بلومبرگ: يک درگيري واقعي بين ايران و آمريکا بسيار نزديک است
پنجشنبه 4 مرداد 1397 - 9:13:07 AM
چه خبر - ايراني‌ها به مراتب ايدئولوژيک‌تر از«کيم جونگ اون» هستند

«مارک گانگلوف»، سردبير پايگاه خبري «فورچون» و دبير بخش تجاري و فناوري روزنامه «هافينگتون پست» آمريکا در اين يادداشت با بيان اينکه در تابستان 1987 در نيروي دريايي آمريکا و در خليج فارس خدمت مي‌کرده نوشت: ماموريت ما با کد «ارنست ويل»، اسکورت کشتي‌هاي تجاري داخل و اطراف خليج فارس بود و بايد از اين کشتي‌ها در برابر تهديد موشک‌هاي کروز ايراني و حمله هوايي آنها حفاظت مي‌کرديم. اين سال‌ها در خلال جنگ ايران و عراق بود. جنگي که هشت سال به طول انجاميد و نيم ميليون نفر جانشان را از دست دادند. کار ما حفظ خطوط دريانوردي جهاني در زماني بود که ايران به دنبال حفظ کنترل تنگه هرمز به عنوان آبراه عبور 35 درصد از نفت جهان بود.
وي با بيان اينکه اين شغل خطرناکي بود، نوشت: سال بعد، نيروي دريايي آمريکا به تلافي غرق شدن يکي از ناوچه‌هاي آمريکايي توسط يک مين ايراني در عمليات «پريينگ مانتيس»، به نيروي دريايي ايران حمله کرد. در نهايت عراق و ايران اختلافاتشان را حل کردند و صلح و آرامش نسبي بين آنها در آب‌هاي گرم و کم عمق خليج‌فارس براي سه دهه برقرار شد.
بر اساس اين يادداشت اين صلح تا امروز که تنش‌ها بار ديگر در تنگه هرمز بالا گرفته، ادامه داشته است. تنش‌هاي امروز از سي سال پيش بيشتر است. روساي جمهور ايران و آمريکا در توييتر براي هم خط و نشان مي‌کشند. در سال 1987 توييت (صداي پرنده) چيزي بود که پرنده‌ها صبح‌هاي بهاري از خود ساطع مي‌کردند. بازار نفت با چشماني نگران به اين تحولات مي‌نگرد. اسرائيل اسنادي را منتشر کرده و مدعي است که اين اسناد نشان مي‌دهد ايران درباره برنامه هسته‌اي‌اش حقيقت را نگفته است.
نويسنده اين گزارش مدعي شد: «درگيري اصلي در منطقه بر سر تنش‌هاي ژئوپلتيک رهبري عربستان و ايران است. اين دو جريان دشمني ديرينه و تاريخي با هم دارند. ايران به طور نظامي و ديپلماتيک به کشورهاي منطقه از جمله عراق، سوريه، قطر، لبنان و يمن نفوذ دارد.»
«عربستان سعودي با رهبري "محمد بن سلمان" مصمم است که ايران را در جهان عرب متوقف کند. اين دو کشور سهم زيادي از خليج فارس دارند. جايي که چندين قرن است، در آن با هم اختلاف دارند. کليد ورود به اين منطقه يک راه باريک به طول 30 مايل به نام تنگه هرمز است.»
نويسنده اين گزارش با بيان اين ادعا که همه مي‌دانند که ايران قرار است تنگه هرمز را ببندد، نوشت: «آنها براي اين منظور ابزارهاي مختلفي از جمله مين‌گذاري وسيع، قايق‌هاي گشت‌زني و فوق‌العاده پرسرعت، موشک‌هاي کروز مستقر در ساحل، هواپيماهاي مجهز و زيردريايي‌هاي ديزلي دارند. آن سوي تنگه نيز ناوهاي آمريکايي و متحدانش مستقر شده‌اند.»
«اين اقدامات که از نظر قوانين بين‌المللي غيرقانوني است، بر قيمت نفت و توانايي کشورهاي عربي و آمريکا تاثير خواهد گذاشت و ايران همچنان قادر است از طريق سواحل جنوبي با دور زدن تنگه هرمز نفت خود را صادر کند و در نتيجه اقتصاد آنها احتمالا آسيب کمتري خواهد خورد.»
نويسنده اين گزارش تاکيد کرده زماني که مقامات ايران از بستن تنگه هرمز حرف مي‌زنند جدي هستند و نوشت: آنها ظرف 48 تا 72 ساعت مي‌توانند تنگه هرمز را ببندند. در واکنش به اين اقدام، آمريکا و شرکايش واکنش نشان خواهند داد.
وي مدعي شد: «نيروي دريايي آمريکا به کشتي‌هاي ايراني که سعي در مين‌گذاري دارند و سايت‌هاي موشک‌هاي کروز در تنگه حمله کرده و زيردريايي‌هاي ديزلي ايران را غرق خواهند کرد و احتمالا اهدافي را در داخل ايران براي انتقام‌جويي مورد حمله قرار مي‌دهد. پاسخ اوليه احتمالا حمله به سلاح‌ها و سامانه‌هايي است که در تنگه قرار است، مورد استفاده قرار بگيرند.»
«به عبارت ديگر به محض اينکه ايران جزييات طرح بستن تنگه هرمز را مشخص کند، آمريکا نيز برنامه احتمالي بازگشايي تنگه را رو خواهد کرد. اين فرآيند از چيزي که مردم فکر مي‌کنند طولاني‌تر است به ويژه اگر ايران نيازمند فرصتي براي مين‌گذاري در آب‌ها باشد. خنثي کردن مين‌ها نيز يک روند وقت گير و سخت است و اگر يک يا دوماه طول نکشد دست کم چند هفته به طول خواهد انجاميد.»
نويسنده اين گزارش به اجراي استراتژي آمريکا در قبال کره شمالي بر ايران اشاره کرده و نوشت: زماني که صحبت از تحريم‌هاي بيشتر شد ايران اعلام کرد که تنگه هرمز را خواهد بست. در اين زمان ترامپ شرط بست که تهران مانند کره شمالي مسير ديپلماتيک را به جاي جنگ انتخاب خواهد کرد.
«اين در حالي است که ايراني‌ها به مراتب ايدئولوژيک‌تر از«کيم جونگ اون» هستند. «کيم جونگ اون» يک رهبر کانگستر است که به انگيزه‌هاي مالي جواب مثبت مي‌دهد. اين در حالي است که بسياري از ايراني‌ها ترجيح مي‌دهند در راه دفاع از ايده‌هاي خود در برابر شيطان بزرگ بميرند. استراتژي بهتر براي آمريکا به جايي توييت‌هاي خشمگين، اتخاذ يک راهبرد تهاجمي جامع است. اجزاي کليدي اين استراتژي بايد شامل نظارت و جمع‌آوري اطلاعات به‌ويژه با همکاري با اسرائيل، دفاع موشکي قوي براي پايگاه‌هاي آمريکا در منطقه به ويژه در بحرين و قطر، تشويق کشورهاي شوراي همکاري خليج فارس و اسرائيل براي همکاري اطلاعاتي بيشتر و دفاع موشکي، استفاده بيشتر از گزينه حمله سايبري براي پيشگيري از اقدامات ايران، استفاده از نيروهاي دريايي بيشتر در منطقه و جلب همکاري کشورهاي اروپايي براي اعمال تحريم‌هاي بيشتر عليه ايران است.
نويسنده مدعي شد: آمريکا سال‌هاست که براي باز نگه داشتن و حفظ تنگه هرمز و جريان اقتصاد جهاني در اين منطقه حضور داشته اما اين بار نيازمند ترکيبي از قدرت نرم و سخت و استراتژي جامع براي مقابله با تهديد ايران هستيم.


منبع: ilnanews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/128262/بلومبرگ- يک درگيري واقعي بين ايران و آمريکا بسيار نزديک است
بستن   چاپ