارد، در بسته‌هاي 25 تايي در دو طرح شيشه‌اي و سفيد موجود است. قيمت هر بسته «بشقاب پلاستيکي سفيد» 10 هزار تومان و هر بسته «بشقاب پلاستيکي شيشه‌اي» 5000 تومان است.
البته در بازار مصرف ظروفي هم عرضه مي شوند که به اصطلاح کالاي زيرپله‌اي خوانده مي‌شوند و به دليل نداشتن مجوز استاندارد و پروانه ساخت ارزان‌تر هستند. اما توليدکنندگان و دست‌اندرکاران بازار اين محصول به خريداران توصيه مي‌کنند محصولاتي را بخرند که پروانه ساخت دارند، چراکه اين برچسب نشان‌دهنده اين است که ظروف، مورد تاييد اداره کل نظارت غذا و مواد آشاميدني وزارت بهداشت است.
همچنين درخصوص احتمال مضر بودن مصرف غذاي داغ در ظروف يکبار مصرف براي سلامتي، بايد در نظر داشت که مسئوليت اين کالا با توجه به نام آن اين است که غذا را از محل طبخ تا منزل منتقل کند در نتيجه نگه داشتن غذا يا گرم کردن غذا با اين ظروف در مايکروفر درست نيست و اين کالا حد و درجه حرارت مصرف دارد که روي پروانه ساخت آن ذکر شده است.
موضوع ديگري که در صنعت پلاستيک به آن تاکيد مي‌شود اين است که پلاستيک ثروت مولدي است که نبايد از بين برود؛ لذا بايد فرهنگ‌سازي صورت گيرد که پلاستيک زباله نيست و ظروف يکبار مصرفي که در ايام محرم استفاده مي شود مي‌تواند به صنعت بازيافت برگردد.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/144637/قيمت ظروف يکبار مصرف در آستانه تاسوعا و عاشورا
بستن   چاپ