عطر درماني چه تاثيري بر مغز دارد و از چه گياهاني استفاده مي شوند؟
پنجشنبه 8 شهريور 1397 - 9:36:51 AM
چه خبر - تاثير عطر درماني بر مغز

عطر درماني يا آروماتراپي به معناي درمان با استفاده از بو وعطر است و به مصرف روغن هاي بودار درمعالجه عمومي و حفظ تعادل بدن برمي گردد. روغن هاي بودار روغن هايي هستند که از اسانس معطر گل ها، درختان، ميوه ها، علف ها، پوست و بذر گياهان تهيه مي شود.
روغن هاي معطر قابل تقسيم روغن هايي با خواص درماني، رواني و فيزيولوژيکي است که باعث حفظ سلامتي و جلوگيري از بيماري مي شود. برخي از روغن ها داراي خاصيت ضد التهاب، تسکين دهنده درد، ضد افسردگي، محرک، آرام بخش، خلط آور و حتي تقويت کننده سيستم گوارش و هاضمه است. روغن هاي گياهي با جذب در بدن ما تاثيرات خود را اعمال مي کند و باقي مانده آن به طور طبيعي از بدن دفع مي شود. اين روغن ها مي تواند بر هيجانات، ذهن و احساسات نيز تاثير بگذارد. برخي از روغن هاي گياهي که در عطر درماني استفاده مي شود شامل اکاليپتوس،استوقودوس، رزماري، ليمو، نعناع و ... است.

خاستگاه عطر درماني
گل,عطر درماني

به گفته دکتر نسيم زرين پنجه، محقق پژوهشکده گياهان دارويي ، خاستگاه عطر درماني به 6000 سال قبل برمي گردد. زماني که پزشک مصري هيم هوتپ، خداي علم طب آن دوره، مصرف روغن هاي معطر براي حمام و ماساژ را توصيه مي کرد. سقراط، پدر يوناني علم طب، استحمام با روغن هاي معطر به طور منظم و ماساژ با عطر را توصيه کرده است.
اين همان شيو ه اي است که به طور موثر در آتن براي پيشگيري از طاعون انجام مي شده است. طي طاعون عظيمي که در سال 1665 شهر لندن با آن مواجه شد، مردم بسته هاي چوب سدر ، سرو و استوقودوس را در خيابان ها مي سوزاندند. عطر درماني در اوايل قرن بيستم به تاييد وسيع تري دست يافت. دکتر جين ولنت جراح فرانسوي ارتش به وفور از روغن هاي گياهي در جنگ جهاني دوم استفاده مي کرد.
امروز تحقيقات، موارد مصرف متعدد روغن هاي معطر را ثابت کرده است. تحقيقات پزشکي در سال هاي اخير ثابت کرده است که عطرها همانند ديگر داروها به طور مستقيم روي مغز تاثير مي گذارند. براي مثال بوييدن گياه استوقودوس، امواج آلفا را در پشت سر افزايش مي دهد و اين ناحيه مرتبط با حفظ آرامش است. بوي گل ياسمن امواج بتا را در مغز افزايش مي دهد و اين امواج باعث افزايش تحرک و هوشياري مي شود.

روغن هاي معطر چگونه عمل مي کنند؟
گل,گلبرگ

دکتر آلن هاچ متخصص اعصاب و رئيس مرکز تحقيقات بويايي و چشايي در شيکاگو مي گويد: "بوها به طور مستقيم روي مغز تاثير مي‌گذارند، درست مانند داروهاي مخدر." بيني ما ظرفيت و توانايي تشخيص يک ميليونيوم بوي مختلف رادارد. عطر و بو وارد بيني ما مي شود و با پرزهاي بيني تماس حاصل مي کند. گيرنده هاي واقع در اين پرزها به پيازهاي بويايي واقع در انتهاي رشته هاي عصبي مغز متصل هستند.بوها به وسيله پرزها و از طريق پيازهاي بويايي به کمک لرزش هاي الکتريکي به مغز انتقال مي يابند. سيستم ليمبيک بخشي از مغز است که مرتبط با حالات روحي، احساسات، هيجانات، حافظه و يادگيري ماست. تمام بوهايي که به سيستم ليمبيک مي رسند، آثار شيميايي مستقيم روي حالت روحي ما دارند. به علاوه سيستم ليمبيک محل ذخيره ميليون ها بويي است که به خاطر مي آوريم. سلول هاي روغن هاي گياهي خيلي ريز هستند و به راحتي مي توانند در پوست نفوذ کنند و جذب جريان خون شوند. مدتي طول مي کشد تا مواد زايد از طريق خون ، ادرار، عرق و مدفوع خارج شود.
روغن هاي معطر در درمان بيماري ها و به شکل سحر آميزي در بر طرف کردن مشکلات عصبي، موارد مرتبط با استرس، بيماري هاي عصبي، عفونت هاي پوستي، ريزش مو، التهابات، وجود درد ناشي از عضلات يا اختلالات اسکلتي موثرند.

بيشتر بدانيد : عطر درماني, روشي براي مقابله با تنش و استرس, درست يا غلط ؟

بيشتر بدانيد : براي درمان سردرد به جاي قرص از اين اسانس ها استفاده کنيد!!

بيشتر بدانيد : رايحه درماني (1)

بيشتر بدانيد : رايحه درماني (2)

بيشتر بدانيد : رايحه درماني(3)


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/137259/عطر درماني چه تاثيري بر مغز دارد و از چه گياهاني استفاده مي شوند؟
بستن   چاپ