پارابن چيست و چرا نبايد استفاده شود؟
سه شنبه 9 مرداد 1397 - 2:08:25 PM
چه خبر - مضرات پارابن براي بدن و محيط زيست

پارابن ها نوعي از مواد نگهدارنده هستند که نخستين بار در دهه 1950 معرفي شدند. آنها براي افزايش ماندگاري در بسياري از محصولات سلامت و زيبايي مورد استفاده قرار مي گيرند زيرا از رشد کپک و باکتري ها در آنها پيشگيري مي کنند.
همه محصولات آرايشي و زيبايي براي پوست شما خوب نيستند، اما برخي محصولات بهتر از نمونه هاي ديگر محسوب مي شوند.
در دنيايي که مردم به طور روز افزون توجه بيشتري به آنچه مي خورند دارند، جاي شگفتي نيست که آگاهي و توجه بيشتري نسبت به مواد تشکيل دهنده محصولات مراقبت از پوست نيز شکل گرفته باشد.
اما کدام مواد تشکيل دهنده خوب و کدام يک بد هستند؟ براي پاسخ به اين پرسش نيازي نيست که يک متخصص پوست باشيد. افرادي که به مراقبت از پوست خود توجه دارند با يکي از بزرگترين نام ها در فهرست مواد بد آشنا هستند: پارابن ها.

پارابن ها چه چيزهايي هستند؟

پارابن ها نوعي از مواد نگهدارنده هستند که نخستين بار در دهه 1950 معرفي شدند. آنها براي افزايش ماندگاري در بسياري از محصولات سلامت و زيبايي مورد استفاده قرار مي گيرند زيرا از رشد کپک و باکتري ها در آنها پيشگيري مي کنند.
هنگام خريد يک محصول بايد به فهرست مواد تشکيل دهنده آن توجه داشته باشيد تا نام هايي شامل بوتيل پارابن، متيل پارابن، و پروپيل پارابن را شناسايي کنيد که از شايع‌ترين انواع پاربن محسوب مي شوند.

چرا پارابن ها براي انسان بد هستند؟

لوازم آرايشي،مواد نگهدارنده،پارابن

پارابن ها اين امکان را فراهم مي کنند تا ماندگاري يک محصول به ماه ها و يا حتي سال ها برسد. با اين وجود، زماني که از اين محصولات استفاده مي کنيد، پارابن ها مي توانند از طريق پوست وارد بدن شوند.
در سال 2004، طي مطالعه اي که در انگليس انجام شد، ردپاي پنج پاربن در بافت پستان 19 زن از هر 20 زن تحت مطالعه مشاهده شد. اين مطالعه سرطان زا بودن پارابن ها را ثابت نکرد اما نشان داد که آنها توانايي نفوذ به پوست و بقا در بافت بدن انسان را دارند.
باور بر اين است که پارابن ها با تقليد از استروژن در عملکرد هورموني بدن انسان اختلال ايجاد مي کنند. استروژن بيش از حد مي تواند محرکي براي افزايش تقسيم سلولي در پستان و رشد تومور باشد و بر همين اساس است که استفاده از پارابن با سرطان پستان و مسائل تناسلي پيوند خورده است.
اما نتايج مطالعه اي ديگر که توسط پژوهشگران دانمارکي انجام شد، نگراني ها را هرچه بيشتر افزايش داد. تنها چند ساعت پس از استفاده از لوسيون هاي پوستي توسط شرکت کنندگان مرد حاضر در اين مطالعه، پارابن ها در خون و ادرار اين افراد سالم مشاهده شد. پژوهشگران اين گونه نتيجه گيري کردند از آنجايي که مواد شيميايي مي توانند جذب شده، متابوليز شده و دفع شوند، آنها مي توانند به طور بالقوه موجب شکل گيري اثرات سلامت نامطلوبي شوند.
با اين وجود، سازمان غذا و داروي آمريکا و سازمان سلامت کانادا پارابن ها را با توجه به سطوح اندک موجود در محصولات آرايشي و بهداشتي بي خطر عنوان کرده اند.
در مقابل سازمان هايي مانند گروه کاري محيط زيست آمريکا به اين نکته اشاره دارند که پژوهش ها نبايد بر سطح مواجه فردي با محصول متمرکز شده بلکه بايد روشي براي ارزيابي اثر انباشته محصولات مورد استفاده در طول سال ها ارائه شود. نتايج يک نظرسنجي اين مرکز نشان داد که يک فرد بزرگسال از نه محصول مراقبت شخصي در روز استفاده مي کند.

چرا پارابن ها براي محيط زيست بد هستند؟

پاربن ها نه تنها براي انسان بد هستند، بلکه بر محيط زيست نيز تاثير منفي مي گذارند. يک مطالعه علمي گزارش کرد که پارابن ها براي نخستين بار در بدن پستانداران دريايي کشف شده اند. پژوهشگران بر اين باورند که اين پارابن ها احتمالا از محصولات مورد استفاده انسان و از طريق سيستم فاضلاب در محيط زيست منتشر شده اند.

آيا بايد استفاده از پارابن ها را در کوتاه‌ترين زمان ممکن متوقف کنيم؟

دچار هراس نشويد. ذکر اين نکته اهميت دارد که درصد اين مواد نگهدارنده در فرمول يک محصول به طور کلي بسيار اندک است.
به گفته برخي کارشناسان، بيان اين مساله که پارابن ها به طور قطعي براي انسان بد هستند، دشوار است، اما بسياري مواد نگهدارنده ديگر در حال حاضر وجود دارند و از اين رو ديگر استفاده از پارابن ها الزامي نيست.
برخي افراد فکر مي کنند که محصولات طبيعي و فاقد پارابن به اندازه کافي کارايي ندارند. توليد انبوه پارابن ارزان تمام مي شود، اما بسياري محصولات فاقد مواد مصنوعي در بازار وجود دارند که به اندازه نمونه هاي ديگر کارايي داشته و در نتيجه به استفاده از مواد تشکيل دهنده مصنوعي که به ويژه براي افراد داراي پوست حساس مي توانند موجب تحريک و تنش شوند، ضروري نيست.

بيشتر بدانيد : بلايي که گريم‌ هاي آرايشي بر سر هنرپيشه‌ها مي‌آورد

بيشتر بدانيد : 6 عامل سرطان زا اما پر مصرف

بيشتر بدانيد : معرفي مواد مضر در لوسيون هاي بدن که نمي دانستيد!


منبع : asriran.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/130541/پارابن چيست و چرا نبايد استفاده شود؟
بستن   چاپ