ماجراي مَتَلَک 3 کشور به ايران به خاطر همکاري با روسيه
سه شنبه 13 شهريور 1397 - 1:04:13 AM
چه خبر - ممکن است برخي از دوستان روس ستيز نباشند ولي مارگزيده تاريخي هستند

«ابراهيم رحيم پور» معاون پيشين وزير امور خارجه دوشنبه در نشست تخصصي کنوانسيون رژيم حقوقي خزر، گسترش همکاري هاي خزر که در مرکز مطالعات سياسي و بين المللي وزارت امور خارجه برگزار شد، افزود: اين که مخالفين اين کنوانسيون در ايران مي توانند صحبت کنند امتيازي است که ما در چهار کشور ديگر نداريم و آن را به فال نيک مي گيريم و نبايد در مورد اين موضوع عزا بگيريم.
وي با بيان اين که افکار عمومي در ايران نسبت به اين کنوانسيون حساسيت خاصي پيدا کرده است، تصريح کرد: ممکن است برخي از دوستان روس ستيز نباشند ولي مارگزيده تاريخي هستند از اين رو ما بايد مسائل را به صورت تخصصي براي آن ها روشن کنيم.
معاون پيشين آسيا و اقيانوسيه وزير امور خارجه خاطرنشان کرد: در حال حاضر بحث ما اين نيست که با روسيه بسازيم يا خير؛ امروز بحث درياي خزر مطرح است، همه مي دانيم در خزر آمريکا نمي تواند حضور داشته باشد زيرا روسيه رقيب اين کشور است و جمهوري اسلامي ايران نيز هيچ گاه با آمريکا عليه روس ها هم پيمان نمي‌شود ولي در اين رابطه ترکمنستان، جمهوري آذربايجان و قزاقستان مشکلاتي داشته اند.
رحيم پور يادآور شد: شاهد بوديم بعد از کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر، در چهار پايتخت کشورهاي ديگر جشن گرفتند ولي در تهران عزا گرفته شد، حتي من معتقد هستم که در رياض هم عزا گرفته شد.
وي اضافه کرد: اين نوع رفتار و عزا گرفتن در مورد اين موضوع مناسب نبود؛ ما شاهد بوديم در اوج مذاکرات موشک هايي از روسيه به سوريه شليک شد که سه کشور ديگر با متلک بارها به ما مي گفتند که روسيه و ايران در آن طرف و اين طرف مرز خزر با همديگر ساخت و پاخت مي کنند ولي چرا از مسير خزر موشک هاي خود را به سوريه مي زنند و در اين زمينه در روابط ايران و روسيه مشکل داشتند.
معاون پيشين آسيا و اقيانوسيه وزير امور خارجه تاکيد کرد: امروز موضوع روس ستيزي از سوي آن سه کشور هم مطرح است، نه تنها روس ستيز بلکه شاهد ايران ستيزي نيز هستيم.
رحيم پور به نشست روز جمعه سران کشورهاي ايران، روسيه و ترکيه در تهران اشاره کرد و اظهار داشت: در نخستين جلسه که در باکو ميان سران سه کشور ايران، روسيه و ترکيه برگزار شد، در موضوع ترانزيت ميان سه کشور بحث هايي انجام شد. ايران موقعيت ترانزيتي بي نظيري دارد ولي ساختارهاي ما با مشکل روبرو است که بايد اصلاح شود.
بخشي از امنيت و اقتصاد ما با خزر مرتبط است
رييس مرکز آموزش و پژوهش هاي بين المللي وزارت امور خارجه نيز با تاکيد بر اين که بخشي از امنيت ملي و اقتصاد ما با خزر مرتبط است، گفت: نبايد در مورد کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر با هيجان و احساسات برخورد کرد.
«محمد کاظم سجاد پور» اين کنوانسيون را بسيار مهم و در خور اعتنا دانست و تاکيد کرد: بايد مطالعات زيادي درباره آن انجام شود.
وي افزود: ما بايد روس ستيزي يا روس پرستي و گرايشات هيجاني را کنار بگذاريم و عاقلانه در مورد اين کنوانسيون صحبت کنيم.
رييس مرکز آموزش و پژوهش هاي بين المللي وزارت امور خارجه يادآور شد: درياي خزر مطالب بسيار زيادي دارد و فقط نبايد در مورد بحث روسيه آن مانور داد، ابعاد مختلف سياسي، اجتماعي و موضوعات مختلف ديگر در اين کنوانسيون مطرح است.
سجادپور با بيان اين که بايد آگاهي ها درباره خزر و موضوعات مرتبط به آن بالا رود، گفت: خزر منحصر به روسيه نيست همه بايد اين را بدانيم و آگاه باشيم بخشي از امنيت ملي و اقتصاد ما هم با آن مرتبط است.
وي اضافه کرد: در کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر مسائل تخصصي خاصي وجود دارد که ترکيبي از واقعيات تکنيکي و مسائل ژئوپلتيک است.
اين کارشناس مسائل بين المللي افزود: هيچ کشوري نمي تواند در مذاکره چند جانبه به خواست حداکثري برسد، اين گونه ديکته کردن است در حالي که مذاکره احتياج به داد وستد دارد و نمي توان گفت ما يک طرفه خواسته هاي خود را به دست مي آوريم.


Seemorgh.com/news
منبع: irna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/140493/ماجراي مَتَلَک 3 کشور به ايران به خاطر همکاري با روسيه
بستن   چاپ