«جان مک‌کين» درگذشت
يکشنبه 4 شهريور 1397 - 9:47:03 AM
چه خبر - جان مک‌کين، سناتور برجسته آمريکايي درگذشت

مک‌کين که از چند ماه پيش به علت سرطان مغز کنگره را ترک و مشغول معالجه شده بود، روز جمعه گفت ديگر تمايلي براي ادامه درمان ندارد.
باراک اوباما، رئيس‌جمهوري سابق آمريکا که در سال 2008 با جان مک‌کين براي ورود به کاخ‌سفيد رقابت کرد با صدور بيانيه‌اي به مرگ او واکنش نشان داده و نوشت: من و جان مک کين از دو نسل متفاوت، دو ديدگاه متفاوتيم و در بالاترين سطح سياسي روبروي هم رقابت کرده‌ايم. اما در يک چيز با هم مشترک بوديم. در ايدئولوژي که چندين نسل آمريکايي و مهاجران براي آن جنگيده و جان فدا کرده‌اند. اين عقيده که آمريکا سرزميني است که همه چيز در آن ممکن است.
دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا هم که بارها از آقاي مک کين به تندي انتقاد کرده بود و حتي دوران اسارات او به عنوان سرباز جنگي در ويتنام را به سخره گرفته بود، در توييتر به خانواده مک‌کين تسليت گفته است.
اين در حالي است که منابع نزديک به سناتور مک‌کين قبلا گفته بودند، او وصيت کرده از ترامپ در مراسم خاکسپاري‌اش دعوت نشود.
خانواده مک‌کين جمعه با صدور اطلاعيه‌اي گفته بودند: او که تا همين الان هم فراتر از انتظارها براي زنده مانده جنگيده و پيروز شده، حالا تصميم گرفته که به روند درمان سرطان خود خاتمه دهد.
مک‌کين، 81 ساله، ژوئيه سال گذشته و در حالي که براي يک جراحي ساده و برداشتن يک لخته خون بستري شده بود، با تشخيص يک تومور مغزي بدخيم و پيش‌رونده روبه‌رو شد.
او در طول چهار دهه فعاليت سياسي خود دو بار براي ورود به کاخ‌ سفيد نامزد شد اما نتوانست وارد کاخ‌‎ سفيد شود. با وجود اين، از او به عنوان يکي از محبوب‌ترين چهره‌هاي سياسي آمريکا که مردم به چشم يک "رهبر" به او نگاه مي‌کردند، ياد مي‌شود.
جو بايدن، معاون سابق رئيس‌جمهوري، سناتور چاک شومر، رهبر دموکرات‌ها در مجلس سنا و ميچ مک‌کانل، رهبر جمهوري‌خواهان در سنا با انتشار بيانيه‌هاي مجزا نسبت به مرگ مک‌کين ابراز تأسف کردند.
جاستين ترودو، نخست وزير کانادا هم درگذشت مک‌کين را تسليت گفته و از او به عنوان يک وطن‌پرست شجاع ياد کرده است.
خالد بن سلمان، سفير عربستان در آمريکا نيز در واکنش به مرگ مک‌کين در توييتر نوشت: تسليت خالصانه خود را به ملت آمريکا که سناتور مک‌کين را از دست دادند، اعلام مي‌دارم.
وي افزود: مک‌کين قهرماني بود که در طول زندگي‌اش به کشورش خدمت کرد و همواره حامي امنيت و صلح جهاني بود. او همچنين دوستي بزرگ براي عربستان بود. به طور قطع ما هم او را از دست داديم.
جان مک کين در سال 1936 در يک پايگاه نظامي آمريکا در پاناما به دنيا آمد. پدر و پدربزرگش هر دو ژنرال چهار ستاره نيروي دريايي بودند.
او در 17 سالگي وارد دانشکده نيروي دريايي شد و بعدها به عنوان خلبان در جنگ ويتنام شرکت کرد. در سال 1967 پس از هدف قرار گرفتن هواپيماي جان مک کين بر فراز هانوي، با دست و پاي شکسته به اسارت درآمد.
ويتنامي‌ها خيلي زود فهميدند که اسير جديدشان پسر فرمانده ناوگان آمريکا در خاور دور است و خواستند آزادش کنند ولي جان مک کين زير بار اين آزادي تبليغاتي نرفت و 5 سال در اسارت ماند.
پس از آزادي، مک کين ارتش را با درجه سرهنگي ترک کرد تا وارد دنياي سياست شود. او در سال 1982 وارد مجلس نمايندگان شد و از 1987 نمايندگي آريزونا را در سنا برعهده داشت. جان مک‌کين دو بار براي رسيدن به کاخ‌سفيد تلاش کرد.
بار اول در سال 2000 در حالي که مي‌تاخت تا در رقابت‌هاي داخلي حزب جمهوري‌خواه اوج بگيرد، انتشار شايعه‌اي که او را به داشتن يک فرزند نامشروع متهم مي‌کرد، باعث شد بازي را به جرج دبليو بوش واگذار کند.
هشت سال بعد، جمهوري‌خواهان او را به نامزدي خود براي انتخابات 2008 انتخاب کردند تا جانشين جورج بوش شود و روبه‌روي باراک اوباماي دموکرات و جوان بايستد.
اين بار نارضايتي از جمهوري‌خواهان به خاطر جنگ عراق و رويارويي با باراک اوباما، نامزد تازه نفس دموکرات‌ها که صحبت از اميد مي‌کرد باعث شکست او شد.
با وجود اين دو شکست، جان مک‌کين در چهار دهه حضور سياسي‌ توانست محبوبيت ويژه‌اي براي خود دست و پا کند و تمامي پرچم‌هاي آمريکا از دقايقي پس از مرگ او نيمه افراشته شدند؛ حتي پرچم بالاي کاخ‌سفيد که سناتور مک‌کين تا آخرين روز يکي از زهردارترين منتقدان آن باقي ماند.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/136985/«جان مک‌کين» درگذشت
بستن   چاپ