ضرر نور آبي رنگ موبايل روي چشم
شنبه 20 مرداد 1397 - 8:53:28 AM
چه خبر - ضرر نور موبايل روي چشم

در مضر بودن نور آبي‌رنگي که از تلفن همراه ساطع مي‌شود، ترديدي نيست اما پژوهشگران آمريکايي در پژوهش جديد ميزان اثرات مخرب اين نور بر چشم را بررسي کردند.

پژوهشگران "دانشگاه توليدو" (UT) آمريکا باور دارند که اين نور، توسط مولکول‌هاي حياتي موجود در شبکيه جذب و به توليد ماده سمي منجر مي‌شود که سلولها را از بين مي‌برد. اين آسيب، نقاط کور وسيعي در بينايي ايجاد مي‌کند که نشانه بيماري "دژنراسيون ماکولا"(AMD) است و به نابينايي منجر مي‌شود.

پژوهشگران، هميشه بر کار نکردن با تلفن همراه در تاريکي تاکيد دارند زيرا اين کار مي‌تواند موجب گشاد شدن مردمک‌ها و نهايتا ورود مقدار بيشتري از نور آبي‌رنگ به چشم شود.
به گفته "مؤسسه ملي بينايي آمريکا"(NEI)، "دژنراسيون ماکولا" مي‌تواند يکي از دلايل نابينايي در افراد 50 سال به بالا باشد. اين بيماري هنگامي پيش مي‌آيد که "لکه زرد" يا "ماکولا"ي شبکيه که امکان ديد قوي را فراهم مي‌کند، آسيب ببيند. افراد مبتلا به دژنراسيون ماکولا، به تاري ديد يا نقاط کور در بينايي مرکزي دچار مي‌شوند.

تمرکز اين پژوهش جديد، بر نوعي از ويتامين A موجود در شبکيه است که نور را به انرژي متابوليک تبديل مي‌کند. دکتر "آجيث کاروناراثن" (Ajith Karunarathne)، استاديار دانشکده شيمي و بيوشيمي دانشگاه توليدو و نويسنده ارشد اين پژوهش گفت: چشم انسان، نور ماوراءبنفش را به خوني منعکس مي‌کند اما به نور آبي‌رنگ، اجازه ورود به چشم را مي‌دهد و شبکيه مي‌تواند اين نور را به خوبي جذب کند.
جذب نور آبي توسط شبکيه، واکنش‌هايي به دنبال دارد که سلول‌هاي اکسيژن را به مولکول سمي تبديل مي‌کنند. پژوهشگران، در بررسي چگونگي آسيب رساندن نور آبي به سلول‌هاي شبکيه، سلول‌هاي تحت تاثير اين نور را به سلول‌هاي ديگري مانند سلول‌هاي سرطاني و سلول‌هاي قلب تزريق کردند که منجر به از بين رفتن آنها شد.

کاروناراثن افزود: هنگامي که شبکيه در معرض نور از طيف‌هاي ديگري مانند سبز، قرمز يا زرد قرار مي‌گيرد، هيچ اتفاقي رخ نمي‌دهد.


اين گروه پژوهشي، نوعي مولکول ويتامين E موسوم به "آلفا-توکوفرول" (alpha tocopherol) يافت که مي‌تواند از مرگ سلول‌ها پيشگيري کند. کاروناراثن ادامه داد: شايد اين ويتامين بتواند از آسيب به سلول‌هاي شبکيه پيشگيري کند. در حال حاضر، براي پيشگيري از آسيب به شبکيه، مولکول‌هاي بيشتري را بررسي مي‌کنيم.
با افزايش سن، توانايي پيشگيري از جذب نور آبي توسط شبکيه، کمتر مي‌شود و اين موضوع، به بيماري دژنراسيون ماکولا مي‌انجامد.
پژوهشگران، براي پيشگيري از اين بيماري، راه‌هايي مانند استفاده از عينک آفتابي، نصب فيلترهاي نور آبي روي تلفن همراه و نگاه نکردن به تلفن همراه و تبلت در تاريکي پيشنهاد مي‌کنند. کاروناراثن اضافه کرد: نگاه کردن به تلفن همراه در تاريکي، ضرر بسياري براي چشم دارد زيرا موجب گشاد شدن مردمک‌ها و جذب نور آبي بيشتر و در نتيجه، آسيب به چشم مي‌شود.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/135119/ضرر نور آبي رنگ موبايل روي چشم
بستن   چاپ