جمع‌بندي جلسات موسوي‌لاري و خاتمي
يکشنبه 28 مرداد 1397 - 1:55:59 AM
چه خبر - اصلاح‌طلبان درمورد محوريت خاتمي اختلاف‌نظري ندارند

عبدالله ناصري عضو شوراي مشورتي اصلاح طلبان، با اشاره به برخي اظهارنظرها مبني بر شکل‌گيري جبهه اصلاحات خارج از محوريت سيد محمد خاتمي گفت: جريان اصلاح‌طلبي اگر حول محور رييس دولت اصلاحات به عنوان صاحب اين گفتمان نباشد، پا نخواهد گرفت. اين را نه تنها احزاب اصلاح‌طلب و شخصيت‌هاي حقيقي بلکه اجماع جريان اصلاحات تاييد مي‌کند.
در اين موضوع نبايد ترديد کرد؛ اگرچه بارها خود ايشان اين توصيه را داشتند و حتي از رييس شوراي عالي اصلاح‌طلبان درخواست کردند که فراتر از بحث انتخابات ورود کند و محوريت کار را در جبهه اصلاحات به دست بگيرد، اما عملا با جمع‌بندي اتفاقات سال‌هاي اخير مي‌توان متوجه شد. يک ائتلاف و اجماع فراگير در جريان اصلاحات، عملا حول محور شخصي غير از آقاي خاتمي تشکيل نمي‌شود. احزاب و جريان‌هاي اصلاح‌طلب در محور بودن سيد محمد خاتمي اختلاف‌نظر ندارند حتي دوستان ما که دنبال تشکيل پارلمان اصلاحات هستند معتقدند کار به دست شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات با محويت رييس دولت اصلاحات پيش برود.
اين عضو شوراي مشورتي اصلاح‌طلبان در خصوص پارلمان اصلاحات و امکان جايگزيني آن با شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان هم گفت: احزاب مطرح اصلاح‌طلب که عضو شوراي عالي سياستگذاري هستند معتقدند با تجربه‌اي که در سال 94 شکل گرفت و شوراي هماهنگي در کنار شوراي راهبردي برآمده از شوراي مشورتي قرار گرفت، در تشکيل يک جبهه فراگير در جبهه اصلاحات تجربه موفقي بوده است. بنابراين قرار شد همين ساختار بماند و در نهايت اصلاحاتي در ساختار و ترکيب انساني آن صورت بگيرد و نهاد ناظر هم به جاي پارلمان اصلاحات همان شوراي مشورتي آقاي خاتمي باشد.
در جلساتي که موسوي لاري و خاتمي داشتند به همين جمع‌بندي رسيدند و محمد خاتمي کار را به هيات رييسه واگذار کرد تا ساختار و ترکيب اصلاح شده را به ايشان ارائه دهد و نهايتا قبل از آغاز زمستان فعاليت خودشان را براي نقش آفريني در انتخابات سال 98 آغاز کنند. البته در گزارشي که آقاي موسوي لاري و برخي ديگر از هيات رييسه به آقاي خاتمي و شوراي مشورتي داده‌اند، اعلام کردند که هسته اصلي شکل گرفته است اما برخي اختلاف‌نظرها هنوز وجود دارد. ترديدي ندارم که جبهه اصلاحات در آينده هم با محوريت همين شورا خواهد بود.
عضو هيات مديره بنياد باران همچنين در خصوص ضعف شوراي عالي سياستگذاري گفت: از نظر بنده ضعف شوراي عالي از آنجايي نشات مي‌گيرد که هنوز برخي مفهوم کار تشکيلاتي و اينکه تشکيلات مهمتر از کنش‌گري سياسي و کنش‌گري انتخاباتي است را متوجه نشده‌اند. برخي از احزاب اصلاح‌طلب اين موضوع را ملکه نکرده‌اند و مشخصا در ايام کسب کرسي، اين منش که اخلاق سياسي است تحت تاثير کنش‌ها قرار مي‌گيرد.
همچنين احزاب اصلاح‌طلب مانند احزاب اصولگرا يک قد و قواره ندارند، يعني برخي احزاب در عرصه کار سياسي، اثرگذاري، کار تشکيلاتي و تحرکات انتخاباتي چه از نظر سياسي براي شکل‌دهي کارزارهاي انتخاباتي و چه از نظر تامين مالي حوزه‌هاي انتخاباتي با هم متفاوت هستند، يعني احزاب به ميزان اثرگذاري، وسعت و پراکندگي و تاثيرگذاري هم سياسي و هم مالي در جبهه اصلاحات بايد ظرفيت راي داشته باشند.
بعضي از احزاب اصلاح‌طلب که خيلي دايره محدودي دارند و کم‌اثر هستند يا فعاليت استاني به معناي واقعي ندارند، صرفا با يک روزنامه سه يا چهار هزار تيراژي و يک دفتر مرکزي فکر مي‌کنند بايد از قد و قواره‌اي مشابه با ساير احزاب برخوردار باشند. اين واقعيتي است که هم از نظر سياسي و هم از نظر تاريخ احزاب، عقل سياسي چنين پديده‌اي را نمي‌پذيرد. تصور برخي از دوستان اين است که شوراي عالي سياستگذاري شبيه به مجلس است که نماينده تهران با سه مليون راي همان جايگاهي را داشته باشد که يک نماينده که از يک شهر کوچک با هشت هزار راي آمده؛ کار تشکيلات با کار پارلمان متفاومت است.
بعضي از دوستان ما اين واقعيت را نمي‌خواهند بپذيرند که برخي احزاب جريان اصلاحات، احزاب فراگير هستند و در انتخابات سال‌هاي اخير بار تشکيلات و بار مالي انتخابات عمدتا بر دوش اينها بوده است؛ چه در گذشته که حزب مشارکت و سازمان مجاهدين انقلاب و حزب کارگزاران بار ستادها، تشکيلات و نهايتنا مسائل مالي را به عهده داشتند و چه امروز که حزب اتحاد ملت و حزب کارگزاران اين دو وظيفه را انجام مي‌دهند. اين احزاب کارکرد و فراگيري‌شان با احزاب ديگري که نمي‌خواهم نام ببرم کاملا متفاوت است پس اين واقعيت را بايد بپذيرند که به ميزان تاثيرگذاري اجتماعي و منابع مالي از ظرفيت درون شوراي عالي سياستگذاري برخوردار باشند.


منبع: ilna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/135596/جمع‌بندي جلسات موسوي‌لاري و خاتمي
بستن   چاپ