پيش‌بيني دبيرکل کانون صرافان از وضعيت بازار ارز
شنبه 27 مرداد 1397 - 1:01:06 PM
چه خبر - بازار ارز چه زماني به آرامش مي‌رسد؟

دبيرکل کانون صرافان ايران با تاکيد بر اينکه «هنوز تقاضاهاي اصلي در بازار ارز، غيرواقعي است»، گفت: اگر اين تقاضاها کنار گذاشته شود، بازار تا دو هفته آينده به پايداري مي رسد و مي تواند به تقاضاهاي ارز خدماتي پاسخ دهد.
رضا ترکاشوند: اثر تحريم هاي پيش رو بسيار کمتر از تحريم هايي دانست که در سال هاي 1390 و 1391 مردم ايران تجربه کردند.
دبيرکل کانون صرافان در ارزيابي خود از آنچه از 21 فروردين بر بازار ارز گذشته است، اظهار داشت: در اين مدت فعاليت هاي شفاف و روي زمين، به بازار دلالي و زيرزميني سپرده شد؛ هرچند علت اعمال اين سياست را نمي دانم اما اگر مي خواهيم بازار را به شرايط گذشته بازگردانيم، بايد صبر کنيم صرافان خود را با شرايط جديد تطبيق دهند.
ترکاشوند افزود: در اين مدت برخي صرافان نيروهاي خود را تعديل يا فعاليت ها را راکد کردند؛ حداکثر 30 صراف در سامانه ارزي نيما فعال بودند و بقيه نتوانستند با نيما کار کنند و در نتيجه صراف ها به يک دوره تعطيلي و رکود وارد شدند.
اين فعال ارزي ادامه داد: «در مدت چهار ماه، فرهنگ استفاده از بازار سياه و دلالي رشد کرد؛ حتي امروز که نزديک به دو هفته از بازگشايي صرافي ها مي گذرد، هنوز تقاضاهاي ارزي «زيرزميني» است؛ يعني ارز را براي خروج از سرمايه از کشور و يا براي حفظ ارزش دارايي هاي خود مي خواهد که در بازار قاچاق انجام مي شود و صراف ها نمي توانند به اين درخواست ها پاسخ دهند.
تقاضاهاي اصلي بازار غيرواقعي است
دبيرکل کانون صرافان ايران درباره اينکه چرا هنوز بازار ارز پس از بازگشايي صرافي ها به تعادل مورد نظر نرسيده است، گفت: هنوز تقاضاي اصلي در بازار، تقاضاهاي غيرواقعي است؛ يعني ارز را براي انتقال سرمايه از کشور و نگهداشت سرمايه مي خواهند.
ترکاشوند تاکيد کرد: اين مشکل ريشه در مباحث سياسي و اجتماعي داشته و ربطي به اقتصاد ندارد؛ اگر اين دو تقاضا را از بازار کنار بگذاريم، حجم تقاضا براي ارز خدماتي اعم از مسافري، دانشجويي و درماني تغييري نکرده است.
وي گفت: اگر اين خواسته هاي غيرواقعي از بازار کنار گذاشته شود، بازار تا يکي دو هفته ديگر به پايداري مي رسد و مي تواند به تقاضاها پاسخ دهد.
ترکاشوند تاکيد کرد: منظور از پايداري بازار، پايداري در تامين ارز خدماتي که برعهده صرافي ها گذاشته شده است؛ اگر صرافان در مقابل سيستم هاي نظارتي و قضايي احساس امنيت کنند، خودشان ارز بازار را تامين مي کنند.
وي توضيح داد: «اين تضمين به صرافي ها داده شود که اگر فعاليتي براي تامين ارز بازار انجام دادند و به پايداري و بهبود اوضاع کمک کردند، فردا از سوي دستگاه هاي نظارتي و قضايي بازخواست نشوند که چه کاره بوده ايد و ارز وارد کشور کرده ايد.»
اين مقام مسئول در کانون صرافان در پاسخ به اينکه چرا صرافي ها علاقه اي به تامين نيازهاي خُرد شهروندان ندارند، گفت: بسياري از آنها در اين مدت تعديل نيرو کرده اند؛ صراف بايد همان عملياتي که براي يک 100 دلاري انجام مي دهد، همان را براي 100 هزار دلار انجام دهد و به همين دليل چندان دنبال عمليات خرد نيست.
صراف فقط بايد يک درصد سود کند
ترکاشوند درباره اينکه «گفته شده برخي صراف ها در حال خريد و ذخيره سازي ارز هستند»، گفت: طبق دستورالعمل بانک مرکزي، صراف فقط بايد يک درصد از معاملات سود ببرد؛ در اين شرايط عاقلانه اين است که سريع ارز خود را بفروشد و خريد انجام دهد زيرا سرمايه نامحدود ندارد که خريد کند و ارز را نگه دارد.
ترکاشوند تاکيد کرد: البته همين يک درصد نيز ابهام دارد و بانک مرکزي بايد شفاف کند؛ برخي مي گويند اين سود يک درصدي براي معاملات نيماست و براي سنا کاربرد ندارد؛ نرخ ها در سنا با عرضه و تقاضا مشخص مي شود اما به گفته برخي، هر دو يک درصد است که در اين زمينه مکاتبه اي با بانک مرکزي انجام داده ايم تا وضعيت شفاف شود.


seemorghcom/news
منبع: irna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/135567/پيش‌بيني دبيرکل کانون صرافان از وضعيت بازار ارز
بستن   چاپ