تقويت بدن با يک ماده مغذي که شايد تاکنون نمي شناختيد
دوشنبه 12 شهريور 1397 - 10:02:01 AM
چه خبر - اسيد ليپوئيک Lipoic acid و خواص فوق العاده آن

زماني که براي نخستين بار به باشگاه مي رويد يا دوباره برنامه ورزشي خود را آغاز مي کنيد، شايد اين گونه به نظر برسد که چالش بزرگي پيش روي شما قرار دارد. حتي ممکن است اين گونه به نظر برسد که تنش و استرس وارده به بدن شما بيش از آن چيزي است که ارزش داشته باشد.
اما پس از گذشت چند هفته و تداوم برنامه ورزشي جديد، استرس و تنش از بين رفته و احساس افزايش قدرت و ارتقا سلامت بدن در شما شکل مي گيرد.
يک ماده مغذي وجود دارد که به روشي مشابه کار مي کند و به آرامي بدن را زير فشار قرار مي دهد تا سيستم هاي دفاعي آن را تقويت کند. اين ماده مغذي اسيد ليپوئيک Lipoic acid نام دارد که به نام اسيد آلفا ليپوئيک يا اسيد اي-ليپوئيک نيز شناخته مي شود.
اين ماده مغذي کمتر شناخته شده ممکن است به کند کردن آهنگ پيشرفت بيماري ام‌اس کمک کند. طي يک مطالعه که در دانشگاه ارگان انجام شد، پژوهشگران دريافتند که مصرف روزانه اسيد ليپوئيک به مدت دو سال آتروفي مغزي کلي، يک نشانگر پيشرفت بيماري ام‌اس، را در مقايسه با دارونما به ميزان 69 درصد کاهش داده است.
اسيد ليپوئيک طيفي گسترده از واکنش ها را براي تقويت سيستم هاي دفاعي بدن در برابر سموم و آسيب سلولي ناشي از فعاليت راديکال هاي آزاد که مي تواند به بيماري منجر شود را موجب مي شود. اين واکنش ها طيف گسترده اي از فوايد سلامت را براي انسان به همراه دارند.

مقابله با بيماري هاي مزمن با اسيد ليپوئيک

اسيد ليپوئيک يک ترکيب آنتي اکسيداني قوي است که در تمام سلول هاي بدن وجود دارد. وظيفه اصلي آنتي اکسيدان ها مبارزه با راديکال هاي آزاد است که به سلول هاي سالم، اندام ها و بافت هاي بدن آسيب وارد مي کنند. هرچه ميزان راديکال هاي آزاد در بدن شما بيشتر باشد، خطر ابتلا به انواع مختلف بيماري ها نيز افزايش مي يابد.
اسيد ليپوئيک يک آنتي اکسيدان منحصر به فرد است زيرا محلول هم در آب و هم در چربي است. برخلاف ويتامين C که محلول در آب محسوب شده يا ويتامين E که يک آنتي اکسيدان محلول در چربي است. اسيد ليپوئيک هم ويتامين C و هم ويتامين E را احيا مي کند تا توانايي هاي آنتي اکسيداني آنها را افزايش دهد.

اسيد ليپوئيک براي کاهش التهاب
بدن انسان

با افزايش سن، بدن انسان هرچه بيشتر مستعد ابتلا به التهاب خفيف در سلول ها مي شود. اين فرآيندي عادي در طول زندگي انسان است زيرا بدن با محرک هاي خارجي که از ويروس ها و باکتري ها، سموم زيست محيطي، سموم غذايي، و عوامل ديگر سرچشمه مي گيرند، مبارزه مي کند. اما با افزايش سن انعطاف پذيري بدن کاهش مي يابد و التهاب مي تواند موجب بيماري شود. اسيد ليپوئيک مي تواند به زير کنترل نگه داشتن اين التهاب کمک کند.

کاهش وزن با اسيد ليپوئيک

نتايج حاصل از آزمايش هاي باليني در موسسه لينوس پالينگ و دانشگاه ارگان نشان داده است که اسيد ليپوئيک کاهش وزن را در بانوان تقويت مي کند. اين ماده مغذي اثرات مختلفي بر سوخت و ساز دارد که از آن جمله مي توان به کاهش التهاب و استرس اکسيداتيو، پيشگيري از افزايش وزن، تسريع سوخت و ساز چربي، و کاهش سطوح کلسترول اشاره کرد.

عملکرد مغز و پيشگيري از سکته مغزي با اسيد ليپوئيک

اگرچه شواهد قطعي در اين زمينه وجود ندارند، اما به گفته پژوهشگران، اسيد ليپوئيک ممکن است از مغر و بافت عصبي محافظت کند، و در نتيجه از سکته مغزي و زوال عقل پيشگيري کند. پژوهشگران در حال بررسي پتاسيل اين ماده مغذي هستند زيرا اسيد ليپوئيک از توانايي منحصر به فرد عبور از سد خوني-مغزي برخوردار است که بسياري از داروها فاقد آن هستند.

غلبه بر نوروپاتي

نوروپاتي ديابتي يک بيماري تحريک کننده ناشي از آسيب عصبي است که از علائم آن مي توان به درد، سوزش، خارش، سوزن سوزن شدن، و بي حسي در دست ها و پاها اشاره کرد. اين شرايط بسيار جدي است زيرا زماني که بي حسي رخ مي دهد، ممکن است جراحاتي شکل بگيرند که حتي به قطع عضو منجر شوند.
آزمايش هاي باليني نشان داده اند که اسيد ليپوئيک براي درمان نوروپاتي ديابتي و نوع ديگري از نوروپاتي به نام نوروپاتي خودمختار که بر اعصاب متصل به اندام ها تاثير مي گذارد، بسيار موثر است.

بيشتر بدانيد : نوروپاتي ديابتي چيست؟ علل، علائم و درمان

تقويت آنتي اکسيدان اصلي
ميوه ها,سبزي ها

گلوتاتيون آنتي اکسيدان اصلي مورد نياز بدن انسان براي حفظ سلامت و قدرت خود است. خبر خوب اين است که بدن ما به طور طبيعي گلوتاتيون توليد مي کند. خبر بد اين است که بدن احتمالا به ميزان کافي از اين آنتي اکسيدان توليد نمي کند و زماني که آن را به صورت خوراکي مصرف مي کنيد نيز مي تواند در روده از بين برود. اما اسيد ليپوئيک توانايي احياي گلوتاتيون را دارد.

مواد غذايي و مکمل ها

منابع غذايي خوب براي اسيد ليپوئيک شامل گوشت قرمز، گوشت هاي اندامي مانند جگر، بروکلي، اسفناج و مخمر آبجو مي شوند. براي مکمل ها، دوز روزانه 200 تا 400 ميلي گرم توصيه شده است. اين در شرايطي است که براي ديابت يا نوروپاتي دوز روزانه 800 ميلي گرم که در چند نوبت تقسيم مي شود، توصيه شده است.

بيشتر بدانيد : تقويت سيستم ايمني بدن با 8 راه طبيعي

بيشتر بدانيد : افزايش قدرت بدني با اين 6 خوراکي

بيشتر بدانيد : چگونه با راديکال هاي آزاد مقابله کنيم؟

بيشتر بدانيد : سلاحي طلايي در برابر پيري


منبع : asriran.com

http://www.CheKhabar.ir/News/140434/تقويت بدن با يک ماده مغذي که شايد تاکنون نمي شناختيد
بستن   چاپ