رفع گرمازدگي و پيشگيري از گرمازدگي در سفر حج
چهارشنبه 3 مرداد 1397 - 10:53:49 AM
چه خبر - روش هايي براي مقابله با گرمازدگي در مکه و مدينه

حميد محمدي رئيس سازمان حج و زيارت با اشاره به اينکه مناسک حج امسال در فصل گرما انجام مي شود، گفت: احتمال گرمازدگي برخي زائران از نگراني هاي هيئت پزشکي است و علاوه بر دستورالعمل هاي وزارت حج عربستان، مرکز پزشکي حج و زيارت در اين خصوص تدابيري پيش بيني کرده است.
در اين مقاله برخي از نکاتي که براي پايين نگه داشتن دماي بدن در گرماي تابستان به ويژه در مکه و مدينه لازم است، يادآوري شود:

آب کافي بنوشيد

تعريق، مکانيسم طبيعي بدن براي خنک نگه داشتن آن است اما حفظ درست اين عملکرد نياز به نوشيدن آب کافي دارد. توصيه‌هاي متفاوتي وجود دارد مبني بر اينکه در گرماي شديد در هر ساعت بين دو تا چهار ليوان آب نوشيده شود.
توجه کنيد براي نوشيدن آب نبايد تا زمان تشنگي صبر کنيد. حجاج بايد توجه داشته باشند در برنامه هاي زيارت دوره، هنگام عزيمت به مشاعر و اساسا هرگاه از هتل هاي محل استقرار خود خارج مي شوند، چند بطري آب معدني همراه داشته باشند. گفتني است، آب معدني در تمامي هتل ها، اتاق ها و چادرهاي زايران ايراني در عرفات و منا فراهم است.

به آنچه که مي‌خوريد و مي‌نوشيد توجه کنيد

رژيم غذايي بر چگونگي پاسخ بدن به درجه حرارت بالا تاثير مي گذارد. در اين مواقع خوردن غذاي کم نمک و با پروتئين کمتر توصيه مي شود. چرا که نمک و پروتئين باعث ايجاد حرارت متابوليکي و از دست رفتن آب بدن مي شوند. در روزهاي گرم ميوه ها و سبزيجات بيشتر مصرف کنيد. همچنين وعده‌هاي غذايي را کم‌ حجم‌تر و دفعات آن را بيشتر کنيد.
نوشيدني هايي با طبع سرد مثل آبليمو، خاکشير، تخم شربتي، آب هندوانه، به ليمو کاسني مي‌توانند حرارت بدن شما را به ميزان چشمگيري پايين بکشند. اگر مدت زيادي در گرما ايستاده‌ايد مي‌توانيد داخل آب نوشيدني کمي نمک يا آبليمو بريزيد.
فرد گرمازده آب بدنش را از دست داده و دادن نوشيدني‌هاي خيلي شيرين ممکن است آب بيشتري از بدنش کم کند. بنابراين از خوردن خوراکي‌هاي خيلي شيرين پرهيز کنيد.

در ساعات اوج گرما بيرون نرويد
مکه,حج,حجاج

ساعات اوج تابش آفتاب و گرما به طور کلي از صبح تا بعد ازظهر ادامه مي يابد. سعي کنيد در اين ساعات بيرون نرويد اما زمان هايي وجود دارد که مجبوريد در معرض گرما و آفتاب قرار بگيريد. بنابراين بهتر است در اين زمان ها تا اندازه ممکن از قرار گرفتن در معرض نور مستقيم آفتاب اجتناب کنيد.

لباس‌هاي گشاد، سبک و روشن بپوشيد و دوش آب سرد بگيريد

جاري شدن آب روي بدني که در معرض آفتاب قرار گرفته مي تواند به کاهش دماي آن کمک کند. همچنين استفاده از کمپرس آب سرد و حوله هاي سرد و مرطوب در نواحي گردن، مچ دست، کشاله ران و زير بغل به کاهش درجه حرارت بدن مي انجامد.
پوشيدن کلاه لبه‌دار در آفتاب نيز مي تواند شما را از آفتاب سوختگي محافظت کند. آفتاب سوختگي توانايي بدن براي خنک شدن را تحت تاثير قرار داده و بدن را بي آب مي کند. همچنين استفاده از کولر به جاي پنکه توصيه مي‌شود.

استفاده معتدل از کولر اتاق

سعي کنيد محيط اتاق هتل را آنقدر سرد نکنيد که بدن شما در مواجهه با گرماي بيرون شوکه شود. هرچه بدن خود را با محيط تطبيق بدهيد برايتان بهتر است.
همچنين در صورت امکان، صبح‌ها از قسمت غربي خيابان‌هاي شمالي -جنوبي و قسمت جنوبي خيابان‌هاي شرقي-غربي حرکت کنيد.
بعد از ظهرها نيز از قسمت شرقي خيابان‌هاي شمالي-جنوبي و قسمت شمالي خيابان‌هاي شرقي-غربي حرکت کنيد تا آفتاب کمتري به سرتان بخورد.

علائم گرمازدگي را بشناسيد

برخي از علائم گرمازدگي عبارتند از سرگيجه، تپش قلب، حالت تهوع، سردرد و غش کردن اما علائم آن مي تواند طيف مختلفي داشته باشد.
برخي از انواع گرما زدگي مي توانند به طور بالقوه کشنده باشند و ريتيم سريع و قوي دارند اما برخي از انواع ديگر سريع و ضعيف هستند. راه حل هاي فوري مقابله با گرمازدگي انتقال فرد به محيطي خنک و استفاده از پارچه هاي خيس و خنک است.
در صورتي که علائم تشديد شوند يا بسيار سريع و قوي رخ دهند يا با استفراغ همراه شوند لازم است سريعا با پزشکان مستقر در هتل و يا مرکز هيات پزشکي جمهوري اسلامي ايران در مکه و مدينه تماس بگيريد.

بيشتر بدانيد : براي پيشگيري از گرمازدگي و درمان آن چه بايد کرد؟

بيشتر بدانيد : گرمازدگي|به فرد گرمازده آب قند و شربت شيرين ندهيد!

بيشتر بدانيد : راه‌هـاي مقـابلـه بـا گـرمازدگـي

بيشتر بدانيد : بخور نخورهاي گرمازدگي


منبع : haj.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/127242/رفع گرمازدگي و پيشگيري از گرمازدگي در سفر حج
بستن   چاپ