آش خشکبار آشي خونساز و مفيد براي زنان باردار
دوشنبه 15 مرداد 1397 - 9:19:28 AM
چه خبر - خواص آش خشکبار

آش خشکبار يکي از غذا‌هاي سنتي استان همدان است که حاوي انواع ويتامين‌هاي A ، C ، D ، E ، گروه ويتامين‌هاي B مانند B1، B2، B3، B6، B12 ، سديم، پتاسيم، پروتئين، کلسيم، آهن، منيزيم، کولين، فسفر، روي و اسيد چرب امگا 3 است.
براي بررسي خواص آش خشکبار و اينکه مصرف اين آش براي چه افرادي مفيد است با حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت‌وگو کرديم که در ادامه مشروح آن را مي‌خوانيد.
اين آش به علت داشتن ويتامين B12 ، آهن، اسيد فوليک، ساير ويتامين‌ها و املاح معدني به تشکيل گلبول‌هاي قرمز و خونسازي بدن کمک شاياني مي‌کند؛ آش خشکبار پروتئين بالايي دارد بنابراين انرژي بدن را افزايش مي‌دهد و موجب عضله‌سازي در بدن مي‌شود.
اين آش به علت وجود ويتامين‌هاي A ، C ، E ، کولين و سلنيوم خاصيت آنتي‌اکسيداني دارد بنابراين سيستم ايمني بدن را تقويت و بدن را در برابر بيماري‌هاي مختلف، انواع سرطان‌ها و تومور‌هاي بدخيم محافظت مي‌کند؛ آش خشکبار به علت داشتن کلسيم، فسفر، منيزيم و ويتامين D نقش موثري در تقويت استخوان‌ها، مفاصل و دندان‌ها دارد و از بروز پوکي استخوان در افراد هم جلوگيري مي‌کند.
آش خشکبار به علت داشتن ويتامين‌هاي A ، C ، D ، E و گروه ويتامين‌هاي B تاثير چشمگيري در جوان‌سازي، زيبايي و شادابي پوست و مو دارد؛ اين آش چين و چروک را رفع و به تقويت و رشد مو‌ها هم کمک شاياني مي‌کند.
آش خشکبار سيستم عصبي بدن را تقويت مي‌کند؛ اين آش به علت وجود اسيد چرب امگا 3 و ساير املاح معدني نقش موثري در تقويت سيستم قلبي و عروقي دارد و از بروز سکته‌هاي قلبي و مغزي در افراد جلوگيري مي‌کند.
آش خشکبار شادي و نشاط را در افراد ايجاد و استرس، اضطراب و افسردگي را رفع مي‌کند؛ اين آش به علت داشتن ويتامين‌ها و املاح معدني براي زنان باردار بسيار مفيد است.
آش خشکبار به علت وجود فيبر بالا تاثير چشمگيري در عملکرد بهتر روده‌ها و رفع يبوست دارد؛ اين آش سوخت و ساز بدن را هم افزايش مي‌دهد.
آش خشکبار سموم بدن را از طريق روده‌ها دفع مي‌کند؛ اين آش به تقويت بينايي و پيشگيري از ابتلا به تباهي (از بين رفتن) لکه زرد هم کمک شاياني مي‌کند.

مواد لازم براي تهيه آش خشکبار (چهار تا پنج نفر)
آش,آش خشکبارسبزي آش (جعفري، گشنيز، برگ چغندر يا اسفناج) يا تره کوهي 500 گرم
عدس نصف پيمانه
نخود يک پيمانه
گوشت گوسفندي با استخوان 200 گرم
برنج سه قاشق غذاخوري
پياز يک عدد
برگه زردآلو نصف پيمانه
برگه هلو نصف پيمانه
آلبالوي خشک شده نصف پيمانه
آلوي ترش خشک شده نصف پيمانه
رشته آش يک بسته کوچک
نمک، فلفل سياه و زردچوبه به مقدار لازم
سرکه سيب 2 تا سه قاشق غذاخوري
لوبيا يک پيمانه
شيره انگور به مقدار لازم
روغن زيتون به مقدار لازم
پياز، نعناع و سير داغ به مقدار لازم براي تزئين
طرز تهيه آش خشکبار


نخست حبوبات را از شب قبل خيس کنيد. خشکبار را هم جداگانه خيس کنيد.
گوشت، حبوبات و پياز خُرد شده را بپزيد سپس نمک، فلفل سياه و زردچوبه را به آن‌ها اضافه کنيد؛ در 20 دقيقه آخر پختن، خشکبار، سبزي آش يا تره کوهي، رشته آش و برنج را به مواد بيفزاييد.
در انتها سرکه سيب را با شيره انگور مخلوط و به ساير مواد اضافه کنيد. آش را پس از آماده شدن داخل ظرف‌ها بکشيد و با مخلوط روغن زيتون، پياز، نعناع و سير داغ روي آن را تزئين کنيد.


منبع : yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/133858/آش خشکبار آشي خونساز و مفيد براي زنان باردار
بستن   چاپ