اطفاي حريق در هورالعظيم منتظر مجوز عراقي هاست
پنجشنبه 28 تير 1397 - 5:50:01 PM
چه خبر - هورالعظيم 2 هفته است که مي سوزد

احمدرضا لاهيجان زاده پنجشنبه مديرکل حفاظت محيط زيست خوزستان اظهار داشت: اين نخستين تجربه کشور در زمينه خاموش کردن آتش در تالاب به وسيله بالگردهاي آبپاش است و پيش از اين عمليات اطفا در جنگل ها و يا مراتع اجرا شده بود
.
تالاب مرزي هورالعظيم از حدود 2 هفته پيش دچار آتش سوزي وسيع در بخش عراقي اين تالاب شده و دود غليظ ناشي از اين آتش سوزي، چندين شهر و روستاي خوزستان را درگير کرده و مشکلاتي براي شهروندان ايجاد کرده است.
ستاد بحران استانداري خوزستان مقرر کرده است که بعد از هماهنگي با کشور عراق، بالگردهاي آبپاش براي خاموش کردن اين آتش سوزي اعزام شوند.
لاهيجان زاده در اين باره توضيح داد: عصر چهارشنبه يک بالگرد و صبح امروز بالگرد دوم وارد اهواز شد و از شب گذشته تعيين محل محل توقف، فرود اضطراري و اقامت آنها انجام شده است.
وي افزود: امروز نيز بازديد هوايي از بخش ايراني هورالعظيم انجام و جلسه اي با فرماندهي مرزباني و گروه پرواز براي تعيين بهترين محل آبگيري صورت گرفت.
پيش از اين براي عمليات اطفاي حريق در بخش عراقي هورالعظيم توافق شده ولي تا ظهر امروز اجازه رسمي از سوي دولت عراق دريافت نشده بود، به همين دليل عمليات اطفا هنوز آغاز نشده است.
به گفته وي بالگردهاي آبپاش در دماي بالاي 40 درجه سانتيگراد امکان پرواز ندارند، به همين دليل عمليات اطفا تنها در فاصله زماني 7 تا 11 صبح امکان پذير است.
وي با اشاره به آتش سوزي بيش از 16 هزار هکتار از بخش عراقي تالاب مرزي هورالعظيم افزود: در شرايط فعلي تنها راهکار خاموش کردن آتش در اين تالاب، استفاده از بالگرد آبپاش است؛ البته اين روش نيز يک راهکار سعي و خطا به شمار مي رود زيرا تجربه اطفاي حريق در تالاب با استفاده از بالگرد آبپاش در کشور سابقه ندارد.
لاهيجان زاده بهترين راهکار جلوگيري از خودسوزي تالاب را تامين نياز آبي آن دانست و اضافه کرد: حقابه هورالعظيم تامين نشده و ورودي آب به بخش ايراني از حدود 15 روز پيش کاملا قطع شده است.
وي گفت: بخش عراقي تالاب نيز خشک است از سوي ديگر با توجه به برداشت هاي آب کشاورزي در بالادست رودخانه کرخه و نياز آبي بالا، تامين سهميه آب تالاب در شرايط فعلي امکان ندارد، بنابراين آب پاشي بر روي آتش تالاب، فعلا تنها راهکار است.
از سوي ديگر منطقه صعب العبور، مين گذاري شده، باتلاقي و داراي نيزارهاي انبوه و مرتفع است که راه دسترسي زميني ندارد.
لاهيجان زاده گفت: بخش ايراني تالاب که در حدود 100 هزار هکتار وسعت دارد، 1.6 ميليارد مترمکعب حقابه دارد و با احتساب بخش عراقي (که بيش از 35 هزار هکتار مي شود) نزديک هفت ميليارد مترمکعب آب براي آبدار کردن هورالعظيم نياز داريم که در شرايط بي آبي فعلي امکان تامين آن وجود ندارد.
تالاب مرزي هورالعظيم در جنوب غربي کشور قرار دارد که يک سوم آن در ايران و دو سوم آن در عراق است.
هورالعظيم آخرين بازمانده تالاب هاي بين النهرين است که سازمان ملل در سال 2002 خشک شدن آن را يکي از دو فاجعه زيست محيطي قرن اعلام کرد و نسبت به تبعات آن به کشورهاي ايران و عراق هشدار داد.
با کاهش ورودي آب به تالاب هورالعظيم، هر سال شاهد اين آتش سوزي ها هستيم که با توجه به تاثير منفي آن بر حيات تالاب و زيستمندان، کارشناسان بارها نسبت به تکرار آن هشدار داده اند.
حدود 2 هزار هکتار از بخش ايراني هورالعظيم در روزهاي گذشته نيز به صورت پراکنده دچار آتش سوزي شده است.
بخش ايراني تالاب هورالعظيم از يک طرف با کاهش شديد آب روبه روست و از سوي ديگر با اکتشافات نفتي دچار خسارت شده است.
اين تالاب از زمان خشک شدن به عنوان يکي از کانون هاي اصلي توليد گرد و غبار معرفي شده است.


منبع: irna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/124912/اطفاي حريق در هورالعظيم منتظر مجوز عراقي هاست
بستن   چاپ