7 جمله مخرب که نبايد به نوجوان تان بگوييد!!
پنجشنبه 8 شهريور 1397 - 12:37:59 PM
چه خبر - اين جملات مخرب را به نوجوان تان نگوييد

همه والدين به فرزندان خود در هر مرحله اي از زندگي شان چه کودکي، چه نوجواني و چه جواني عشق مي ورزند اما بيشتر ما با اين موضوع موافق هستيم که برخورد و رفتار با فرزندان در دوران بلوغ، مشکل تر از هر دوره ديگري است. در طول اين دوران، بسياري از والدين در يک دام گرفتار و اشتباهات متداولي را در پرورش و آموزش فرزندان شان مرتکب مي شوند. در ادامه هفت مورد از مخرب ترين عبارت هايي را که نبايد در برخورد با نوجوانان به کار ببريد، گردآوري کرده ايم.

بيشتر بدانيد : 10 جمله ويرانگر که نبايد به کودکان گفت!!

بزرگ تر که شدي، مي فهمي

نوجوان شما در ميانه راه قرار دارد و وقتي شما اين عبارت را به کار مي بريد، او مي فهمد که هنوز کوچک است و شما او را نادان فرض مي کنيد. شايد شما چنين قصدي نداشته باشيد اما بايد با خودتان فکر کنيد که اگر نوجوان تان آن قدر بزرگ شده است که بتواند درباره رشته تحصيلي خود در دانشگاه تصميم بگيرد يا به انتخاب فوق برنامه هاي خاصي بپردازد، پس حتما مي تواند درباره يک موضوع خاص هم ايده خاصي داشته باشد. صرف اين که ايده نوجوانان مبتني بر تجربيات زيادي نيست يا با ايده والدين شان تطابق ندارد به اين معني نيست که آن ها درک درستي ندارند يا به بلوغ فکري نرسيده اند بلکه فقط به اين معني است که با والدين شان تفاوت دارند و اين هيچ ايرادي ندارد. بنابراين به جاي به کار بردن اين جمله، درباره تجربياتي که شما را به نقطه نظر خاصي رسانده اند با نوجوان تان صحبت کنيد و با چند سوال چالش برانگيز درباره چگونگي برخورد با موقعيت هاي خاص، توانايي تفکر و آمادگي او را براي زندگي افزايش دهيد.

وقتي من به سن تو بودم، هيچ وقت ...

اين عبارت با واقعيت فاصله زيادي دارد و درکي که نوجوان شما از آن دارد، اين است که شما در سال هاي نوجواني، دختر يا پسر کاملي بوده ايد اما واقعيت چيز ديگري است. صرف نظر از اين که شما از ديد خودتان چقدر کامل بوده ايد، بدون شک اشتباهاتي داشته ايد. شايد شما تصميم گرفته باشيد اشتباهات تان را فراموش يا از درميان گذاشتن آن ها با فرزندتان خودداري کنيد تا او اشتباهات شما را تکرار نکند اما چيزي که يک نوجوان بيشتر از هر چيزي به آن احتياج دارد يک الگوست، کسي که در گذشته اشتباه کرده است و مي توان با او همانند پنداري کرد. گاهي اوقات اين که والدين کاملي براي فرزندتان باشيد چيزي نيست که او لزوما به آن نياز داشته باشد.

چيزي هست که به من نميگي؟

بسياري از ما قبول داريم اين که بدانيم نوجوان مان چه مي کند و وقتش را چگونه و با چه کساني سپري مي کند، کار خوبي است. مشکل اين جاست که پرسيدن سوال هايي درباره اين موضوعات به ويژه زماني که فرزند شما نمي خواهد درباره کاري که انجام داده با شما صحبت کند، نوعي تجسس و تفتيش به نظر مي رسد. واقعيت اين است که ميان نگران بودن براي فرزندتان و سعي براي سر درآوردن از رازهايي که او اصلا ندارد، مرز بسيار باريکي وجود دارد. اين که حرف نوجوان تان را قبول کنيد، بسيار اهميت دارد و اگر نمي توانيد حرف او را باور کنيد مشکل، نبود اعتماد ميان شما و فرزندتان است که بيشتر از سوي شماست و بايد آن را حل کنيد.

چرا نمي تواني مثل خواهر/برادرت باشي؟

وقتي اين جمله را به فرزند نوجوان تان مي گوييد، چيزي که او واقعا مي شنود اين است که به اندازه کافي خوب نيست. چنين عبارتي نوجوان را تضعيف مي کند و اين نگراني را در او به وجود مي آورد که نتوانسته است مطابق انتظارات والدينش زندگي کند. سعي کنيد بدون استفاده از عبارت هايي که بوي مقايسه مي دهند، به مشکلات موجود بپردازيد.

پول که علف خرس نيست!

اين جمله براي نوجوان به اين معناست که چيزي که او از شما مي خواهد، بسيار گران است و شما قصد خريد آن را نداريد. به جاي اين که اين عبارت خشن و توهين آميز را به کار ببريد، کافي است به او بگوييد نمي توانيد هزينه خريد چيزي را که مي خواهد بپردازيد. اگر قصد شما اين است که اهميت پول و مصرف عاقلانه آن را به فرزندتان بياموزيد، بدون استفاده از عبارت هايي که حاکي از منت گذاري و نگاه از بالاست، از سطحي برابر با او در اين باره صحبت کنيد.

چرا همه اش ميري توي اتاقت؟

براي يک نوجوان کاملا طبيعي است که تمايل داشته باشد گاهي از خانواده جدا شود و به تنهايي اتاقش پناه ببرد و براي ما هم کاملا طبيعي است که به او اجازه بدهيم کمي استقلال داشته باشد. به احتمال زياد، چيزي که شما مي خواهيد با اين جمله به فرزندتان منتقل کنيد، اين است که دل تان براي او تنگ شده و دوست داريد زمان را با او سپري کنيد. پس بهتر است اين معنا را مستقيما به او بگوييد. جمله اي که شما به کار مي بريد، بيشتر او را در لاک تنهايي اش فرو خواهد برد.

چون من که پدر/مادرت هستم ميگم

اگر به عنوان والدين يک نوجوان با خودمان صادق باشيم، تاييد مي کنيم که خود ما هم دوست نداريم چنين چيزي را بشنويم. اين جمله استدلال بسيار ضعيفي دارد. وقتي اين جمله را به يک نوجوان مي گوييد، او فکر مي کند که شما دليل واقعي براي تصميم تان نداريد يا صرفا نمي خواهيد روند افکارتان را براي او توضيح دهيد. اگر اين جمله را به اين دليل مي گوييد که نمي خواهيد اجازه انجام کاري را به او بدهيد، به جاي به کار بردن آن، برايش توضيح دهيد که چرا به او اجازه نمي دهيد. اگر دلايل تان را به خوبي توضيح بدهيد ديگر جايي براي بحث باقي نخواهد ماند.

بيشتر بدانيد : کلماتي که هرگز نبايد به کودکان خود بگوييد

بيشتر بدانيد : در مورد مسائل جنسي از چه سني و چگونه با کودک صحبت کنيم؟

بيشتر بدانيد : جملاتي بد و ناخوشايند در تربيت کودک


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/137271/7 جمله مخرب که نبايد به نوجوان تان بگوييد!!
بستن   چاپ