اگر اسيد معده کم شود چه مشکلاتي بروز مي کند؟
پنجشنبه 25 مرداد 1397 - 3:56:31 PM
چه خبر - کم شدن اسيد معده چه مشکلاتي در پي خواهد داشت؟

اگر گوارش شما ضعيف باشد، بدون در نظر گرفتن اين که چقدر خوب غذا مي خوريد يا چه ميزان ويتامين و مواد معدني مصرف مي کنيد، به احتمال زياد از کمبودهاي تغذيه اي رنج مي بريد. بدن پيش از اين که غذا و مکمل ها قابليت جذب در جريان خون را بيابند، نيازمند تجزيه آنها به کوچکترين ترکيبات تغذيه اي است.
برخلاف تصور نادرستي که وجود دارد، سوء هاضمه، نفخ، گاز و حتي سوزش سردل اغلب با اسيديته کم معده مرتبط هستندتا ميزان بيش از حد آن. اين علائم اغلب در نتيجه باقي ماندن طولاني مدت غذا در معده و نه تلاش براي هضم آنها شکل مي گيرند.
اگر اسيد معده به ميزان کافي وجود داشته باشد، روند گوارش به خوبي انجام شده و همه چيز در بدن به خوبي پيش رفته و سوء هاضمه، نفخ و گاز کمتري را تجربه خواهيد کرد. اگر گوارش به سمت بالاي معده باز گردد، خطر فشار بر حلقه عضلاني که معده را از مري جدا مي کند، افزايش يافته که ممکن است به بازگشت اسيد معده به مري و پيرو آن سوزش سردل منجر شود.
اسيد معده که به نام اسيد هيدروکلريک شناخته مي شود براي گوارش پروتئين نياز است و همچنين به نابودي ميکروب هاي مضر ورودي همراه با غذا کمک مي کند و آسيب پذيري ما را نسبت به مسموميت غذايي يا بيماري هاي عفوني ديگر کاهش مي دهد.
افزون بر اين، اسيد معده به تجزيه ويتامين ها، مواد معدني و مواد مغذي ديگر موجود در غذاي مصرفي کمک مي کند تا از جذب موثر مواد مغذي مورد نياز بدن مانند نياسين، اسيد فوليک، ويتامين B12، ويتامين C، بتا کاروتن، منيزيم، آهن، روي، و کلسيم اطمينان حاصل شود. تمام اين مواد مغذي براي دستيابي به سطوح کافي انرژي، سيستم ايمني قوي در برابر بيماري، سطوح متعادل هورمون ها و همچنين حفظ قدرت استخوان ها، دندان ها، چشم ها و اندام هاي ديگر ضروري هستند.
با افزايش سن، ميزان اسيد هيدروکلريک به طور معمول کاهش مي يابد. افزون بر اين، وعده هاي غذايي پيچيده، پرخوري و مصرف بيش از حد پروتئين به کاهش ميزان اين اسيد منجر مي شود. اگر مشکلي در غده تيروئيد شما وجود داشته باشد نيز ممکن است مستعد کمبود اسيد هيدروکلريک باشيد. برخي دارو ها ممکن است سطوح اسيد معده را کاهش دهند که تنها مشکل موجود را تشديد مي کند. مصرف داروهاي ضد اسيد موجب بي فايده شدن اسيد هيدروکلريک به واسطه خنثي کردن اسيديته آن مي شود.
سطوح کم اسيد معده نه تنها به کمبودهاي تغذيه اي منجر مي شود، بلکه مي تواند احساس خستگي، آنزيم هاي گوارشي پانکراسي ناکافي، و آلرژي هاي غذايي را نيز موجب شود. اما اين تنها بخش کوچکي از مشکل است. در ادامه برخي شرايط و علائم مرتبط با سطوح کم اسيد معده ارائه شده اند. به خاطر داشته باشيد که مواد مغذي بلوک هاي سازنده هر سلول، بافت، اندام، غده و دستگاه اندامي در بدن هستند. بدون گوارش کافي، ما از کمبود مواد مغذي مختلف رنج خواهيم برد که با گذشت زمان مي تواند به مشکلات سلامت مختلفي منجر شود.

علائم و شرايط مرتبط با کم شدن اسيد معده
معده,اسيد معدهآسم
اختلالات خودايمني
نفخ
کانديديازيس (برفک) - مزمن
بيماري سلياک
يبوست
ديابت شيرين
اسهال
گشاد شدن مويرگ ها در گونه ها و بيني
تورم پس از غذا خوردن
خشکي دهان
اگزما
ناخن هاي ضعيف، پوسته پوسته و ترک خورده
آلرژي هاي غذايي
گاز
ريزش مو در زنان
سوزش سردل
کهير
سوء هاضمه
انگل هاي روده اي - مزمن
کمبود آهن
بيماري لوپوس
کسالت
آلرژي هاي غذايي چندگانه
حالت تهوع
حالت تهوع پس از مصرف مکمل ها
پوکي استخوان
عفونت هاي انگلي
کم خوني کشنده
آکنه پس از نوجواني
سوريازيس
پاي بي قرار
روزاسه
زخم يا سوزش زبان
پيسي (يک اختلال پوستي)
8 روش براي رسيدگي به اسيد معده کم

روش هاي مختلفي براي کاهش فشار وارده بر اسيد هيدروکلريک معده يا افزايش توليد آن وجود دارند. در ادامه با برخي از بهترين نمونه ها آشنا مي شويم.

غذاهاي تخمير شده بيشتري مصرف کنيد

غذاهاي تخمير شده مانند کيمچي، ماست، و کلم ترش ريزجانداراني به نام پروبيوتيک ها را در اختيار بدن قرار مي دهند که در تسهيل گوارش نقش دارند. در حالت ايده آل، در هر وعده غذايي خود مي توانيد مقدار کمي از غذاهاي تخمير شده مصرف کنيد.

پروتئين حيواني کمتري مصرف کنيد

در شرايطي که بيشتر مردم به اشتباه فکر مي کنند که غذاهاي گياهي نسبت به نمونه هاي حيواني سخت‌تر گوارش مي شوند، اما در واقعيت شرايط برعکس است. براي گوارش پروتئين حيواني به اسيد معده قابل توجهي نياز است. خوشبختانه منابع گياهي مختلفي براي پروتئين در دسترس هستند که از آن جمله مي توان به مغزهاي خوراکي (نمونه هاي خام و بدون نمک بادام، آجيل برزيلي، ماکادميا، گردوي امريکايي، پسته، گردو)، دانه هاي خوراکي (مانند دانه هاي چيا، بذر کتان، شاهدانه، دانه هاي کدو تنبل، کينوآ، دانه هاي آفتابگردان و دانه هاي کنجد)، حبوبات (مانند انواع مختلف لوبيا و نخود)، و همچنين آووکادو، نارگيل، و جايگزين هاي گياهي براي شير و پنير اشاره کرد.

بيشتر بدانيد : منابع پروتئين + ميزان پروتئين مورد نياز براي افراد مختلف

وعده هاي غذايي کوچک‌تر و ساده‌تر مصرف کنيد
اسيد معده,معده

بيشتر ما بيش از نياز خود غذا مي خوريم و وعده هاي غذايي که پيچيده‌تر از آنچه بايد باشند را مصرف مي کنيم. شايد يک برگر به همراه سيب زميني سرخ شده، نوشابه، و دسر عادي به نظر برسد، اما بدن براي چنين نوع از غذا خوردن طراحي نشده است. با مصرف وعده هاي غذاي کوچک‌تر و ساده‌تر به سرعت متوجه خواهيد شد که بسياري از علائم گوارشي ناخوشايند ناپديد مي شوند.

سرکه سيب مصرف کنيد

يک قاشق غذاخوري سرکه سيب ارگانيک تصفيه نشده را به يک فنجان آب اضافه کرده و 10 دقيقه پيش از وعده غذايي مصرف کنيد. اين کار به تقويت توانايي بدن در گوارش مواد غذايي کمک خواهد کرد. اگر به زخم معده مبتلا هستيد از مصرف سرکه سيب پرهيز کنيد.

مواد غذايي خام بيشتري مصرف کنيد

مواد غذايي خام مانند ميوه ها، سبزيجات، و جوانه ها همگي حاوي آنزيم هاي مورد نياز براي گوارش غذا هستند. از آنجايي که مواد غذايي خام به طور معمول شما را مجبور مي کنند عمل جويدن را به خوبي انجام دهيد، نمونه هاي بسيار قابل گوارش هستند و مواد مغذي آنها به راحتي در جريان خون جذب مي شوند.

غذاي خود را به خوبي بجويد

تمام فعاليت هاي گوارشي در معده صورت نمي گيرند. دندان هاي شما به گونه اي طراحي شده اند تا پيش از ورود غذا به معده آن را به خوبي خرد کنند. طي فرآيند جويدن، آنزيمي به نام پتيالين با غذا ترکيب مي شود که به آغاز گوارش پيش از رسيدن غذا به معده کمک مي کند. هر لقمه غذاي خود را حداقل 30 تا 40 بار بجويد.

مکمل هاي حاوي بتائين هيدروکلرياد و پپسين مصرف کنيد

استفاده از اين مکمل ها که به گوارش کمک مي کنند از ميزان اسيد معده کافي براي گوارش غذاي مصرفي اطمينان حاصل مي کند. اين مکمل ها را همراه با وعده هاي غذايي خود مصرف کنيد. اگر به زخم معده مبتلا هستيد از مصرف آنها پرهيز کنيد.

آنزيم هاي گوارشي مصرف کنيد

مصرف مکمل هاي آنزيم که حاوي پروتئاز براي گوارش پروتئين، ليپاز براي گوارش چربي، آميلاز براي گوارش کربوهيدارت ها، و سلولاز و همي‌سلولاز براي گوارش فيبر هستند مي تواند کمک حال شما باشد. اطمينان حاصل کنيد محصول انتخابي فاقد ارگانيزم هاي اصلاح شده ژنتيکي (GMOs) باشد زيرا بسياري از محصولات آنزيمي حاوي آنها هستند.

بيشتر بدانيد : خوراکي هايي مفيد براي درمان سوزش سر دل

بيشتر بدانيد : سوزش سر دل چيست؟

بيشتر بدانيد : 20 نشانه اسيدي بودن بيش از حد بدن + درمان

گروه سلمت سيمرغ
منبع: asriran.com

http://www.CheKhabar.ir/News/135490/اگر اسيد معده کم شود چه مشکلاتي بروز مي کند؟
بستن   چاپ