ديدگاه رئيس جمهور عمان درباره گفت و گو ميان ايران و آمريکا
سه شنبه 9 مرداد 1397 - 10:11:34 PM
چه خبر - وزير امور خارجه عمان: گفت‌وگو ميان ايران و آمريکا امکان‌پذير است

روزنامه عماني اثير اعلام کرد که يوسف بن علوي در گفت‌وگو با شبکه الجزيره گفته است: تاکنون هيچ پيامي براي ميانجيگري نه از طرف ايراني‌ها و نه از طرف آمريکايي‌ها دريافت نکرده‌ايم، اما به نظر من اين گفت‌وگو امکان‌پذير است و هر دو طرف در اين شرايط بايد از فرصت استفاده کنند و وارد يک درگيري غيرمفيد براي خود و منطقه نشوند.
در حال حاضر هيچگونه ميانجيگري وجود ندارد و دليل سفر من به آمريکا ميانجيگري نيست.
روزنامه العرب چاپ لندن پيش از اين اعلام کرد که تهران از يوسف بن علوي وزير خارجه عمان درخواست کرده است تا کشورش ميان ايران و آمريکا ميانجيگري کند و او بعد از واشنگتن به تهران سفر خواهد کرد.
رييس‌جمهوري آمريکا دوشنبه شب در يک کنفرانس مطبوعاتي با نخست‌وزير ايتاليا درباره مذاکره با ايران تصريح کرد که تمايل دارد با مقام‌هاي ايراني ملاقات داشته باشد.
من به ملاقات کردن اعتقاد دارم. اگر آن‌ها بخواهند، من قطعاً با [مقام‌هاي] ايران ملاقات خواهم کرد. نمي‌دانم که آيا آن‌ها آماده اين کار هستند. آن‌ها اکنون در حال پشت سر گذاشتن دوره سختي هستند. معتقدم آن‌ها احتمالاً در پايان به اين نقطه خواهند رسيد که خواستار ملاقات شوند و من آماده‌ام تا هر زمان که بخواهند، با آن‌ها ملاقات کنم. من اين کار را از روي قوت يا ضعف انجام نخواهم داد. فکر مي‌کنم اين کار اقدام مناسبي است. اگر بتوانيم به نتيجه معنادار دست يابيم -نه اتلاف کاغذي که در توافق قبلي اتفاق افتاد-، قطعاًّ مايل به انجام ملاقات خواهم بود.
در ادامه خبرنگاري پرسيد که آيا ترامپ پيش‌شرطي براي چنين ملاقاتي دارد که رئيس‌جمهوري آمريکا پاسخ داد: هيچ پيش‌شرطي، نه. اگر آن‌ها بخواهند ملاقات کنند، من هم ملاقات خواهم کرد. هر زمان که آن‌ها بخواهند. هر زمان که آن‌ها بخواهند. اين کار براي اين کشور خوب است، براي آنها خوب است، براي ما خوب است و براي جهان خوب است.
اين رويکرد جديد رئيس جمهور آمريکا در حالي است که وي هفته گذشته در پيامي توئيتري به هشدارهاي حسن روحاني رئيس جمهور ايران که به او گفته بود، با دم شير بازي نکن واکنش نشان داد. ترامپ گفت که در صورت ادامه تهديد از سوي مقامات ايران، اين کشور با پيامدهايي مواجه خواهد شد که تاکنون کمتر کسي در تاريخ تجربه کرده است.
اما مايک پمپئو وزير امورخارجه آمريکا ساعاتي پس از موضع‌گيري جديد ترامپ در اظهاراتي متناقض براي گفت‌وگو با ايران شروطي را تعيين کرد و گفت: اگر ايران بتواند بپذيرد که وارد توافق هسته‌اي جديدي شود، دونالد ترامپ آماده است که با اين کشور مذاکره کند.
پمپئو با بيان اين که از اين ابراز تمايل ترامپ حمايت مي‌کند، گفت: در صورتي رييس‌جمهور با ايراني‌ها پاي ميز مذاکره خواهد نشست که ايراني‌ها تعهد به اعمال تغييرات در نحوه رفتار با مردم اين کشور را نشان دهند، از رفتار بد خود بکاهند و بتوانند بپذيرند که وارد توافقي هسته‌اي شوند که در عمل مانع اشاعه [تسليحاتي] شود.
از سوي ديگر، حميد ابوطالبي، مشاور رييس‌جمهوري کشورمان در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ در صفحه توئيتر خود نوشت: احترام به ملت بزرگ ايران، کاهش خصومت‌ها، و بازگشت آمريکا به برجام، هموارکننده مسير سنگلاخ کنوني است. گفت‌وگوي تلفني روساي‌جمهوري دوکشور در سازمان ملل در سال 1392، بر اين باور استوار بود که مي‌توان با التزام به ابزار گفت‌وگو در مسير اعتمادسازي گام برداشت. برجام دستاورد التزام به گفت‌وگو است؛ بايدآن را پذيرفت. سال گذشته در مجمع عمومي سازمان ملل پس از تهديد ملت بزرگ ايران، موضوع ملاقات دو رييس‌جمهور مطرح شد؛ اکنون هم پس از خروج از برجام، ملاقات بدون پيش‌شرط عنوان مي شود! کساني که به گفت‌وگو به عنوان روش حل اختلافات در جوامع متمدن باور دارند، بايد به ابزار آن هم ملتزم باشند.
سيد کمال خرازي، رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي نيز در واکنش به پيشنهاد رئيس‌جمهور آمريکا براي ملاقات با آقاي روحاني گفت: به نظر مي‌رسد آقاي ترامپ عاشق ملاقات براي ملاقات است و چندان به نتايج ملاقات‌هاي خود و سخنان متناقض خويش نمي‌انديشد. ما با توجه به تجربه تلخي که از مذاکره با آمريکا و نقض مکرر تعهدات دولتمردان آن کشور داشته‌ايم، طبيعي است که ارزشي براي پيشنهاد وي قائل نباشيم. ترامپ بايد قبل از هر چيز، خروج آمريکا از برجام را جبران کند و نشان دهد که براي تعهدات اسلاف خود و قوانين بين‌المللي احترام قائل است.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/130571/ديدگاه رئيس جمهور عمان درباره گفت و گو ميان ايران و آمريکا
بستن   چاپ