آسيب مغزي با اين عادت هاي روزانه
دوشنبه 19 شهريور 1397 - 3:21:18 PM
چه خبر - عادت هاي روزانه که باعث آسيب مغزي مي شوند

پژوهش ها نشان داده اند که با عبور از مرز 40 سالگي، حجم مغز در هر دهه حدود پنج درصد کاهش مي يابد. در اين ميان برخي عادات بد مي توانند روند انحطاط مغز را تسريع کنند.

تماشاي بيش از حد تلويزيون

نتايج يک پژوهش نشان داد که تماشاي بيش از حد تلويزيون در دهه دوم زندگي انسان مي تواند در ادامه زندگي به مغز آسيب برساند. در اين مطالعه که طي يک بازه زماني 23 ساله انجام شد، پژوهشگران به بررسي اين مساله پرداختند که چگونه تلويزيون و فعاليت جسماني بر سلامت مغز 3,200 شرکت کننده مرد و زن تاثيرگذار هستند. اين افراد از ميانگين سن 25 سال در زمان آغاز مطالعه برخوردار بودند.
پس از پايان مدت زمان مطالعه، پژوهشگران دريافتند افرادي که بيش از حد تلويزيون تماشا مي کردند (بيش از سه ساعت در روز) در مقايسه با آنهايي که کمتر اين کار را انجام مي دادند، احتمال بيشتري داشت در آزمون هاي عملکرد ذهني نتايج ضعيف‌تري کسب کنند.
با اين وجود، ما نبايد عوامل مرتبط ديگر را ناديده بگيريم. افرادي که طي روز ساعات طولاني را به تماشاي تلويزيون اختصاص مي دهند، احتمال بيشتري دارد فعاليت بدن کم و انتخاب هاي غذايي ناسالم‌ داشته باشند.

چند وظيفگي

توانايي شما در چندوظيفگي ممکن است يک ابرنيرو نبوده و در واقع به حافظه و توجه شما آسيب وارد کند. مطالعه اي که در دانشگاه استنفورد انجام شد، اين شرايط را ثابت کرده است.
در اين مطالعه، دانشجويان پرسشنامه هايي درباره استفاده از رسانه ها را تکميل کردند. سپس پژوهشگران عملکرد آنها در سه آزمون شناختي را مقايسه کردند.
نتايج نشان دادند افرادي که استفاده زيادي از رسانه داشتند، تمرکز ضعيف و دشواري در تغيير وظايف را نشان داده اند.

استفاده از ماري جوانا
brain-cells.jpg

افرادي که از ماري جوانا استفاده مي کنند بر اين باورند که اين ماده هيچ اثر منفي بر بدن ندارد، اما علم نظري مخالف اين افراد دارد.
در مطالعه اي که در نشريه Journal of Neuroscience منتشر شد، پژوهشگران دريافتند جواناني که از ماري جوانا استفاده مي کردند، تغييراتي در ساختار مغز خود را به واسطه تغيير در آميگدال تجربه کرده اند. آميگدال وظيفه کنترل احساسات و ﻧﻮﻛﻠﺌﻮس اﻛﻮﻣﺒﻨﺲ، پاداش و اعتياد را کنترل مي کند، را بر عهده دارد.
اين اثرات افرادي که از ماري جوانا استفاده مي کردند را هرچه بيشتر مستعد اعتياد به مواد مخدر مي کرد. همچنين، آنها احتمال بيشتري داشت به روش هاي ناشناخته تغيير در احساسات و فرايندهاي تفکر خود را تجربه کنند.
سيگار نيز حتي گزينه اي بدتر محسوب مي شود زيرا مشخص شده است که سيگار کشيدن موجب کوچک شدن مغز مي شود.

پرخوري

مطالعات بسياري نشان داده اند که دريافت کالري کم براي يک زندگي طولاني و سالم عاملي کليدي محسوب مي شود. در حقيقت، نتايج يک پژوهش نشان داد، افرادي که پرخوري مي کنند احتمال بيشتري دارد تسريع در آهنگ تحليل ذهني خود را تجربه کنند.
البته نيازي به گرسنگي کشيدن نيست و مي توانيد مواد غذايي مغذي کم کالري را جايگزين مواد غذايي پر کالري کنيد.

استرس
brain-cells02.jpg

بنابر گزارشي که در نشريه Alzheimer’s society منتشر شد، استرس مي تواند تا چهار سال مغز شما را پيرتر کند.
متاسفانه، استرس چيزي نيست که همواره توانايي کنترل آن را داشته باشيم. گاهي اوقات به واسطه موارد غير منتظره مانند تصادفات يا از دست دادن شغل با استرس غير قابل مديريت مواجه مي شويم. با اين وجود، مي توان با اقداماتي مانند مديتيشن، يوگا، پياده‌روي و ورزش منظم با استرس مبارزه کرد.

بيشتر بدانيد : محافظت از مغز با يک خوراکي خوشمزه

بيشتر بدانيد : پيشگيري از آلزايمر با معجزه رژيم ذهن و انگور!

بيشتر بدانيد : مغزي جوان تا پايان عمر با ترک عادت هاي مخرب

بيشتر بدانيد : عادت هايي که شما را در معرض مشکلات مغزي و آلزايمر قرار مي دهند

بيشتر بدانيد : بيماري هاي رواني که قدرت فوق العاده اي به مغز شما مي بخشند

گرد آوري :
منبع : asriran.com

http://www.CheKhabar.ir/News/142008/آسيب مغزي با اين عادت هاي روزانه
بستن   چاپ