جهرمي به سردار جلالي:ابر دزدي را نه،اما وجود سرور که ثابت شدني است!
دوشنبه 25 تير 1397 - 3:48:20 PM
چه خبر - پاسخ جهرمي به ادعاهاي رئيس سازمان پدافند غيرعامل

محمدجواد آذري جهرمي وزير ارتباطات به ادعاي سردار جلالي، رييس رئيس سازمان پدافند غيرعامل در خصوص استقرار سرورهاي هاتگرام و تلگرام در طبقه نهم ساختمان امام(ره) وزارت ارتباطات پاسخ داد.
آذري جهرمي در حاشيه تفاهم نامه وزارت ارتباطات با کميته امداد درباره تامين مالي کسب و کارهاي نوپا، در پاسخ به سوالي در خصوص اظهارنظر سردار جلالي گفت: متعجبم که چرا همواره برخي افراد با صحبت هاي نادرست، براي کشور هزينه تراشي مي کنند. البته ما در مقام مسئول خودمان را ولو به اين حرف ناروا، مسئول مي دانيم و ايجاد شفافيت مي کنيم و وظيفه خودمان مي دانيم که پاسخ دهيم.
او ادامه داد: شايد نشود دزدي ابرها را ثابت يا رد کرد اما نبودن سرور در طبقه نهم ساختمان امام را مي شود ثابت کرد. ما امروز از روابط عمومي خواسته ايم ساعت 2، از خبرنگاران دعوت کند تا بروند و طبقه نهم ساختمان امام را بازديد کنند و نتيجه را به قضاوت افکار عمومي بگذارند.
وزير ارتباطات افزود: در حال در بحث فضاي مجازي، تصميم گير و مديريت کننده و هماهنگ کننده مرکز ملي فضاي مجازي است. ما هم نظرات خودمان را در اين خصوص داده ايم؛ در دي ماه نظر خودمان را درباره نسخه هاي غيررسمي تلگرام گفته ايم؛ يک بار اطلاعيه داديم.
آذري جهرمي در خصوص اظهارات پيرامون نسخه هاي غيررسمي تلگرام افزود: برخي يک بار مي گويند سرور در طبقه نهم است، يک بار مي گويند اينترنتش را وزارت ارتباطات تامين مي کند. خوب، همه اينترنت کشور را ما تامين مي کنيم. نمي شود حرف هاي بي ربط بزنيم و صحبت هايي مطرح کنيم که مبنايي نداشته باشد.
او درباره حمايت از پيام رسان هاي بومي هم گفت: ما هم معتقديم بايد حمايت شوند و اين کار را هم کرده ايم. مرجع قضاوت در اين خصوص هم مرکز ملي فضاي مجازي است. کسي که مدام مي رود مصاحبه مي کند خودش بگويد در راستاي حمايت از پيام رسان هاي بومي چه کار کرده؟ نمي شود که مدام مطالبه بکنيم و حرف بزنيم و بگوييم لنگش کن، فضاي جامعه اين تيپي است.
در بحث نسخه هاي غيررسمي هم کساني که در اين مسئله در مرکز ملي ورود کردند، گفته اند اينها در دوران گذار باشند تا توامندي لازم ايجاد شود. اين به ما برنمي گردد، ما نظرات خودمان را شفاف گفته ايم. نمي دانم چرا آقايان هر از چندگاهي مي آيد و صحبت هاي اين گونه مطرح مي کنند؛ فضاسازي مي کنند و با اهداف سياسي اين حرف ها را مي زنند.
ماجرا از اينجا آغاز شد...

سردار جلالي: سرورهاي هاتگرام و طلاگرام در طبقه نهم ساختمان مرکز امام(ره) وزارت ارتباطات قرار دارند

رئيس سازمان پدافند غير عامل گفت متأسفانه کمترين حمايتي از شبکه‌هاي داخلي نشده و سرورهاي تلگرام، در اختيار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است؛ در صورتي که مي‌توانستند آنها را به پيام‌رسان‌هاي داخلي بدهند.
دستور قضايي فيلترينگ شبکه پيام‌رسان تلگرام در 10 ارديبهشت از سوي دادستاني تهران صادر شد. آن طور که در دستور قضايي آمده بود، اين فيلترينگ بايد به گونه‌اي باشد که محتواي پيام‌رسان تلگرام به هيچ نحوي در کشور قابل دسترس نباشد، اما پس از اين مسدودسازي شاهد بوديم که نسخه‌هاي فارسي تلگرام‌ به راحتي فعاليت مي‌کنند که اين موضوع موجب شده فيلترينگ تلگرام تا حد زيادي با چالش مواجه شود.
در هفته‌هاي اخير برخي رسانه‌ها مطالبي مبني بر چرايي فيلتر نشدن نسخه هاي فارسي تلگرام مطرح کردند؛ همچنين عبدالصمد خرم‌آبادي معاون قضايي دادستان کل کشور و دبير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه با انتشار مطالبي در کانال شخصي خود در خصوص دو نرم‌افزار هاتگرام و تلگرام طلايي ابراز داشت که اين دو به طور غير قانوني و بر خلاف دستور قضايي و با امکانات وزارت ارتباطات دسترسي کاربران را به تلگرام فراهم مي‌کنند.
مسئولان وزارت ارتباطات در پاسخ به اين انتقادات ادعا مي‌کنند که اين وزارتخانه هيچ امکاناتي در اختيار اين دو نرم‌افزار قرار نداده است و در رابطه با عدم مسدودسازي آنها هم مي‌گويند وزارت ارتباطات تصميم‌گير پالايش و فيلتر سايت‌ها و نرم‌افزار‌ها نيست و هيچ دستوري هم مبني بر فيلترينگ تلگرام‌هاي فارسي از سوي دستگاه‌هاي مسئول صادر نشده است.
سردار محمدحسين جلالي رئيس سازمان پدافند غيرعامل کشور در رابطه با قانوني بودن فعاليت اين دو نرم‌افزار اظهار داشت: فيلترينگ تلگرام هم حکم قضايي و هم مصوبه‌اي از طرف شوراي عالي فضاي مجازي دارد و استفاده از فيلترشکن يا سامانه‌هايي با عنوان هاتگرام و طلاگرام داراي مصوبه نيستند. در حقيقت موضوع اين است که ورودي يا آي‌پي‌هاي تلگرام مسدود و فيلتر شده و هاتگرام و طلاگرام از طريق ورودي‌هاي اختصاصي به همان ديتاسنتر و داده هاي اصلي تلگرام دسترسي پيدا کرده‌اند و از اين طريق مي‌توانند ورودي‌ها را کنترل و مديريت کنند اما بيگ ديتاي توليد شده در کل شبکه تلگرام را نمي‌توانند کنترل کنند. در واقع در اين مورد تسلط بر روي ورودي‌ها بر ميزان تسلط بر بيگ‌ديتاها ارجحيت داده شده است؛ لذا ما فکر مي‌کنيم بيگ‌ديتاي ناشي از حضور تلگرام در کشور ما خطرناک‌تر از اين موضوع است. در حوادث اخير نيز شاهد اين بوديم که بعضي از آشوبگران از اين دست بيگ‌ديتاها استفاده کرده‌اند، يعني با شناخت نقاط ضعف و مشکلات موجود و تمرکز و پرداختن به آن، عمليات رواني را در بستر شبکه‌هاي اجتماعي شکل دادند و آن را دنبال کردند.

پيام‌رسان‌هاي داخلي در بازه‌اي سه ماهه توانستند ثبت‌نام چند ميليوني را تجربه کنند

وي در خصوص قانوني بودن فعاليت هاتگرام و طلاگرام گفت: نگاه ما اين است که در اين رابطه حتماً بايد حکم مصوبه اجرا شود و شبکه‌هاي بومي رشد بسيار خوبي داشتند. پيام‌رسان‌هايي مثل ايتا، سروش، گپ يا آي‌گپ در بازه‌اي سه ماهه توانستند ثبت‌نام چند ميليوني را تجربه کنند، به عنوان مثال سروش در اين مسير سه ماه توانسته سيزده ميليون عضو ثبت‌نام کند. تعداد زيادي از اسپانسرهاي داخلي نيز بر اين موضوع متمرکز شدند و از آنها حمايت کردند. اصل توانايي شبکه‌هاي داخلي اثبات شده و در حال حاضر کمي عجله مي کنيم، چرا که اگر بخواهيم مقايسه‌اي ميان دو سال قبل تلگرام با شرايط موجود مثلاً سروش داشته باشيم، قطعا شرايط سروش در حال حاضر بهتر است. به اين دليل که جوانان کشورمان بدون آمادگي قبلي و صرفاً در حرکتي جهادي روي اين نوع شبکه‌ها کار کردند و توانستند قابليت‌هاي بسيار خوب و اطمينان‌بخشي را ارائه کنند.علي رغم شعارهايي که داده شده، کمترين حمايتي از شبکه هاي داخلي نشده است
رئيس سازمان پدافند غيرعامل کشور در رابطه با سوءاستفاده دشمنان از تلگرام اظهار داشت: مسئله کنترل افکار عمومي مسئله اي راهبردي براي آمريکايي‌هاست، اين موضوع را در حمايت آنان از تلگرام در زمان فيلتر اين شبکه در روسيه به وضوح ديديم، بنابراين راه حل اساسي، حمايت از پيام رسان هاي داخلي و کمک به آنهاست و در اين راستا نيازمند بازه سه ماهه و يک صبر انقلابي هستيم تا به اين شبکه هاي پيام رسان داخلي فرصت دهيم به بلوغ نهايي برسند و اشکالات آنها برطرف شود.
سردار جلالي با انتقاد از عدم حمايت‌ کافي از پيام‌رسان‌هاي داخلي، گفت: حداقل انتظار آن است کمک هايي که به تلگرام در بخش سي‌دي‌ان و سرورها مي‌شد، به اين شبکه ها نيز بشود، اما متاسفانه تا به حال چنين کمکي نشده است و علي رغم صحبت هايي که شده و شعارهايي که داده شده، کمترين حمايتي از شبکه هاي داخلي نشده است. اما با اين حال پيام‌رسان‌هاي داخلي بيشترين رشد منطقي را داشتند و ما در وضع موجود حتماً به مشکل برخواهيم خورد. البته دوستان مي گويند ما با گذشته مقايسه مي کنيم، بله ما در سال گذشته صددرصد شبکه اجتماعي‌مان در اختيار تلگرام بود و الآن پنجاه درصد شده است که البته پنجاه درصد هم خيلي زياد است که بايد حداکثر سهم تلگرام در کشورمان به سي درصد برسد؛ پس همچنان لازم است شبکه هاي داخلي تقويت شوند.

سرورهاي هاتگرام و طلاگرام در طبقه نهم ساختمان مرکز امام(ره) وزارت ارتباطات قرار دارند

وي در پاسخ به اين سؤال که دقيقاً دولت چه کمک‌هايي مي‌تواند انجام دهد که مي‌گوييد انجام نداده است، اظهار داشت: اول از همه يک سري حمايت هاي زيرساختي است که براي تقويت زيرساخت ها بايد در اختيار اين شبکه ها قرار مي دادند که ندادند. در حال حاضر شما با مراجعه به طبقه نهم ساختمان ديتاسنتر مرکز امام خميني(ره) مي توانيد ببينيد سرورهايي که براي تلگرام بوده، در اختيار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است، در صورتي که مي توانستند آنها را به سروش بدهند اما ندادند.
دوم آنکه قرار بود به شبکه هاي بومي يک سري کمک هاي مالي شود، البته آنکه شبکه هاي داخلي گفته اند ما کمک مالي نمي خواهيم چون ما خود قادريم از اسپانسر داخلي استفاده کنيم و فقط مي خواهيم سياست ها مشخص شود، اما وقتي پشت شبکه هاي داخلي به اين شکل خالي مي شود اسپانسرها هم کنار مي روند. شبکه هاي داخلي مشکل مالي نداشتند بلکه نيازمند حمايت معنوي بودند و اينکه به عنوان شبکه ملي آنها را ببينند.


منبع: entekhab.ir/ yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/124711/جهرمي به سردار جلالي-ابر دزدي را نه،اما وجود سرور که ثابت شدني است!
بستن   چاپ