احتمال کاهش زوار ايراني در مراسم اربعين
سه شنبه 20 شهريور 1397 - 9:26:58 AM
چه خبر - تاثير تنشهاي اخير در روابط ايران و عراق بر امور مشترک 2 کشور

سيدرضا قزويني غرابي درخصوص تحولات يک ماه گذشته در روابط ايران و عراق گفت: روابط تهران و بغداد در 15 سال گذشته به رغم ناآرامي‌هايي که در عراق وجود داشته و دولت‌هايي متعددي که در هر دو کشور بر سرکار آمده‌اند، مناسباتي دوستانه، گسترده، پيچيده، محکم و راهبردي بوده است.
اين روابط عليرغم تلاش‌هاي برخي از بازيگران داخلي، منطقه‌اي و بين‌المللي است که در سال‌هاي گذشته کوشيده و مي‌کوشند تا روابط ايران و عراق با تنش‌ همراه شود.
بدخواهان مي‌خواهند از طريق تخريب روابط ملت‌ها، مناسبات ميان تهران و بغداد را دچار تنش کنند
وي با بيان اينکه تلاش‌هاي آن بازيگران در طول سال‌هاي گذشته به نتيجه نرسيده است، اظهار داشت: آنچه در طول يک ماه گذشته در روابط ميان ايران و عراق رخ داده است،‌ نشانگر آن است که بدخواهان روابط حسنه تهران و بغداد تصميم گرفته‌اند از طريق تخريب روابط دو ملت، مناسبات ميان ايران و عراق را دچار تنش کنند.
در اين چارچوب در مرداد ماه ديديم برخي از رسانه‌ها هجمه‌هايي را نسبت به زوار عراقي در مشهد شروع کردند و اتهامات اخلاقي نسبت به آنها به شکل بي‌سابقه‌اي مطرح کردند که اين موضوع، در عراق بازتاب‌هاي منفي به همراه داشت.
اين تحليلگر مسائل سياست خارجي ادامه داد: همزمان با اين موضوع، شاهد بوديم در راهپيمايي‌هايي که نسبت به عملکرد دولت عراق در استان‌هاي جنوبي عراق به راه افتاده بود، شعارهايي عليه ايران از سوي برخي از جريان‌ها سر داده شد و جمهوري اسلامي را متهم به مداخله در امور داخلي اين کشور و حمايت از فساد و ناکارآمدي مي‌کردند.
وي درباره چرايي تعرض به کنسولگري ايران در بصره خاطرنشان کرد: اصل اعتراضات طي روزها و هفته‌هاي گذشته در بصره به خاطر فساد و بي‌کفايتي دولت عراق بوده است. اين اعتراضات بيشتر در استان‌هاي جنوبي عراق رخ داده است، در حالي که بيشترين نفت توليدي عراق متعلق به اين استان‌ها است اما آنها از وضعيت مناسبي برخوردار نيستند. ساکنان اين استان‌ها با عدم نفع و خدمت‌رساني دولت در برق، آبرساني و خدمات بهداشتي و درماني روبه‌رو هستند که موجب ايجاد وضعيت بغرنجي در آن مناطق شده است.
دست‌هايي حرکت مطالبه‌گرانه مردم بصره را به سمت تعرض به کنسولگري عراق جهت داد
اين کارشناس عراقي افزود: بهانه اعتراضات عليه دولت عراق هم قول‌هايي بود که دولت مرکزي براي بهبود وضعيت بهداشتي و درماني و همچنين تسريع در خدمات‌رساني در حوزه آب و برق داده بود اما به آنها عمل نکرد و درگير کشمکش‌هاي سياسي براي تشکيل فراکسيون بزرگ‌تر شد.
قزويني غرابي با تاکيد بر اينکه خشم مردم بصره و ديگر ساکنان استان‌هاي جنوبي به عدم پايبندي دولت عراق به قول‌هايش بوده است، ابراز داشت: تا حدودي اعتراضات در جنوب عراق قابل توجيه است اما وقتي حرکت اعتراضي به حرکت‌هاي تخريبي کشيده مي‌شود و از ميان همه دستگاه‌هاي موجود، کنسولگري ايران در بصره مورد تعرض قرار مي‌گيرد، بايد پي برد دست‌هايي وجود دارد که نفوذ کرده‌اند و حرکت مطالبه‌گرانه مردم عراق را به سمت تعرض به اماکن ديپلماتيک جهت داده‌اند و تعرض به سفارت ايران برنامه‌ريزي شده بود.
وضعيت اقتصادي ايران و تحولات يکماه گذشته موجب کاهش حضور زوار در مراسم اربعين مي‌شود
اين کارشناس عراقي درباره تاثير حمله به کنسولگري ايران در بصره و تحولات يک ماه گذشته بر راهپيمايي اربعين نيز گفت: طبيعي است مجموعه عوامل اخير باعث کاهش زوار ايراني در مراسم راهپيمايي روز اربعين شود. اين مسئله علاوه‌بر وضعيت اقتصادي و کاهش ارزش ملي پول ايران است اما من بعيد مي‌دانم مسئله حمله به کنسولگري ايران تاثير چنداني داشته باشد.
قزويني غرابي درخصوص تاثير اين مسئله بر مناسبات اقتصادي دو کشور هم اظهار داشت: قطعا وقتي حادثه‌اي رخ دهد، اين مسئله مي‌تواند بر حضور تجار و بازرگانان ايراني اثر داشته باشد. من اميدوارم اين موضوع تاثير موقت و زودگذري داشته باشد و آثار چنداني به همراه نداشته باشد چراکه حضور بازرگانان و تجار ايراني در بصره هم به نفع شرکت‌هاي ايراني و هم مردم عراق است.
وي ادامه داد: بصره درگاه عراق و نزديک به کويت است و رقباي ايران در اين شهر حضور بسيار فعالي دارند لذا خارج شدن شرکت‌هاي ايراني از بصره موجب ايجاد خلاء شده و باعث مي‌شود تا رقباي ايران جايگاه شرکت‌هاي ايران را پر کنند.


منبع: ilnanews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/142042/احتمال کاهش زوار ايراني در مراسم اربعين
بستن   چاپ