وزير جنجالي کابينه نامزد رياست جمهوري مي شود؟
شنبه 30 تير 1397 - 8:17:40 AM
چه خبر - پشت پرده شهامت وزير جوان چيست؟

جوان است و خبر ساز. محمد جواد آذري جهرمي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات دولت دوازدهم يکي از جنجالي ترين همکاران روحاني است. از همان ابتداي کار و جلسات اخذ راي اعتماد مورد توجه قرار گرفت و در هفته هاي اخير به صورت مداوم در صدر اخبار بوده است. همکاري با چهره پرنفوذ کابينه يعني محمود واعظي براي جهرمي با عاقبت به خيري سياسي همراه بود و او را در عنفوان جواني به کرسي وزارت رساند.او با وجود همه حرف و حديث هاي موجود در مورد امنيتي و اطلاعاتي بودن، توانست راي موافق نمايندگان مجلس را از آن خود کرده و نايب واعظي در وزارات ارتباطات باشد.
جوان جوياي نامه کابينه با افزايش ارتباطات خود با جوانان در دنياي مجازي و حقيقي آرام آرام چهره ديگر از خود ترسيم کرد و بدبيني هاي روز اول را تا حدي رفع نمود. اتفاقات اخير در فضاي سياسي و اجتماعي ايران نيز فرصت ديگري براي عرض اندام به او داده است. فرصت هايي که جهرمي به هيچ وجه قصد از دست دادن آن را ندارد.
جهرمي بعد از تجمع اعتراضي در چارسو و علاءالدين با يک حرکت سريع از خود قهرمان شفاف سازي ساخت و مورد تحسين قرار گرفت. اعلام خبر نصب نمايشگرهايي که تکليف پارازيت را معلوم مي کند و پاسخگويي به اظهارات سردار جلالي نيز فرصتي شد تا وزير جوان شهامت و سرسختي خود را به رخ کشد. بدون شک هر سه اقدام اخير مورد انتظار بوده و قابل تقدير است اما چاشني شوآف در عملکرد جهرمي باعث حاشيه سازي شده است.
برخي منابع غير رسمي از خيز او براي تکيه زدن بر کرسي رياست جمهوري مي گويند. ترقي محمود واعظي از سمت مشابه او به رئيس دفتري رئيس جمهور نيز اين اميد را به جهرمي مي دهد که اين وزارتخانه به اندازه شهرداري تهران پتانسيل رئيس جمهور تربيت کردن را دارد. سيد محمد غرضي وزير پست و تلگراف سابق که حکم پيشکوست آذري جهرمي را دارد از عملکرد او استقبال مي کند و معتقد است که افراد مي توانند از ابزارهاي خود براي دست يابي به اهداف سياسي شان بهرمند شوند.
غرضي گفت: «ارتباطات به يک ابزار سياسي تبديل شده است. ارتباطات به جاي اينکه ابزار خدمت باشد به يک شبکه وسيع تبديل شده که اکثر گروه هاي سياسي به آن وصل مي شوند و همه از اين موقعيت استفاده مي کنند تا با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند. دولت نيز واحده گسترده اي است که مورد توجه ، حمله و حمايت قرار دارد لذا چندان تعجب آور نيست که افراد از اين فرصت و ابزار استفاده کنند»
وي با تاکيد بر اينکه « اينگونه کش مکش هاي فکري و عملياتي در سراسر جهان وجود دارد » گفت: « در ايران نيز شاهد کش مکش هاي فکري و سياسي هستيم. فردي هم که مورد حمله قرار مي گيرد بايد جرات داشته باشد و از خود دفاع کند. اگر وزير ارتباطات پاسخ سردار جلالي را مي دهد نبايد پرسيد که چطور مي تواند جواب داد بلکه بايد کساني که مورد حمله قرار مي گيرند و سکوت مي کنند را مورد پرسش قرار داد».
غرضي در واکنش به شايعات موجود در مورد ميل جهرمي به رئيس جمهور شدن، گفت: « هيچ منعي وجود ندارد که کسي که وارد ميدان شده جلب توجه نکند. اتفاقا اميدوارم که همه استعدادها به صحنه آمده و فعاليت کنند چون همين رويکرد موجب افزايش اميد در جامعه خواهد شد و ياس حاکم را کنار مي زند».
به گفته وي، اينکه فردي داشته باشد و به جاي تعلق خاطر به حزب، گروه و قدرت رياست جمهوري به خود تکيه کند، قابل دفاع است. کساني که وقتي مورد حمله قرار مي گيرند به حزب، گروه يا باند خود پناه مي برند، توان سياسي و پايگاه اجتماعي نخواهند داشت و عملکرد آذري جهرمي از اين لحاظ قابل تحسين است. او هر چه قدر منطقي تر، اجتماعي تر و عامه پسندتر تر به مجموعه هاي که به او حمله مي کنند ، پاسخ دهد شانس بيشتري براي رسيدن به اهداف سياسي اش خواهد داشت.
وزير سابق پست و تلگرام در ادامه در مورد اينکه آيا وزارت ارتباطات نيز مثل شهرداري تهران يک سکوي پرش براي افراد است، گفت: « به نظر من اين مساله بيش از نهادها به اشخاص مربوط مي شود. شهرداري تهران عمر حدود 150 ساله دارد و برخي از اشخاص که در اين مدت به آنجا رفت و آمد داشته اند توانسته اند از امکانات اين نهاد به نفع اهداف سياسي خود بهره برداري کنند. اکثر وزارت خانه ها نيز به خاطر ارتباطات اجتماعي گسترده خود، اين پانسيل را دارد. مثلا در انگلستان وزارت آموزش و پرورش توانست همه طيف هاي سياسي را تحت تاثير قرار داده و سال ها حاکم باشد. در فرانسه نيز ميتران موفق شد با وارد کردن دانشجوها و الحاق کارگرها به آنان مقابل پليس ها ايستد. اين است که معتقد هستم مطلب مربوط به هويت فرد است. هر ابزاري مي تواند ابزار سياسي باشد به شرط آنکه شخص بخواهد از آن استفاده کند».
غرضي ادامه داد: « در ايران نيز مساله به اشخاص بستگي دارد و افراد با عمليات اجرايي خود مي توانند طيوف سياسي را تحت تاثير قرار دهند و به اهداف خود برسند».
وي ابراز اميدواري کرد که همه جوانان مثل جهرمي عمل کرده و بتوانند که اهداف خود را از طريق خدمت رساني پيگيري کنند.
غرضي خاطر نشان کرد: « خيلي خوب است اگر خبرنگاران اين توانايي را داشته باشند که بتوانند مسير را به سوي منافع ملي هدايت کنند اما متاسفانه من اين رويکرد را نمي بينم. خبرنگاران نيز در مواجهه با يک رشد سياسي و اتفاق جديد به جاي اهداف ملي اهداف گروه ها و احزاب خود را پيگيري مي کنند و از آن رويداد به نفع سيستم خود بهره برداري مي کنند».


منبع: namehnews.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/125960/وزير جنجالي کابينه نامزد رياست جمهوري مي شود؟
بستن   چاپ