مهم ترين علت کوتاه بودن قد را بدانيد
17 دي 1394 - 01:04:14 ق.ظ
دليل کوتاهي قد

متوسط قد در پايان سن رشد در زنان 162 و در مردان نيز 172 تا 175 سانتي‌متر و حداقل قد در زنان و مردان به ترتيب 152 و 162 است و اگر پايين‌تر از معيار گفته باشد کوتاهي قد به فرد نسبت داده مي‌شود.

رشد قد از تولد تا 16 سالگي در دختران و تا 18 سالگي در پسران آهنگ رشد منظمي دارد و براي هر فرد مختص خودش است که به عنوان يک الگوي رشد به کار برده مي‌شود؛ به‌طوريکه اگر آهنگ رشد يک کودک از حد طبيعي کمتر باشد و سير بالا رونده نداشته باشد، بايد علت آن بررسي شود.

بيشترين علت کوتاهي قد، خانوادگي و ژنتيکي است و حتي بستگان نزديک مانند عمو، دايي، عمه و... نيز در کوتاهي قد موثرند. همچنين سوءتغذيه در دوران کودکي، عفونت‌هاي مزمن و تکرار شونده، بيماري‌هاي دستگاه گوارش، کم‌کاري تيروئيد، تاخير بلوغ سرشتي، کم‌بودن هورمون رشد، کم‌خوني مزمن و... از علل کوتاهي قد به شمار مي‌روند. در برخي موارد علت کوتاهي قد به اختلالات کروموزومي و سندرم ترنر و يک نقص ژنتيکي در استخوان بازمي‌گردد که راه درماني هم براي آن وجود ندارد.

بيشتر افرادي که با مشکل کوتاهي قد به پزشک مراجعه مي‌کنند، دوست دارند قد بلند شوند اما بايد گفت درمان کوتاهي قد بستگي به علت کوتاهي قد دارد. به عبارت ديگر در مواردي که کوتاهي قد ناشي از بيماري‌هايي مانند نارسايي کليه، کم‌خوني، کم‌کاري تيروئيد و کمبود هورمون رشد باشد با درمان و برطرف کردن علت‌ها البته به شرطي که سن رشد به پايان نرسيده باشد، امکان بلند شدن قد وجود دارد.

اگر کودک دچار بيماري باشد که موجب عدم رشد کافي قدي او شده باشد، درمان بيماري بايد تا قبل از قاعدگي در دختران و قبل از 14 تا 16 سالگي در پسران باشد. همچنين در خصوص مصرف کلسيم، آهن و روي بايد گفت که زماني اين موارد بر رشد قد تاثيرگذارند که علت کوتاهي قد ناشي از کمبود اين مواد در بدن باشد.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/14372/مهم ترين علت کوتاه بودن قد را بدانيد
بستن   چاپ