کلاهبرداري از شهروندان با استفاده از اپليکيشن «صيغه‌ياب»
سه شنبه 20 شهريور 1397 - 8:24:49 AM
چه خبر - شيوه جديد کلاهبرداري از طريق اپليکيشن صيغه ياب

سرهنگ رامين پاشايي معاون اجتماعي پليس فتا به کلاهبرداري‌هاي جديد در فضاي مجازي پرداخت و اظهار داشت: کوچک‌ترين غفلت کاربران در فضاي مجازي و کوتاهي در حفظ اطلاعات شخصي و کارتي مي‌تواند عواقب جبران‌ناپذيري را رقم زند.
معاون اجتماعي پليس فتا تصريح کرد: جرائم از سطح حوزه فيزيکي به سمت رايانه‌ها و فضاي مجازي کشيده شده و افراد کلاهبردار و سودجو اين فضا را انتخاب کرده‌اند.
سرهنگ پاشايي با تأکيد بر اين مطلب که 90 درصد از جرائم موجود در فضاي مجازي توسط پليس فتا کشف مي‌شود، اعلام کرد: عدم آگاهي و شناخت کاربران باعث مي‌شود تا افراد مورد کلاهبرداري قرار گيرند.
وي تصريح کرد: جديدترين نوع کلاهبرداري در فضاي مجازي در پشت مرزهاي خاکي کشور با تبليغات خاص در حال انجام است؛‌ يکسري اپليکيشن تحت عنوان صيغه‌ياب، ماهواره جيبي و ... تبليغ مي‌شود که کاربران را تشويق به نصب اين اپليکيشن‌ها مي‌کند.
معاون اجتماعي پليس فتا به بيان جزئيات بيشتري در اين خصوص پرداخت و گفت:‌ پس از نصب دريافت چند برنامه به بهانه آبونمان روزانه، هفتگي يا ماهانه برنامه قطع مي‌شود و پول طلب مي‌کنند، متأسفانه اين مبلغ به صورت اينترنتي واريز مي‌شود و از اينجاست که مشکل شروع مي‌شود.
سرهنگ پاشايي اظهار داشت: هنگام پرداخت وجه، افراد به درگاه‌هاي جعلي بانکي هدايت مي‌شوند که با سرقت اطلاعات کارت آنها نسبت به کلاهبرداري و برداشت غيرمجاز اقدام مي‌شود و اين جديدترين نوع کلاهبرداري است.
وي با تأکيد بر اين مطلب که بايد رسيدهاي بانکي پس از انجام عمليات بانکي معدوم شود، تصريح کرد: براي هرگونه تراکنش نيازمند اطلاعاتي از جمله نام، نام‌خانوادگي، تلفن و ... است که در فرم‌هاي بانکي پر مي‌شود؛ پس از پايان عمليات بيشتر افراد به جاي معدوم کردن اين رسيدها آنها را در پيشخوان بانک يا بيمارستان و ... رها مي‌کنند و افراد سودجو و کلاهبردار با استفاده از آن اطلاعات اقدام به اخاذي مي‌کنند.
اين مقام پليس فتا به اپليکيشن رسيدساز پرداخت و گفت: اپليکيشني تحت عنوان رسيدسازهم متأسفانه در فضاي مجازي کشور تبليغ شده است که افراد سودجو آن را نصب کرده‌اند.
وي به تشريح عملکرد اين اپليکيشن پرداخت و گفت:‌ از اين طريق مراحل تراکنش بانکي را انجام مي‌دهند اما بايد گفت که از قبل طراحي‌ها را کرده‌اند و رسيد آماده شده است و در آخر ثبت مي‌شودکه تراکنش با موفقيت انجام شده است در صورتي که پولي جابه‌جا نمي‌شود.
معاون اجتماعي پليس فتا به عملکرد دوربين دستگاه‌هاي اي‌تي‌ام اشاره و بيان داشت: در همه دستگاه‌هاي اي‌تي‌ام دوربين‌هاي عکاسي هوشمند طراحي شده و هنگام کار با اين دستگاه سه فرم عکس از فرد گرفته مي‌شود؛‌ اولين کسي که مقصر شناخته مي‌شود و مورد پيگرد قانوني قرار مي‌گيرد فرد دارنده کارت است بنابر اين به افراد توصيه مي‌کنيم که هيچ وقت در قبال دريافت وجه نقد هيچگونه انتقال يا دريافتي از کارت شخص ديگر نداشته باشند.


منبع: mehrnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/142035/کلاهبرداري از شهروندان با استفاده از اپليکيشن «صيغه‌ياب»
بستن   چاپ