پرحاشيه ترين روز مجلس دهم/درگيريهاي لفظي و بگم بگم ها
چهارشنبه 17 مرداد 1397 - 9:17:18 PM
چه خبر - اتفاقاتي عجيب زير سقف خانه ملت

جلسه استيضاح وزير کار امروز در ميان جنجال‌ها و هياهوها به پايان رسيد و ربيعي اين‌بار نتوانست از سد مجلس عبور کند و مجبور شد بعد از پنج سال که سکان وزارت کار را به عهده داشت از اين ساختمان خداحافظي کند.
بايد استيضاحش به کميسيون اجتماعي مي رفت اما از آنجايي که سيل نارضايتي‌هاي امروز کشور نياز به يک قرباني داشت، ذبح وزير کار در دستور کار مجلس قرار گرفت و مرکب استيضاح ربيعي در جريان جلسه علني امروز مجلس علم شد.
لاريجاني که بر صندلي رياست نشسته بود زنگ آغاز جلسه را به صدا درآورد اما بعد از آنکه استيضاح وزير کار به عنوان اولين دستور مجلس قرائت شد رئيس مجلس براي نيم ساعت تنفس اعلام کرد تا به اما و اگرهاي استيضاح رسيدگي و يک تصميم واحد درباره ان اتخاذ کنند؛ موضوعي که به «ب» «بسم الله » حاشيه سازي‌هاي امروز تبديل شد.

11 نماينده‌اي که صحبت نکردند

هرچند براي نيم ساعت درهاي صحن به روي خبرنگاران بسته شد اما گويا در اين جلسه غيرعلني غوغايي به پا شده بود که وقتي صحن علني شد هنوز تنش در ميان نمايندگان مشهود بود به طوري که 11 نماينده موافق استيضاح در اعتراض به هيات رئيسه حاضر نشدند پشت ميکروفن قرار بگيرند. آنطور که نعمتي سخنگوي هيات رئيسه مجلس گفت ماجرا به قبل از اعلام تنفس برمي گشت و ماجرا اين بود که نمايندگاني که براي صحبت در قالب موافق و مخالف استيضاح ثبت نام کرده بودند در دقيقه 90 دچار ترديد شده بودند و نمي خواستند صحبت کنند و همين شک و ترديد باعث شد تا براي دقايقي جلسه غير علني شود اما حتي اين اعلام تنفس پايان تنش ها نبود و تا آخرين دقايق ادامه داشت.

فرياد محجوب و جواب لاريجاني

به محض علني شدن صحن علي رستميان پشت تريبون قرار گرفت و خواست در موافقت با استيضاح صحبت کند که عليرضا محجوب نماينده مردم تهران و از مخالفان استيضاح مقابل جايگاه هيات رئيسه ايستاده بود و با صداي بلند اعتراض مي کرد. او معتقد بود نبود وزير در جلسه خلاف آئين نامه است و هيات رئيسه بايد اجازه دهد وزير به صحن بيايد بعد بررسي استيضاح را آغاز کند. اين اعتراض محجوب از سوي لاريجاني بي پاسخ نماند و گفت: که هيچ کجاي آيين‌نامه صراحتي براي آغاز جلسه استيضاح با حضور وزير استيضاح شونده ندارد.
رييس مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: آيين‌نامه هيچ صراحتي ندارد بنابراين وزير باشد يا نباشد استيضاح بايد آغاز شود بنابراين لطفا آقاي رستميان مطالب خود را بيان کنيد.
در حالي که اعتراضات محجوب همچنان ادامه داشت جلسه استيضاح وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي آغاز شد و دقايقي بعد علي ربيعي به همراه رضا انصاري معاون منابع انساني رييس‌جمهور و جمعي از دولتمردان وارد صحن علني مجلس شدند.

حکايت لابي از زبان موافقان استيضاح

وقتي نوبت به موافقان استيضاح شد تا ادله خود را براي نمايندگان و مردم بيان کنند از هر دري سخني به ميان آمد اما آنچه نقل صحبتشان بود داستان لابي ها و معامله هايي بود که زير پوست مجلس براي پس گرفتن استيضاح مطرح مي شد تا جايي که نگهبان سلامي از به توپ بسته شدن مجلس توسط نمايندگان سخن گفت و البته نماينده رباط کريم هم پاي پسر وزير را به جلسه استيضاح باز کرد.

فرياد احسنت براي پزشکيان و درخواست کفاره براي هيات رئيسه

جلسه استيضاح با صحبت ها و فريادهاي جنجالي مخالفان ربيعي آنچنان داغ شده بود که تصور نمي شد موافقان وزير حاضر باشند به تقابل بپردازند اما همينکه پزشکيان پشت تريبون قرار گرفت تمام پيش‌بيني‌ها بر هم خود و نطق او آنچنان همه را مقهور کرده بود که از صحني با آن همه شلوغي صدايي بلند نمي شد و تنها فرياد احسنت احسنت بود که به گوش مي رسيد.
او گفت: بنده قرار نبود صحبت کنم، اما از صبح که وضع موجود و بحث‌هايي که برخي عزيزان نسبت به مجلس شد را ديدم، احساس کردم بايد از مجلس و نمايندگان دفاع کنم.
پزشکيان با انتقاد از اظهارات نمايندگان درباره لابي گري نمايندگان گفت: اينکه بگويند نمايندگان لابي کرده و پول گرفتند، بي‌احترامي و بي‌انصافي است. ما مي‌خواهيم چه کسي را زير سوال ببريم؟ بنده به عملکرد آقاي ربيعي راي مثبت مي‌دهم اما اين چه جوي است راه افتاده که اگر کسي به استيضاح راي ندهد حيثيت مجلس از بين مي‌رود. اگر ما تحت جو و بر اساس فشار راي دهيم آن وقت است که حيثيت مجلس از بين مي‌رود. بايد بر اساس حق و نه جوسازي و زدن انگ، تهمت و افتراء راي داد.
حجت الاسلام عبدالحميد خدري در مخالفت با استيضاح وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: امروز ملت ايران نظاره‌گر تصميم خردمندانه ما نمايندگان هستند. مفهوم استيضاح را به خوبي مي‌دانيم و مي‌دانيم که اين موضوع حق تمام نمايندگان است، اما کساني که امروز با جوسازي و سم‌پاشي جايگاه و شأن مجلس شوراي اسلامي ‌را به عدم راي اعتماد به آقاي ربيعي گره زده‌اند، کاري خلاف اخلاق انجام داده‌اند.
او گفت: امروز از هيات رييسه گلايه‌مندم. استيضاح آقاي ربيعي بدون تشريفات قانوني منجر به تذکر آيين‌نامه‌اي من شد. آقاي لاريجاني پاسخ شما قانع کننده نبود. اين استيضاح خلاف قانون است. هيات رييسه به سوگندي که ياد کرد عمل نکرده است. براي نقض اين سوگند کفاره پرداخت کنيد.

بگم‌بگم‌هاي دهمي‌ها

نيمي از عمر مجلس دهم مي گذرد و تا به امروز هيچ جلسه اي اين چنين پرحاشيه نبود. اوج ماجرا وقتي بود که بعد از صحبت‌هاي مسعود پزشکيان نائب رئيس اول مجلس، محمدرضا پورابراهيمي رئيس کميسيون اقتصادي در موافقت با استيضاح نطق خودش را ايراد کرد اما صحبت هاي او خالي از بگم بگم نبود و يک روي سخنش با وزير بود و روي ديگرش را خطاب به مسعود پزشکيان بيان کرد. او گفت: آقاي پزشکيان بايد به اين سوال جواب دهد که زهرا پزشکيان مسئول فاينانس پتروشيمي با مدرک ليسانس چه نسبتي با او دارد؟
پزشکيان به اين اتهام پاسخ داد و گفت: دختر من فوق ليسانس شيمي از دانشگاه شريف دارد که قبل از آنکه آقايان سر کار آيند در پتروشيمي کار مي‌کرد. آيا اين به آن معناست که من رانت‌خوار هستم؟ اگر قرار باشد ما هم مثل آقاي پورابراهيمي حرف بزنيم، مي‌خواهيد بگوييم که بچه‌هاي آنها و دار و دسته‌شان در اين سيستم بيشتر درگير هستند يا بچه‌هاي من؟ اين حرف‌ها را که مي‌زنند چه معنايي دارد.
هرچند پورابراهيمي با جواب قاطع نائب رئيس مجلس مواجه شد اما پاسخ وزير کار، رئيس کميسيون اقتصادي را رسما غافلگير کرد او خطاب به پورابراهيمي گفت: آقاي پورابراهيمي! شما آقاي کهنوجي را مي شناسيد، رزومه ايشان دست من چيکار مي کند، اگر ايشان از مديران مس مي شد مشکل شما با بنده اينچنين ادامه پيدا مي کرد؟ آقاي پورابراهيمي اين نامه براي بنده نبوده و مربوط به اطلاعات نيروي انتظامي است.

درخواست لاريجاني از هيات نظارت بر رفتار نمايندگان

خلاصه جلسه امروز مجلس حکايت از زد و بندها و معامله گري ها زير سقف خانه ملت داشت. مسئله اي که موجب شد تا رئيس مجلس وارد ميدان شود و از شان مجلس حمايت کند. او گفت: اين استيضاح انجام شد و مطالب مختلفي گفته شد که مي توانست مطرح نشود. او ادامه داد: من از آقاي ربيعي مي خواهم نام کسي را که گفته پول بدهيد به هيات رئيسه بدهد تا ماجرا را پيگيري کنيم.
لاريجاني همچنين خطاب به نمايندگاني که نام هايي را در نطق‌هاي خود مطرح کرده بودند گفت: اقايان نمايندگان هم که ادعا کردند اسامي را به هيات رئيسه بدهند تا آن را پيگيري کنيم.
لاريجاني همنچنين از هيات نظارت بر رفتار نمايندگان خواست ظرف دو هفته به اين موضوع رسيدگي کند و نتيجه را گزارش کند.
اين حرف ها خوب نبود.
هرچند که روز استيضاح مجلس با برکناري ربيعي از وزارت به پايان رسيد اما آنچه در افکار عمومي باقي ماند اين حرف ها و سخنان بود. انتظار اين است که نتيجه اين گزارش هايي که لاريجاني دستور پيگيري و تهيه آن را داد هرچه زودتر به مردم اعلام شود تا در اين وانفساي بي اعتمادي، مردم حداقل به پاسخ برخي از پرسش هاي خود برسند و تکليفشان با برخي مسئولان و نمايندگانشان مشخص شود.
اعتمادي که ديگر نيست
در نهايت اعتماد به وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي به راي گذاشته شد و نمايندگان مجلس با 129 راي موافق و 111 راي مخالف به استيضاح علي ربيعي راي دادند. بنابراين علي ربيعي از وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعي مي‌رود.


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/134038/پرحاشيه ترين روز مجلس دهم-درگيريهاي لفظي و بگم بگم ها
بستن   چاپ